Connect with us

Top Story

HIT! Stiže serija o JOVANKI BROZ! U glavnim ulogama zvezde IGRE SUDBINE! A evo i kada i na kom kanalu je PREMIJERA!

Published

on

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije „Jovanka Broz i tajne službe“ iz pera scenariste serije „Tajne službe Srbije“, generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića. Ideja autora serije, zasnovane na arhivskoj građi, je da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil.

Pročitajte još ŠOK! Petar Benčina U BOLNICI! Njegovo stanje je KRITIČNO, a EVO o ČEMU SE RADI!

Igrano-dokumentarna serija Jovanka Broz i tajne službe prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uslovima. 

Pročitajte još IGRA SUDBINE Šta nas očekuje u novim epizodama – Luka završava u ZATVORU? Ali to nije NAJGORE! Adino SRCE ovo neće izdržati?

Jovanku Broz u različitom životnom dobu tumače Milica Tomašević i Snežana Savić.

„Vrlo tajanstvena, nije želela da puno priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga, iako je pripadala, bila je oficir, bila je potpukovnik, žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala“, objašnjava glumica Snežana Savić. 

Pročitajte još IGRA SUDBINE top 5 teorija – Gde je POBEGLA SOFIJA? I kakvo ZLO je sada SPREMILA?

Dok je narator Tihomir Stanić, u igranom delu serije Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković.

Kičić ističe da o Rankoviću postoji puno informacija, ali da je zapravo vrlo malo njegovih iskaza. „Ovo je zanimljivo konstruisana priča u kontekstu tog vremena i tih odnosa koji su tada vladali u vladajućim strukturama“, navodi glumac.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Hoće li IGRA SUDBINE posle PRVE SEZONE otići na PAUZU ili ćemo ODMAH gledati DRUGU SEZONU

„General pukovnik Ivan Mišković je bio šef KOS-a od 1971. do 1973. i rukovodilac tehničke komisije koja je ispitivala prisluškivanje Titove rezidencije i zapravo čovek koji je dao jednu nejasnu ali dovoljnu osnovu da se Ranković optuži za prisluškivanje Tita“, otkriva Aleksandar Srećković. 

Pročitajte još EKSKLUZIVNO Miodrag Ćertić, reditelj i autor serije KALJAVE GUME za FILM I TV: KAKO su ROBERT i VESNA spojili AMERIKU i SRBIJU, i čeka li ih SREĆAN KRAJ?

„Mislim da će se čak desiti da će publika u jednom času identifikovati te istorijske ličnosti sa tim glumcima, a ne sa fotografijama ili zapisima koji o njima postoje“, ocenio je Tihomir Stanić. 

Priča o Jovanki Broz i tajnim službama, u deset epizoda, na jesen na RTS-u.

Foto Printskrin

Advertisement