Connect with us

Domaće serije

Domaće serije: Otkrivamo spisak svih serija koje ćemo gledati do marta 2022!

I ovu jesen, a zatim i zimu i proleće, na malim ekranima obeležiće domaće serije. Donosimo kompletan spisak sa datumima premijera budućih TV naslova

Published

on

Novu TV sezonu započeli smo žestoko! Ako je suditi prema čitanosti na našem portalu, serija “Pevačica” vam se i te kako dopala. A kako dobitnu kombinaciju ne treba nikad menjati, Superstar TV nastaviće do februara da pulsira u ritmu krimića. Radio-televizija Srbije nudiće nam i krimiće i komedije, a Nova S odvešće nas ove jeseni u period između dva svetska rata, gde ćemo nastaviti da pratimo potomke Katića. Da ne bismo previše dužili, znamo da ste nestrpljivi da saznate koje vas to domaće serije očekuju u narednih pet meseci, počnite odmah da skrolujete.

CRNA SVADBA (od 23. oktobra na Superstar TV)

“Crna svadba”, koja je pre početka prikazivanja stekla epitet najiščekivanije serije sezone, imaće premijeru u subotu, 23. oktobra, od 21.00 na Superstar TV, a nedelju dana kasnije (30. oktobra) u 20.05 na RTS 1. Prikazivaće se vikendom, subotom i nedeljom u istom terminu, na oba kanala.

Serija “Crna svadba” je psihološki triler kreatora Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića. Svetsku premijeru imala je na 27. Filmskom festivalu u Sarajevu. Iza ovog originalnog i drugačijeg TV projekta stoje produkcijska kuća “Firefly” i “Telekom Srbija”.

Radnja serije počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Na put razotkrivanju misterije iza ovog zločina staju mnogi ljudski, ali neljudski faktori koji će uzdrmati sve okupljene oko brutalnih ubistava. Da li je u pitanju bolest, magija ili religija? Šta se krije iza priče koja nosi naziv po starom vlaškom obredu?

Uloge tumače: Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Mlađan Crkvenjaš, Igor Benčina i mnogi drugi.

VREME ZLA (od 25. oktobra na Nova S)

Posle uspešne serije “Koreni”, koju je produkcija “Eye to Eye” realizovala pre tri godine za RTS, stiže nam svojevrsni nastavak – dugo očekivana drama po delima Dobrice Ćosića “Vreme zla”, koju ćemo od 25. oktobra gledati na kanalu Nova S, radnim danima od ponedeljka do četvrtka u 21.30.

Porodicu Кatić zatičemo u osvit Drugog svetskog rata u Beogradu. Bogdan Dragović vraća se iz emigracije, pokušava da uspostavi veze sa Кomunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista, kao i sa sinom Vladimirom. Njagova ostavljena žena Milena stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem, agentom Кominterne i Bogdanovim ratnim drugom. Vladimir, Milenin i Bogdanov sin, sada i sam član КP iz ideoloških razloga se okreće protiv oca.

Vreme-zla-Goran-Susljik-i-Nada-Sargin

Vreme zla: Goran Šušljik i Nada Šargin

Milenini otac i brat Vukašin i Ivan Кatić su slika građanske Jugoslavije, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima. Početak je II svetskog rata. Milena sa bratom Ivanom odlazi u Prerovo, Vladimir u partizane, Petar i Bogdan istovremeno završavaju u Gestapou. Vukašin strada u Banjičkom logoru, Ivana Кatića ubijaju Nemci, Bogdanu glave dolaze partizani, a svoj život u Gestapou tragično završava Petar. Slomljena i sama, Milena ostaje kod rođaka Adama u Prerovu, bez vesti o sinu, bez nade da će ikada išta biti isto.

Glavne uloge igraju: Žarko Laušević (Vukašin), Nada Šargin (Milena), Radovan Vujović (Ivan), Andrej Šepetkovski (Adam), Jovana Balašević (Vera), Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka), Pavle Mensur (Miško Pub), Isidora Simijonović (Nađa), Goran Bogdan (Bogdan), Pavle Čemerkić (Vladimir).

ADVOKADO (od 15. novembra na RTS 1)

Domace-serije-Advokado

Advokado: Nikola Pejaković, Jasna Đuričić, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Branka Katić i Mira Banjac

Humoristička serija “Advokado”, koja je nastala pod okriljem produkcije “Bosonoga” iz Banja Luke, zauzeće mesto “Radio Mileve”. Startuje 15. novembra na RTS 1, gde će se prikazivati radnim danima od 20.05.

Kroz 20 epizoda u trajanju od 35 minuta, koje kao autor, scenarista i reditelj potpisuje Nikola Pejaković, pratimo bezuspešne pokušaje sredovečnog advokata Brane da promeni svoj život i upusti se u potragu za srećom.

Glumačku ekipu čine sve same glumačke zvezde: Mira Banjac, Ljubimir Bandović, Mirjana Karanović, Branka Katić, Jasna Đuričić i Vojin Ćetković, kao i Miljka Brđanin Babić, Aleksandar Stojković, Boris Šavija i Nikola Pejaković.

BESA 2 (od 27. novembra na Superstar TV)

Besa-2-sezona-Radivoje-Rasa-Bukvic

Besa 2: Raša Bukvić

Druga sezona popularne triler drame “Besa”, na koju se čekalo tri godine, startuje 27. novembra na Superstar TV, gde će se prikazivati vikendom od 21.00. Za razliku od prve sezone, novih 10 epizoda “prošetaće” nas do severa Evrope. Osim napete radnje, očekuju nas i spektakularne akcione scene. Uloženo je mnogo, pa samim tim i očekivanja su velika.

Radnja se odvija dve godine posle događaja iz prve sezone. Jedan od glavnih motiva i pokretača radnje donosi sukob modernog i tradicionalnog, odnosno dolazak novog vremena i novih generacija koje ne drže do tradicije i date reči.

Glumačku ekipu predvode junaci prve sezone: Radivoje Raša Bukvić, Arben Bajraktaraj, Miloš Avramović, Lana Barić, Hana Selimović, Milan Marić, Milica Gojković

Publika će u narednih 10 nastavaka imati prilike da upozna i nove likove. Među novim glumcima (kojih ima dosta) veliki favoriti su Florist Bajgora, koji je igrao u seriji “Gangs of London”, Katarina Čas, koja je glumila u hit filmu “Wolf of Wall Street”, i popularnoj seriji “Berlin Station”, kao i Gezim Zherka i Dea Bajaziti koji će sigurno osvojiti publiku…

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA (od 3. decembra na Superstar TV)

Domace-serije-Azbuka-naseg-zivota

Azbuka našeg života: Jadran Malkovič i Aleksandra Janković

Posle niza krimića, pred sam Dan zaljubljenih, na Superstar TV, stiže 3. decembra “Azbuka našeg života”, čijih ćemo 10 epizoda gledati petkom od 21.00. Serija nastala po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović “Muška azbuka” i “Azbuka mog života”, koju potpisuje rediteljka Jelena Bajić Jočić, biće prikazana i na RTS 1.

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Vesna i Uroš Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca. Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje se raspadati.

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamiku radnje i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajem glavnih likova, serija nam donosi ogoljenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

Glavne uloge tumače: Aleksandra Janković, Jadran Malkovič, Miona Marković, Đorđe Mašina, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Anastasija Mandić, Isidora Simijonović, Nedeljko Bajić, Nela Mihailović, Radoš Bajić, Iva Štrljić

NEČISTA KRV (od 4. decembra na RTS 1)

Nečista krv: Anđela Jovanović i Katarina Radivojević

Posle filma “Nečista krv: Greh predaka”, na RTS 1 stiže 4. decembra serija “Nečista krv”, koja će se prikazivati subotom i nedeljom od 20.00.

Radnja serije “Nečista krv” obuhvata priče iz romana i pripovedaka Bore Stankovića (“Nečista krv”, “Tašana”, “Paraput”…), koje se stapaju u porodičnu sagu i obuhvata period od 40 godina druge polovine 19. veka. Priča se provlači kroz tri generacije jedne porodice i prikazuje njeno moralno, fizičko i finansijsko propadanje.

Na početku, radnja prati Haži Trifuna (Dragan Bjelogrlić), bogatog vođu jedne hrišćanske manjine u Turskom carstvu, a serija se završava se dešavanjima vezanim za njegovu unuku Sofku (Sara Sandeva). Trifun je predstavnik prve generacije porodice i čovek koji se bori da očuva svoje bogatstvo i moć zbog čega dolazi do niza događaja koji će znatno uticati na njegovu porodicu.

Mita (Marko Grabež), Trifunov sin, predstavnik je druge generacije porodice. Sušta je suprotnost svoga oca i ne želi da bude deo očeve pokvarene poslovne imperije. Gubi bogatstvo i imovinu posle čega biva prinuđen da uda svoju ćerku, lepu Sofku, za bogatog čoveka kako bi opstao. Sofka, predstavnik treće generacije porodice, klonula finansijski i duhovno, uprkos gresima svojih predaka pokušava da se izdigne iznad okolnosti vremena u kojem živi.

U seriji glume i Nedim Nezirović, Nela Mihailović, Teodora Dragićević, Anđela Janković, Dragan Mićanović, Milena Predić, Vesna Stojanović, Vučić Perović, Marko Todorović, Miodrag Dragičević, Katarina Radivojević, Ljubomir Bandović, Vaja Dujović, Dejan Bućić, Feđa Štukan, Leon Lučev i Vladimir Gvojić.

UBICE MOG OCA 5 (od 1. januara na Superstar TV)

Ubice mog oca sezona 5

Ubice mog oca 5: Vuk Kostić

Sa petom sezonom krimi-drama “Ubice mog oca” menja kanal. Pratićemo je na Superstar TV, kako sada stvari stoje od 1. januara, subotom i nedeljom u 21.00. Televizija zadržava pravo promene termina.

U novih 12 epizoda prvog srpskog TV krimića, koji potpisuju Nataša Drakulić i Predrag Gaga Antonijević, paralelno pratimo sadašnjost i prošlost. Konačno ćemo saznati odgovor na pitanje ko su ubice oca Aleksandra Jakovljevića (Vuk Kostić). Centralna tema novog ciklusa, kada je reč o radnji u sadašnjosti, odnosi se na vršnjačko nasilje među mladima.

U ostalim ulogama su: Marko Janketić, Tihomir Stanić, Nina Janković, Miodrag Radonjić, Slavko Štimac, Slaviša Čurović i Marko Vasiljević. Kao epizodisti, između ostalih, pojavljuju se: Sloboda Mićalović, Predrag Bjelac, Mirjana Karanović, Vladan Gajović, Branka Katić, Goran Šušljik, Petar Božović, Zoran Cvijanović, Tanja Pjevac, Slobodan Ljubičić

KAMIONDŽIJE 2 (od 8. januara na RTS 1)

Kamiondžije d.o.o.

Kamiondžije d.o.o. 2: Nenad Jezdić i Tihomir Stanić

Drugi ciklus serije “Kamiondžije d.o.o.”, reditelja Filipa Čolovića, najavljen je najpre za 13. decembar, radnim danima od 20.00 na RTS 1. Međutim, Baja i Žića dobili su novi termin. Po završetku “Nečiste krvi”, sa “Kamiondžijama” se kroz 12 novih epizoda družimo od 8. januara, subotom i nedeljom od 20.05.

Nastavak porodične serije “Kamiondžije d.o.o” donosi nove avanture i nedaće glavnih junaka Baje i Žiće, u tumačenju Nenada Jezdića i Tihomira Stanića, šoferskih dobričina često naivnih, nesnađenih i nespretnih u poslovima i danima sadašnjim, ali i izvesne promene. Taman kad su junaci serije pomislili da su rešili životne i ljubavne probleme i očekivali finansijski boljitak, sve je krenulo nizbrdo.

Režiser Filip Čolović smatra da će druga sezona biti značajno bolja od prve, jer je serija pronašla svoj tempo, priča je brža, čvršča i sažetija, a događaji zgusnutiji i puni neočekivanih obrta.

Ostale uloge igraju: Paulina Manov, Branislav Zeremski, Marko Gvero, Jovana Gavrilović, Tanja Pjevac, Nebojša Ilić, Anka Gaćeša, Vladislav Mihailović, Ivan Jeftović, Miloš Đorđević, Slobodan Ninković, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Andrej Šepetkovski, Jelisaveta Orašanin i mnogi drugi.

BONUS VIDEO TOP 10 ČINJENICA O JUŽNOM VETRU 2: Sve što treba da znate o nastavku filma i serije!

Foto Romo: Contrast studios / Adrenalin / Telekom Srbija / Nova S / IMDb / Firefly / RTS

Advertisement