Olga Odanović o novoj hit komediji koja na RTS stiže 9. marta: Svako od nas poznaje neku RADIO MILEVU!

Radio-Mileva-01

Komedija “Radio Mileva”, nastala u režiji Elmira Jukića, prema ideji Nebojše Garića stiže na male ekrane 9. marta. Svakog radnog dana, od 20 časova na Prvom program RTS-a pratićemo svakodnevni život Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom.

Mileva je glava kuće, sve zna, sve ume i u sve se razume. Penzionerka koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika Opštine. Samouverena, energična, namazana, žena koja ima sve informacije, žena za sve vremena, snalažljiva i oštroumna.

Pročitajte još Ljubav ispod zlatnog bora – epizoda 3: Bojana saznaje pravu ISTINU o IVANU! I neće joj se DOPASTI!

Ćerka Natalija je njen antipod. Profesorka Srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna, a po mišljenju njene majke, pre svega, neuspešna žena, jer nema emotivnog partnera i radi za male pare u školi gde nema ni pun fond časova.

Nataliju je odmah nakon rođenja njene ćerke, Sonje, još pre 15 godina, ostavio muž. Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju “uzme pod svoje” kako bi od nje napravila svoju doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi.

Sonja je loš đak, ali opčinjena društvenim mrežama i savremenom tehnologijom u kojoj vidi svoju svetlu budućnost. Baba Mileva je apsolutno u tome podržava i njih dve čine fantastičan tim u večitom sukobu sa smernom Natalijom koja iskreno veruje da prečica do uspeha ne postoji.

Pročitajte još Igra sudbine 245. epizoda – ŠOK! Luka SAZNAJE da su Sofija i Matija u vezi! Sledi HAOS

Mileva nije autoritet samo u okvirima svoje porodice već i u čitavoj zgradi koja je pravi kosmos u malom sa čitavom lepezom živopisnih karaktera iz čijih suprotnosti proističu duhoviti zapleti i iznenadni obrti. Policajac u penziji u zvanju upravnika zgrade Stevan injegova žena Marta, bračni par Marić koji čine neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurg Viktorija, slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova “zla” žena Žana, operski pevač Živorad, pesnik Rade, posesivna majka Cveta i njen uveliko odrasli sin Mikica, samo su neki od urnebesnih karaktera koji svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a i ona kroz njihov.

Pročitajte još TAJNE VINOVE LOZE – OTKRIVAMO: Evo KO će u VERIN i VUKOV život pretvoriti U PAKAO! ON je glavni ZLIKOVAC druge sezone!

Nebojša Garić otkriva da je snimljeno 35 epizoda ove humorističke serije, i da je trajanje svake epizode između 38 i 40 minuta.

– Nećemo juriti za publikom, ali smo se svakako potrudili da sve uradimo kvalitetno. Samo u jednoj epizodi kadrova ima kao u prosečnom filmu, na to sam posebno ponosan. Siguran sam da će “Radio Mileva” lako naći put do publike i da će biti gledana – poručio je Garić o seriji za koju je glavna junakinja Olga Odanović istakla da je reč o seriji u kojoj je lako prepoznati likove sa kojima se svakodnevno susrećemo u okruženju, a samim tim i raditi na baš takvom liku.

Marija Vicković je istakla da je reditelj Elmir Jukić vodio glumce kroz snimanje dajući im mogućnost da budu svoji, pri čemu ih je on u toj igri zauzdavao na pravi način, određujući meru.

Kristina Gavrić zahvalila se Nebojši Gariću producentu i Elmiru Jukiću na ukazanom poverenju budući da joj je ovo prvi projekat i dodala da je svaki snimajući dan bio život sam za sebe u kom je uživala svakog trenutka.

Pročitajte još Aleksandar Đurica, ubica iz serije TAJNE VINOVE LOZE OTKRIVA: Evo ZAŠTO je NENAD spalio VERIN VINOGRAD!

– Kao pridruženi član ove sjajne ekipe sam mnogo uživala tokom snimanja, nekada sam čak i zaboravljala da sam deo scene koja se snima, koliko su kolege bile dobre u svojim ulogama – dodala je Anđelka Prpić.

“Radio Mileva” je živa, laka, jednostavna i dinamična komedija koja se bavi temama kao što su nesklad među generacijama, sukob različitih naravi i preplitanjem situacione i verbalne komike.

Pročitajte još ZVANIČNO JE! IGRA SUDBINE dobija još 100 novih epizoda! Ali, to nije sve…

Glavne uloge igraju Olga Odanović, Marija Vicković, Kristina Gavrić-Bogunović, Dara Džokić, Branimir Brstina, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero; Anđelka Prpić, Nikola Kojo, Nemanja Oliverić, Nenad Stojmenović i Svetozar Cvetković. Kreator serije i producent je Nebojša Garić, a reditelj Elmir Jukić. Scenaristi su Zorica Cvijetić, Marijana Čulić-Vićentić i Željko Hubač. Direktor fotografije je Almir Đikoli, scenograf Aleksandar Cvijanović, a kostimograf Nevena Milovanović. Muziku je komponovao Vladimir Graić. Izvršni producent Igor Stojanović.

Foto Promo