Connect with us

Featured

RECENZIJA – Zašto je IGRA SUDBINE poput najbolje SRPSKE SARME? Sutra uvek DUPLO BOLJA, a može se jesti ZAUVEK!

Published

on

Dugo očekivana i dugo najavljivana TV sezona 2021-2022 konačno je stigla na naše male ekrane. Čini se, sa nikad više žara kod produkcijskih kuća, ali i uz maksimum očekivanja od strane gledalaca. U doba korone, kada je televizija jedan od nekoliko ventila koji nas drže na bezbednoj udaljenosti od globalnog ludila – sasvim logično.

A ovogodišnja plima serija, za sada se najavljuje oko 40, u prvim talasima na obalu je izbacila drugu sezonu serije Dug moru. O tome šta mislimo o ovom autorskom čedu Bojane i Bojana Maljevića, čije se nove epizode emituju na Superstar TV petkom od 21.00 više možete pročitati OVDE.

Pročitajte još ŠOK! IGRA SUDBINE – OVO niko nije očekivao! Ada Kanački je TRUDNA?

U ovom tekstu pozabavićemo se onim što je usledilo nakon tog prvog plimnog udara. I to od ponedeljka 6. septembra, kada je posle kontroverznog finala u kom smo naizgled izgubili čuvenu Adu Kanački, usledio povratak najpopularnije serije u proteklom periodu – Igra sudbine.

Junaci nepobedive telenovele sa TV talasa Prve, prateći tempo koji im je u novih 100 epizoda zadao scenarista Žarko Jokanović, nastavljaju u istom stilu. Igrajući se sa sudbinom jer to najbolje znaju.

Pročitajte još ŠOK! Saša Popović napušta ZVEZDE GRANDA? Nakon Cece novi član žirija će biti Dragana Mirković?

Kada je o radnji i šokovima reč razotkriveni su najveći – Ada je živa. Bruner nije uspeo u svojoj zamisli da je transportuje „na onaj svet“, ali je zato ona njega uspešno transportovala nazad u Srbiju. U kovčegu. I to je samo tek deo lude zabave koja nam predstoji, a koja nam, kako to obično biva sa serijom Igra sudbine, donosi brojne nove zaplete, rasplete, obrte i iznenađenja.

Igra sudbine je jedan od onih projekata od kojih se ne očekuje da vas omađija specijalnim efektima, misterijom čije korene ne mogu dokučiti Molder i Skali udruženi sa svim tajnim službama ovog sveta, niti će nas raspametiti scenografijom, fotografijom ili do sada neviđenim pejzažima, enterijerima i eksterijerima. Tajni sastojak ove serije, koji joj i jeste doneo dve godine neprikosnovene dominacije domaćim TV nebom jeste upravo njena jednostavnost.

Pročitajte još EVO zašto je JELENA KARLEUŠA NAPUSTILA GRAND: Pozadina sa Popovićem

Ako bismo Igru sudbine i sve njene začine poredili sa pripremom nekog obroka, Igra sudbine bila bi poput klasičnog paprikaša, gulaša, vojničkog pasulja, sarme ili bilo kog drugog tradicionalnog srpskog jela čija će aroma najviše zavisiti od soli i bibera, a sutra će uvek biti duplo bolja. Tanjir vrhunskog ukusa u kom mogu uživati svi – danima.

Ostale serije su sa druge strane egzotični specijaliteti koji se igraju sa ukusima te se u njima može osetiti i malo korijandera, origana, bosiljka i drugih mirođija. I baš u tome i „leži“ problem – nisu svačija nepca navikla na te mirođije, a i za savršenu kombinaciju nije ih dovoljno samo nabacati odokativnom metodom. Da bi dobro začinjena hrana bila ukusna, a i jestiva na duže staze, neophodno je da je sprema iskusan šef kuhinje. A takvih je u Srbiji, barem kada je reč o TV kuhinji – malo. Između gurmanske rapsodije i splačine granica je obično veoma tanka. Kašičica više, minut na jakoj vatri duže ili kraće.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo KADA se završava snimanje serije IGRA SUDBINE, i hoće li biti TREĆE SEZONE!

U tome je prednost serije Igra sudbine – bez previše rizika drži se proverenog recepta koji je na srpskoj trpezi pokazao odlične rezultate u prethodnih 309 epizoda. Hoće li ovo glavno jelo TV sezone uskoro dobiti odgovarajući prateći program u vidu predjela i deserta, tek ćemo saznati.

Narednih nedelja očekuje nas more premijera, među kojima se velike nade polažu u serije Dinastija, Pevačica, a svoj pečat će, svakako, dati i niz serija koje će upotpuniti jesen na RTS-u. Hoće li one biti dovoljno moćne da izađu na crtu Igri sudbine – tek ćemo videti.

Pročitajte još Domaće serije 2021 na RTS-u: Crna svadba, Nečista krv, Advokado, Branilac… EVO KADA POČINJU! (VIDEO)

Do tad, mi znamo šta ćemo za večeru. A vi? Kojoj novoj domaćoj seriji se najviše radujete?

Foto Promo Prva

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement