Connect with us

FILM

HIT! Film TOMA – Otkriveno sve o odnosu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić! Evo i KOJA je simbolika BELIH RUŽA!

Published

on

Premijera filma „Toma“ održana je sinoć u Beogradu, a interesovanje za prvi domaći film o životu jedne pop zvezde zaista je veliko. Producent Vladimir Lisinac otkriva kako se rodila ideja za film:

– Ideja za film se rodila kod Željka Joksimovića još pre 6 godina. Željkov manadzer i prijatelj Bane Obradović je takođe podržavao ideju i onda je Željko uzeo inicijativu i prišao svom rođaku Draganu Bjelogrliću i za vreme jedne večere su njih dvojica dogovorili da uđu u projekat kao producenti filma.

Pročitajte još HIT! TOMA – Film premijerno prikazan u Beogradu! Publika ovacijama pozdravila filmsku ekipu!

Producent smatra da je ovo najbolji način da se život i delo Tome Zdravkovića približi mlađim generacijama:

– Film i TV serija koja će pratiti na RTS za otprilike 6 meseci, najbolji je  medijum i način da se život i delo legende domaće muzike, Tome Zdravkovića, približi mlađim pa i svim generacijama i ljubiteljima muzike, i biografskih filmova, od kojih je naš film prvi biopik na ovim prostorima a da nije o nekom vladaru, nego o pop zvezdi.

Film je sniman na dva kontinenta, i to u vreme pandemije.

Pročitajte još HIT! Film TOMA – On je pozajmio glas Milanu Mariću koji igra Tomu Zdravkovića! EVO o KOME je reč!

– Tako je, Evorpa i Severna Amerika. Krenuli smo sa radom 26. jula 2020 sa prvim danima snimanja u Valjevu, dok je poslednja klapa pala 5. aprila 2021 u Čikagu. Uslovi za snjimanje su bili jako otežani zbog poštovanja svih mera kovida – kaže Vladimir, i nastavlja:

https://www.instagram.com/p/CNP_2u_B15j/

– Kao primer daću činjenicu da je moja produkcijska kuća, u saradnji sa mojom media i marketing agencijom, In Situ Agency, i mojom advokatskom kancelarijom, Ashenberg Law iz Kalifornije, radila punih 4 meseca na proceduri odobravanja radnih viza za naše glumce Milana Marića i Sanje Marković. Do trenutka odobravanja viza, mi nismo znali nastavljamo li sa pre-produkcijom u Čikagu ili ne. Na našu veliku radost, trud, angažovanje i rad, sve se završilo sjajno.

Pročitajte još HIT! TOMA – Uoči beogradske premijere, glumac Milan Marić otkriva KAKO reaguje na pesme Tome Zdravkovića i da li je plakao na snimanju!

Producent kaže da je sto odsto saglasan sa tvrdnjom da je “Za Ljiljanu” najemotivnija scena srpske kinematografije:

– Ja sam lično bio na tom noćnom snimanju u restoranu „Dva Jelena“ u Skadarliji, i mogu vam reći da nije bilo suvog oka u režiji, ali ni na setu. Mi smo znali da ta scena nosi jesnu posebnu emociju, ali su naši predivni i pretalentovani glumci Milan Marić, Paulina Manov i Petar Benčina to pretvorili u antologiju srpske kinematografije. Takođe bih se ovom prilikom zahvalio našem jedinstvenom i velikom kompositoru filma, Željku Joksimoviću, na legendarnom novom aranžmanu pesme “Za Ljiljanu”, kao i ogromno hvala izvođaču te numere Aci Pejoviću.

Pročitajte još HIT! Poslušajte novu pesma PONOĆ Željka Joksimovića iz filma TOMA!

Lisinac objašnjava kakva je simbolika belih ruža u filmu:

– Postoji jedna stvarno istinita i dirljiva anegdota, kada je Toma dao svoj ceo honorar od tri dana pevajući u Skadarliji jednoj ciganki koja je prodavala ruže od restorana do restorana. A onda je zajmio novac za taksi. Mi nismo bukvalno mogli da napišemo takvu scenu, ali smo odlučili da damo subliminarni omaž toj ciganki kroz mistične “Bele ruže” i inpiraciju za Tominu prvu pesmu, “O ciganko moja” posvećenu njoj.

https://www.instagram.com/p/CT3f7ZYrBcf/

Vladimir se doatkao i odnosa Tome i doktora, koga igra Petar Benčina:

Pročitajte još FILM TOMA – Tamara Dragičević i Milan Kolak otkrivaju KAKO su se pripremali za uloge SILVANE i Novice ZDRAVKOVIĆA! JEDAN detalj NIKADA neće ZABORAVITI!…

– Tako je počela drama našeg filma i prve ruke scenerija. Taj odnos Tome i doktora je sigurno najvažniji i najpotpuniji odnos likova u filmu „Toma“ baš zbog te ogromne metamorfoze sa obe strane, dokotorove i Tomine.

Vladimir otkriva da li je Silvana Armenulić bila jedina prava ljubav Tome Zdravkovića:

Pročitajte još HIT! TOMA – Zoran Lisinac otkriva da je scenario za film pisao u porodilištu! A EVO i KAKO je nastao veliki hit Tome Zdravkovića!

 – Da, mi mislimo da jeste. Svi razgovori za ljudima koji su ga poznavali, pa i sa pokojnim Novicom Zdravkovićem, Tominim bratom ukazuje da je to bilo tako.

Vladimir Lisinac ističe da se nada da će uskoro početi prikazivanje filma i u Americi.

Foto Promo/Instagram vladimirlisinac

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Telegraf

Advertisement