Connect with us

TV

„Besa 2“: Završeno snimanje popularne serije u Estoniji!

Završeno je snimanje druge sezone kriminalističke serije “Besa” u Estoniji, tačnije u glavnom gradu Talinu. Ovo je prvi put da se jedna domaća serija radila u ovoj baltičkoj i državi.

Published

on

Završeno je snimanje druge sezone kriminalističke serije “Besa” u Estoniji, tačnije u glavnom gradu Talinu. Ovo je prvi put da se jedna domaća serija radila u ovoj baltičkoj i državi. Popularni glumci Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Milica Gojković, Lana Barić i Istok šunter su snimili neke od najzahtevnijih scena, koje će gledaoci Superstar TV moći da vide već od jeseniu novim epizodama “Bese”.

Zanimljivo je da su se internacionalnoj glumačkoj ekipi iz osam zemalja, u drugoj sezoni pridružilie estonske kolege.

Pročitajte još HIT! MOČVARA – Druga sezona serije donosi promene inspektoru Nikoli Krsmanoviću! A EVO i KO se pridružio glumačkoj ekipi i KADA počinje prikazivanje!

– Pored mlađe generacije glumaca koji su igrali u prvoj sezoni, a sada su imali puno veće uloge, najveće pojačanje je bilo u sjajnim estonskim glumcima, s kojima je bilo zadovoljstvo raditi. Pre svega Gertom raudsepom, veoma poznatim u svim baltičkim i skandinavskim zemljama, koji ima važnu ulogu. Bilo je divno raditi i sa Hendrikom Tompere Juniorom – priča reditelj Igor Stoimenov.

Jedan od glavnih glumaca, Miloš Timotijević, koji tumači lik inspektora interpola  Petrita Kočija, kaže da ne sme da otkriva šta će se dešavati u nastavku serije.

– Mogu samo da poručim gledaocima da treba očekivati neočekivano – tvrdi Miloš i dodaje da je uživao na snimanju u Estoniji u radu sa inostranim kolegama.

Pročitajte još HIT! TOMA – Zoran Lisinac otkriva da je scenario za film pisao u porodilištu! A EVO i KAKO je nastao veliki hit Tome Zdravkovića!

Na pitanje da li mu je snimanje u ovoj drugoj sezoni bilo teže nego u prvoj, glumac kaže da su bili drugačiji uslovi zbog epidemiološke situacije, ali da je sve prošlo u najboljem redu.

Mnogo se već sada pričao podvodnim scenama koje su nešto što do sada nije viđeno u domaćim serijama.

-Ja, nažalost, nisam imao te scene, ali znam da će biti pravo iznenađenje za gledaoce – poručuje Miloš, a njegov kolega Radivoje Bukvić, koji tumači lik Uroša Perića se nadovezuje:

Pročitajte još HIT! Scenarista Siniša Pavić otkrio KAKVA je bila saradnja sa Lanetom Gutovićem! A EVO i KOJU ulogu u kultnoj seriji je slavni glumac ODBIO!

– Bez premca najzahtevnije su bile scene akcije, naročito jedna podvodna scena koja je od svih zahtevala maksimum posvećenosti i koncentracije, imajući u vidu da smo snimali na pet metara dubine.

Svoje mišljenje oko najzahtevniji scena u nastavku priče je izneo i reditelj Stoimenov.

– Posle Crne Gore, gde smo savladavali veoma teške scene na mnogobrojnim lokacijama, od kojih je produkcijski najzahtevnija bila Rijeka Crnojević,a gde smo u predivnom prirodnom krajoliku snimali teške akcione i dramske scene, u Estoniji smo imali najzahtevniji i još teži posao.  Kao kreator i reditelj, imao sam veliku tremu kako ćemo se uklopiti sa estonskom ekipom, naročito zbog svih tehničkih zahtevnosti pojedinih scena, međutim ovaj veliki izazov se apsolutno isplatio – kaže reditelj, i nastavlja:

Pročitajte još HIT! Vesna Trivalić i Gagi Jovanović zajedno u novom filmu posle 23 godine! EVO o ČEMU je reč!

– Jako sam zadovoljan saradnjom, koja je u svakom smislu bila posebna. Bilo je zadovoljstvo snimati na istim lokacijama na kojima je snimao Tarkovski. Vidi se u saradnji sa ljudima da imaju bogato nasleđe ruske filmske škole. Vreme je bilo neverovatno. Na nebu je ponekad bila veća drama nego u sceni i drago mi je što će se to sve osetiti u “Besi” 2. Ovo je prvi projekat sa naših prostora koji se snimao u Estoniji i baš u Estoniji smo radili akcione scene kakve još nisu viđene kod nas.

– Za mene je bio izazov, ali i velika čast da režiram na osam različitih jezika i obožavam taj spoj različitih kultura, koji je u našoj seriji kroz priču prisutan totalno spontano. Druga sezona “Bese” će produkcijski prevazići prvu sezonu, u to sam sada siguran. Drago mi je što su u našoj seriji i akcione scene, koje su veoma atraktivne, u funkciji samih likova i njihovih emocija, i dramske radnje – dodaje Stoimenov.

Radivoje Bukvić  otkriva i da li se priča iz prve sezone nastavlja ili je potpuno novi slučaj u fokusu.

Pročitajte još HIT! AVIONDŽIJE – Objavljen prvi trejler nove humorističke serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

– Priča se razvija u neslućenim pravcima, ali je oslonjena na nastavak, na dramski zaplet prve sezone. Ta neočekivanost je možda i najveći kvalitet ovog drugog dela. Ne bi trebalo da otkrivam detalje, ali definitivno postoje preokreti u dramskom narativu, koji će publiku ostaviti bez daha i to ne jednom – zagonetan je glumac.

Do saradnje sa estonskim kolegama iz “Nafta filmsa” došlo je jer se jedan deo priče odnosi na zaštitu svedoka.

– Estonija je jedna od zemalja u Evropi koja se često pominje kao destinacija u kojoj se obezbeđuje zaštita do suđenja zaštićenim svedocima. Imali smo sjajnu saradnju sa timom “Besa” i zaista je divno osetiti kako prožimanje naših kulturoloških razlika stvara odličnu osnovu za deo priče u seriji. Razgovarali smo o nekoj budućoj saradnji i mislim da postoji veliki potencijal za nove zajedničke projekte – ističe Esko Rips, izvršni producent “Nafta Filmsa”.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement