Connect with us

FILM

HIT! BUDI BOG S NAMA – Reditelj Slobodan Šijan i glumci Nenad Okanović i Miloš Biković otkrivaju šta nas čeka u novom filmu i KOGA još ćemo gledati u glavnim ulogama!

Published

on

Scenarista i reditelj Slobodan Šijan kaže da je ovaj film omaž svim našim avangardistima, i da nij ereč o biografskom filmu, već da je to više jedna fantazija o Tokinovom životu, sa prilično slobodnim pristupom.

Misteriozni nestanak Tokinovog filma okosnica je priče. Koliko je snimanje tog filma bilo važno, govori činjenica da je u njega bila uključena cela elita tadašnje države, od Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Tina Ujevića, pa sve do Žanke Stokić, Ite Rine, Kralja Aleksandra

Pročitajte još HIT! DARA IZ JASENOVCA – Otkriveno KO će igrati Darinog brata Budu u seriji! EVO o KOME je reč!

Boško Tokin i dadaista Dragan Aleksić snimili su film koji se zvao „Kačaci u Topčideru“ ili „Budi Bog s nama“, a mi smo „drpili“ ovaj drugi naziv. O tom ostavrenju izašao je samo jedan člančić, tako da se ne zna mnogo o čemu se u njemu radilo. Moja teorijaje, pošto su obojica bili novinari, da su uradili dobar PR i da su stvorili mit od tog filma, a poznato je da su samo snimili dvesta metara – kaže reditelj, i nastavlja:

– Postoje priče da ga je snimatelj zapalio jer se zaljubio, i da je film jednostavno nestao, izgubio se. Ali sigurno im je bila namera dobro zezanje, jer su bili avangardisti.

Pročitajte još HIT! Glumica Nataša Ninković otkrila od kojih kolega najčešće traži savet! A EVO i ZAŠTO je odbila Holivud!

Nenad Okanović glumi direktora fotografije, odnosno jednog od snimatelja filma, Dragana Vukotića.

– Ne bih smeo mnogo da otkrivam o mom liku zato što on mnogo utiče na radnju i na završetak filma, ali reći ću da nije baš najpozitivniji. Direktni partner i moj direktni suparnik je Ivan Tomić, koji je drugi snimatelj. Mnogo mi je drago da sarađujem sa Ivanom. Nismo igrali zajedno osamnaest godina, još od „Hobita“ u kome smo se lepo družili. Partneri su mi još Miloš Biković i Sloboda Mićalović – naglašava glumac, i dodaje da mu je ogromna čast i sreća što ima priliku da radi sa tako velikim i priznatim rediteljem kao što je Slobodan Šijan.

Pročitajte još HIT! KLAN – Glumac Ivan Zarić otkriva detalje nastavka serije! EVO ŠTA čeka Furtulu!

–  Pre početka snimanja ovog ostvarenja, nisam uopšte ništa znao o liku i delu Boška Tokina. Utoliko mi je draže što sam deo ovog projekta, jer sam naučio mnoge stvari o istoriji srpske kinematografije. Znao sam, na primer, da je Čiča Ilija napravio prvi srpski igrani film o Karađorđu. To je film koji ima specijalne efekte. Čiča Iliju Stanojevića igra Sergej Trifunović. Veoma je lepo što se u filmu „Budi Bog s nama“ obrađuje tema dvadesetih godina prošlog veka i pozitivna energija koja se prenosila – kaže glumac, i dodaje:

– Posle Velikog rata vladala je ogromna želja za životom, i između dva rata stvarali su sjajni umetnici, kao što su Branislav Nušić, Žanka Stokić, Čiča Ilija Stanojević, Ita Rina, Miloš Crnjanski. Delove njihovih života obrađuje ovaj film, i mislim da je mnogo lepo da vidimo te ljude, i što će se na velikom platnu preneti taj vremenski period života u Srbiji.

Pročitajte još Dragan Bjelogrlić OTKRIVA SVE o roli HADŽI TRIFUNA u filmu i seriji NEČISTA KRV – On je slika SVAKOG SRBINA! A evo i ZAŠTO!

Glavnu ulogu u filmu tumači Miloš Biković. On kaže da je „Budi Bog s nama“ veoma značajna priča, ne samo zbog toga što režiju potpisuje jedan od najvećih reditelja koje je naš prostor iznedrio, već i zbog toga što rehabilituje sećanje na Boška Tokina.

– Ja nisam znao ko je Tokin dok nisam pročitao scenario. Mi imamo rupe u kolektivnom sećanju koje su najizraženije u našoj istoriji XX veka. Mislim da je ovo izuzetno važan korak da se osevtli jedan momenat naše istorije, i istorije našeg filma i kulture Beograda – ističe Biković.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement