Connect with us

FILM

Reditelj filma NEČISTA KRV – GREH PREDAKA otkrio šta misli o domaćoj KINEMATOGRAFIJI: Evo KO je KRIV za propast SRPSKOG FILMA!

Published

on

Leskovačkom premijerom filma “Nečista krv – greh predaka” Milutina Petrovića zatvoren je 14. Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE.

Ovo ostvarenje, koje puni bioskopske dvorane ne samo u Srbiji već i šire, snimljeno je na osnovu davno izgubljenog scenarija Vojislava Voje Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković.

Pročitajte još HIT! Zvezda serije IGRA SUDBINE Milica Tomašević bila je MIS i završila DVA fakulteta! EVO KAKO je to sve postigla!

Petrović nije krio oduševljenje što je baš njemu palo u ruke da otelotvori ovaj dugo izgubljeni scenario. Reditelj priznaje od kada je ideja o ekranizaciji tog scenarija “ključala” u njemu:

– Od onog trenutka kada sam pročitao prvu scenu, na prvoj stranici. Dobro, tad je počelo da se krčka, ali nekoliko sati kasnije kada sam završio čitanje svega, tada je baš ključalo.

Na pitanje da li mu je ova prilika zbog toga bila i opterećenje ili ipak samo uživanje, Petrović kaže:

Pročitajte još HIT! Film TOMA – Glumac Petar Benčina igra jednu od GLAVNIH uloga, a to njegova porodica nije znala! EVO o ČEMU je reč!

– Naravno, uživao sam. Prilike se nekome dese, nekome ne, ali nema nikog ko takvu priliku ne priželjkuje. Zahvalan sam nebesima što mi se ovo desilo.

Reditelj otkriva šta mu je bilo dragoceno u radu na filmu.

– Rad sa A klasom profesionalaca. Inače sam veliki poklonik demokratizacije bavljenja filmom i uživam u činjenici da je danas na primer svako fotograf, a svaki mobilni telefon kamera nekog dokumentariste – kaže Petrović, i dodaje:

Pročitajte još IGRA SUDBINE – Luka je U ŠOKU! Ada SUMNJA u to da je ON NJEN SIN? Sledi PAKAO!

– Veselim se i radujem estetici koja je posledica te tehnološke revolucije. Uostalom, sa Sašom (Radojevićem) i Jelenom (Marković) potpisnik sam neformalnog manifesta garažnog filma. Ipak rad sa vrhunskim autorima i saradnicima je izuzetno iskustvo. Negde čak i lagodno. Ili da vam ovako kažem – sviram na “epifon” gitari od 200 evra napravljenoj u Indoneziji i obožavam tu gitaru. Ali kada bi mi neko dao “gibson” iz šezdesetih od brazilske ruže ne bih imao baš mnogo zamerki.

Na pitanje kako komentariše veliku gledanost filma, reditelj kaže:

Pročitajte još DRŽAVNI SLUŽBENIK – Evo KADA počinje TREĆA SEZONA!

– Znate, u vreme kada sam ja formiran, bioskopa je bilo neuporedivo više, a “velika gledanost” se merila milonima prodatih karata. Postojali su tapkaroši koji su prodavali karte po skupljoj ceni, zato što su ove na blagajni bile rasprodate. Svaka varošica je imala bioskop, a unutra su se grickale semenke, a ne kokice, što znači da su bioskopi živeli od prodatih karata, a ne od prodate coca-cole. Tako da sam ja u stvari veoma nezadovoljan stanjem u kome je publika u mom gradu i u mojoj zemlji. To je jedan od grehova predaka. I to onih koji su još uvek među nama. I voze skupe automobile.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor Film i TV/Telegraf

Advertisement