Connect with us

Featured

Izdvajamo sa PALIĆ FILM FESTIVALA: 5 crno-belih filmova koje ne smete propustiti!

Published

on

Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo 5 crno-belih filmova koje ne smete propustiti:

Pročitajte još HIT! Glumica Iva Štrljić otkrila ŠTA će se dešavati sa Dijanom Erski u drugoj sezoni serije IGRA SUDBINE! A EVO i KAKVE neverovatne situacije…

DEČAK

Rusija 2020 / 00:53

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Vitaly Akimov

Dvadesettrogodišnji Vitalij Akimov prikazuje svoju porodicu u Arsenijevu, ruskom provincijskom gradu. Desetogodišnji Stepan, posinak njegovog brata je vodič kroz ovo mračno okruženje, pojačano crno-belom filmskom slikom.

Pročitajte još HIT! Glumica Gorica Popović otkrila šta je tajna uspeha serije KALJAVE GUME! A EVO i S KOJIM kolegama se privatno druži!

U OGLEDALU

Letonija, Litvanija 2020 / 01:32

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Laila Pakalniņa

Krosfit trener postaje otac devojčice Snežane. Majka joj umire, a otac se ženi mladom ženom opsednutom krosfitom i sobom. Stalno vežba kako bi bila najbolja. I ona je zaista najbolja – može da uradi 50 zahtevnih burpi vežbi. U međuvremenu, mala Snežana igra se i odrasta u teretani. Vreme prolazi, i jednog dana se ispostavlja da, dok maćeha može da uradi 50 burpija, Snežana može 53…

Pročitajte još HIT! Glumac Bane Vidaković progovorio o optužbama za dilovanje droge! Porede ga sa Čarlijem Šinom, a EVO ŠTA on kaže na to!

PROLEĆNA PESMA

Srbija 2021 / 01:12

Selekcija: Paralele i sudari

Režija: Natalija Avramović

Petra, mlada samohrana majka, nakon razvoda i smrti oca, pokušava da se oslobodi i živi svoj život uprkos svima, tražeći onog pravog.

Pročitajte još HIT! Glumac Andrija Milošević zabavljao pratioce repujući! A EVO KAKO je Đokoviću čestitao pobedu!

AFERIM!

Rumunija, Bugarska, Češka, Francuska 2015 / 01:48

Selekcija: Underground Spirit

Režija: Radu Jude

Radnja filma odvija se početkom 19. veka u Rumuniji. Plemić unajmljuje policajca Kostandina da pronađe odbeglog roba ciganina koji je pobegao sa imanja nakon preljube sa njegovom ženom.

Pročitajte još HIT! Milena Dravić i Bred Pit su sarađivali pre više od tri decenije! Naša slavna glumica je i tada znala da će on biti…

ISTORIJA BICIKLIZMA

Slovenija 2020 / 00:04

Selekcija: Zemlja u fokusu

Režija: Karpo A. Godina

Kratki film Istorija biciklizma je odgovor reditelja Karpa Godine i pesnika Borisa A. Novaka na manipulacije Vlade i mašinerije vladajuće stranke po kojoj su bicikli bili sredstvo nacističke i fašističke propagande i da se slovenački levičari i komunisti nisu borili protiv okupatora sve do Hitelorovog napada na SSSR 22. juna 1941. Novak, okružen protestantima na biciklima, recituje odlomak iz svog epa Vrata nepovrata inspirisanog poduhvatom, tzv. „akcijom biciklista“, sedamnaestorice komunista koji su se, na dan napada Sila osovine na Jugoslaviju 6. aprila 1941, prijavili kao dobrovoljci kraljevskoj vojsci. U ljubljanskom garnizonu su dobili puške, bicikle su ukrali i uputili se u Štajersku, u odbranu domovine.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement