Connect with us

Featured

NEČISTA KRV – GREH PREDAKA i JA NIKADA NE PLAČEM sutra na programu Festivala evropskog filma Palić!

Published

on

Šestog festivalskog dana, u četvrtak 22. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h svetsku premijeru će imati film „Nečista krv – greh predaka” Milutina Petrovića, dok je u 23h na programu  ostvarenje „Ja nikada ne plačem” Pjotra Domalevskog iz Poljske.

Pročitajte još Festival evropskog filma Palić – izveštaj sa konferencije za medije – 5. festivalski dan

Film „Nečista krv – greh predaka” prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

„Nečista krv – greh predaka“

Nakon svetske premijere, publici će se pokloniti ekipa filma – reditelj Milutin Petrović, glumci Dragan Bjelogrlić, Nela Mihailović, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović i drugi.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Vuk Kostić otkrio kog kolegu ne podnosi! OVO niko nije očekivao!

U ostvarenju „Ja nikada ne plačem” – Ola, sedamnaestogodišnjakinja iz malog grada u Poljskoj, sama kreće u stranu zemlju. Ispostaviće se da je to putovanje njenog života, putovanje u nepoznato, na kojem će pokušati da se ponovo poveže sa svojim otuđenim ocem.

„Ja nikada ne plačem“

 U selekciji „Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću će biti prikazani filmovi „Branka” mađarskog reditelja K. Kovača Akoša (17h), „Nun of your business” hrvatske rediteljke Ivane Marinić Kragić (17:20) i „Tabija” Igora Drljače u kanadsko-bosanskoj koprodukciji (19h).

Pročitajte još HIT! SLOŽNA BRAĆA – THE NEKST ĐENERATION – Završeno snimanje serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

Radnja filma Branka smeštena je u Jugoslaviju 1991. gde se istoimena glavna junakinja daleko od ratnih područja zapošljava u porodilištu državne bolnice. Mlada žena je sasvim sama, ali ispostavilo se da usamljenost nije najteži teret koji mora da nosi – novorođenčad nestaju iz bolnice.

Film „Nun of your business” u središtu radnje ima dve časne sestre koje su se upoznale u samostanu i zaljubile. Pratimo njihovu priču od zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom pa do odluke o napuštanju samostana.

„Nun of your business“

Pročitajte još HIT! Glumica Anđelka Prpić otkriva ZAŠTO je se plaše na snimanju serije RADIO MILEVA! A EVO i sa kojim javnim ličnostima je odrasla!

Glavni junak filma „Tabija” je Faruk, siroče koje živi sa bolesnom bakom u zapuštenom sarajevskom predgrađu, provodeći dane u potrazi za metalnim otpadom i ne prezajući od sitnog kriminala. Jednog dana upoznaje Monu, plahu tinejdžerku iz politički moćne i bogate porodice.

Selekcija Slovenija u fokusu će od 17 časova u bioskopu Eurocinema u Subotici predstaviti kratki dokumentarni film „Rešetari sa Crvenog krsta: vek trajanja u Beogradu”  Dragomira Zupanca, a potom i dugometražni dokumentarac „Rastanak” u režiji Petre Seliškar – filozofsku meditaciju o životu slovenačkog poete, gitariste i lautiste Tomaža Pengova, čiji je album „Otpotovanja” iz 1973. bio prvi kantautorski album u nekadašnjoj SFRJ.

Pročitajte još HIT! Snima se film o Marini Tucaković! EVO KO će glumiti najveću hitmejkerku na Balkanu!

U okviru selekcije Novi mađarski film, u bioskopu Eurocinema u Subotici u 19h na programu je ostvarenje Ovako si savršena” Petera Varšiča. Ova dramedija o lažima  prati muškarca iz sveta oglašavanja, koji lažira romantičnu vezu sa autorkom bestselera o samopomoći, da bi lansirao svoju književnu karijeru.

U selekciji Novi evropski dokumentarni film, u 19 časova u Art bioskopu Lifka u Subotici biće prikazano ostvarenje „Interegnum” (režija: Fernando Gómez-Luna i César Souto Vilanova) koji tematizuje konverzaciju između dvoje ljudi na različitim kontinentima, u vreme aktuelne globalne pandemije.

Pročitajte još HIT! Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković uživaju na letovanju! EVO i KAKO!

Na istoj lokaciji, u selekciji Eco Dox od 17h na repertoaru je  film „Algoritamsko ostrvo” gruzijske rediteljke Tekle Aslanišvili, a u 18h „Ukradena riba” (režija: Gosia Juszczak).

U bioskopu Abazija na Paliću, publika će od 15 časova moći da pogleda pet filmova iz selekcije EFA shorts, a za 21h je zakazana specijalna projekcija dokumentarno-animiranog filma “Prizor iz života džukcaTanje Brzaković, koji prati sudbine sedam pasa lutalica sa margine našeg društva.

Pročitajte još HIT! Glumac Bane Tomašević osvojio je publiku ulogom Miše Zvornika u seriji UBICE MOG OCA! A EVO KAKO izgleda njegova supruga!

U selekciji Mladi duh Evrope, na istom mestu će od 22h biti prikazana tri kratkometražna ostvarenja.

Foto Promo/KomunikArt

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement