Connect with us

Domaće serije

NEČISTA KRV serija stiže na RTS! Evo i KADA! Pogledajte PRVI TREJLER (VIDEO)!

Katarina Radivojević nikad vrelija! Od ovih fotki staće vam pamet

Published

on

Nečista krv serija nastala iz filma Nečista krv – greh predaka konačno stiže na male ekrane. Serija će se prikazivati na RTS 1, i to već od prvog vikenda decembra, subotom i nedeljom od 20.00.

RTS i u poslednjem mesecu godine nastavlja sa emitovanjem premijernih domaćih serija. Prvi vikend decembra rezervisan je za početak dugo očekivane sage po motivima romana Bore Stankovića.

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica.

Nečista krv serija online gledaj

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Radnja započinje s Hadži Trifunom, Sofkinim dedom a završava se sa Sofkom. Trifun, bogati vođa hrišćanske manjine u Turskom carstvu, predstavlja prvu generaciju porodice. On pokušava da dostigne moralne standarde društva i sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun pokreće niz događaja koji će imati užasne posledice po članove njegove porodice.

Drugu generaciju porodice predstavlja Mita, Trifunov sin, koji ne želi da bude deo očeve prljave poslovne imperije. Mita se ponaša kao stari aristokrata, čiji resursi presušuju i njemu se suprotstavljaju novi, bogati profiteri, neobrazovani i vulgarni. Nakon što je izgubio čitavo bogatstvo i imovinu, Mita je primoran da uda svoju lepu ćerku, Sofku, za bogataša da bi mogao da preživi.

Sofka predstavlja treću generaciju porodice, koja je pod potpunim finansijskim i duhovnim padom. Uprkos tome što je obeležena krvlju i postupcima svojih predaka, Sofka pokušava da se uzdigne iznad društvenih i istorijskih okolnosti vremena u kojem živi.

Adaptacije scenarija Voje Nanovića za potrebe ove serije radili su Milena Marković, Katarina Mitrović i Dejan Prćić. Režiju prvih pet epizoda potpisuje Milutin Petrović, a preostalih pet nastavaka Goran Stanković.

Milena Marković uradila je adaptaciju davno izgubljenog scenarija našeg čuvenog sineaste Vojislava Voje Nanovića, dok je za scenografiju bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. Veka. Veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Nela MIhailović

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Pogledajte prvi zvanični trejler za seriju „Nečista krv“, koja će se od 4. decembra emitovati subotom i nedeljom u 20.00, na Prvom programu RTS-a.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement