Connect with us

Top Story

HIT! OTKRIVAMO – Evo KO će glumiti TITA u seriji o JOVANKI BROZ! Oduševićete se!

Published

on

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije “Jovanka Broz i tajne službe” iz pera scenariste serije “Tajne službe Srbije”, generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića.

Pročitajte još OTKRIVAMO! OVO je pesma po kojoj je serija KALJAVE GUME dobila IME! Poslušajte!

Serija je zasnovana na bogatoj arhivskoj građi, svedočenjima neposrednih učesnika i rezultatima istraživanja naših i stranih istoričara. Iskusni psiholozi i psihijatri pokušaće da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil i da gledaocima pokažu da li su bile osnovane optužbe nekih ljudi iz Titovog okruženja da je ona  „psihijatrijski slučaj“, da je paranoična, ljubomorna, ili je bila samo tvrdoglava, ponosna i dostojanstvena.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – ŠOK! Sofija SKINULA RUKAVICE i otvoreno ZAPRETILA MILI! Evo o ČEMU JE REČ!

“Vrlo tajanstvena, nije želela puno da priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga. Bila je oficir, potpukovnik žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala”, objašnjava glumica Snežana Savić.

Pročitajte još ŠOK! Luka i Sofija OTKRIVAJU – Stižu NOVI LIKOVI u seriju IGRA SUDBINE! A evo i da li će biti LETNJE PAUZE!

Serija prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe Titove Jugoslavije, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima.

Pročitajte još Maestralan START serije KALKANSKI KRUGOVI! Evo TOP 5+ razloga kojima je ZABRAN – ODUŠEVIO SRBIJU!

Nebojša Dugalić kao Tito

Gledaoci će saznati da li su službe bezbednosti uticale da Jovanka Budisavljević dođe u Titovu blizinu, kakva je bila uloga Steve Krajačića u njenom životu, da li je učestvovala u pripremi afere prisluškivanja i smeni Aleksandra Rankovića i šta je o tome mislila skoro pedeset godina posle tih događaja. Šta je pozadina sukoba Jovanke Broz i šefa vojne tajne službe, generala Ivana Miškovića? Zbog čega je Tito zaštitio Jovanku i smenio Miškovića? Da li je Jovanka zaista pripremala državni udar sa generalom Đokom Jovanićem i da li se borila za vlast u takozvanom posttitovskom periodu, kako su je optuživali neki Titovi saradnici?

Pročitajte još Serija PORODICA – Vuk Kostić kao LEGIJA? Dobar izbor ili NE? Glasajte u TEKSTU!

 “O Rankoviću postoji mnogo informacija, ali je zapravo vrlo malo njegovih iskaza. Ovo je zanimljivo konstruisana priča u kontekstu tog vremena i tih odnosa koji su tada vladali u vladajućim strukturama”, navodi Gordan Kičić.

Biće interesantno da se vidi zbog čega su Titovi bliski saradnici hteli da razvedu ili odvoje Jovanku od Tita i šta su sve koristili da bi to ostvarili. Šta je bila takozvana „Jovankina zagrebačka epizoda“, ko je i na koji način pokušao da ovo iskoristi za kompromitaciju Jovanke i kakva je bila uloga službi bezbednosti u tome?

Pročitajte još HIT! Stiže serija o JOVANKI BROZ! U glavnim ulogama zvezde IGRE SUDBINE! A evo i kada i na kom kanalu je PREMIJERA!

Šta je državno i partijsko rukovodstvo tadašnje Jugoslavije tražilo od službi bezbednosti u odnosu na Jovankino pojavljivanje u javnosti i pisanje njenih memoara? Zašto su službe vodile dve operativne akcije za Jovanku? Ko je naredio da se, još dok je Tito bio živ, prisluškuju ne samo Jovanka nego i njena najbliža rodbina? Upravo serija „Jovanka Broz i tajne službe“ daje odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

Serija se bavi i Jovankinim životom u vreme izolacije i objašnjava zbog čega nije mogla da reši svoja osnovna statusna pitanja. Šta je Jovanka mislila o Titu i koga je optuživala dok je živela u ponižavajućim uslovima, kao teško ogorčena i obespravljena žena.

Pročitajte još IGRA SUDBINE Šta nas očekuje u novim epizodama – Luka završava u ZATVORU? Ali to nije NAJGORE! Adino SRCE ovo neće izdržati?

Gledaoci će na kraju saznati šta je još Jovanka htela da kaže, a nije rekla i da li su neki događaji iz njenog života ostali prekriveni velom tajni.

U igranom delu serije pojavljuju se naši poznati glumci u ulogama nekih značajnih ličnosti iz tog perioda. Jovanku Broz igraju Milica Tomašević i Snežana Savić, Tita Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković Kubura. Narator je Tihomir Stanić.

Pročitajte još IGRA SUDBINE top 5 teorija – Gde je POBEGLA SOFIJA? I kakvo ZLO je sada SPREMILA?

Priča o Jovanki Broz i tajnim službama, u deset epizoda, biće emitovana na jesen na RTS-u.

Foto Promo

Advertisement