Connect with us

Domaće serije

Raša Bukvić otkriva da li je Uroš u seriji BESA 2 heroj ili negativac

Glumac Radivoje Raša Bukvić veruje da će druga sezona serije “Besa” opravdati očekivanja publike

Published

on

Serija “Besa” vraća se na kanal Superstar sa dugo očekivanom drugom sezonom. Radivoje Raša Bukvić, na čelu glumačkom tima, poručuje da nas očekuje izuzetno uzbudljiva jesen, koju ćemo pamtiti po neverovatnim obrtima u popularnoj krimi-drami.

– Znate kad u filmovima o bermudskom trouglu kompas poludi kad je blizu. E to se dešava u drugoj sezoni. Publika nije ni svesna šta je čeka. Nadam se da će biti zadovoljna. Jer, ja jesam – rekao je Radivoje Raša Bukvić, koga je seriji “Besa” privukla tema: “Odbrana porodice od nestajanja”.

– Da li postoje granice na kojima pojedinac treba da se zaustavi da bi zaštitio suprugu, sina, ćerku i oca? U normalnim okolnostima, kada se preti životima njegovih najbližih, tu se logika menja i percepcija pojedinca postaje drugačija. U takvoj situaciji možemo zamisliti da u očima takvog čoveka te granice nestaju. Koliko tada, kada smo snimali prvi serijal, ista jeza me je obuzimala kada pomislim da je tako nešto u običnom životu, zapravo, moguće.

Uroš Perić je pokazao da je spreman na sve zbog porodice. Da bi glumac opravdao i svojim glumačkim bravurama oslikao lik, on mora da pronađe sebe. Na pitanje koji su to delovi koji povezuju Uroša i njega, Radivoje Raša Bukvić odgovara:

– I ja sam otac kao Uroš. Nije bilo teško pokrenuti maštu po tom pitanju. Potreba da se zaštiti bližnji, da se sačuva soj, ognjište, priroda koja nas je udomila i koja nas hrani – iskonska je. Mislim da moderan čovek po tom pitanju i dalje liči na onog praistorijskog. S obzirom na to da sam se poistovetio sa sudbinom Uroša Perića, ja sam njemu dao sebe. Mislim da mi se nikada u karijeri nije desilo toliko poistovećivanje sa likom koji tumačim. Njega kada boli, boli i mene. Život u Urošovim cipelama tragičan je, ali smislen.

Za Uroša mnogi veruju da je heroj, a evo šta o tome misli Bukvić:

– Ako ćemo se konsultovati sa Markom Miljanovim, pod herojstvom se smatra kada sebe i svoje štitiš od drugih. Pod čojstvom se smatra obrnuto, kada druge štitiš od sebe. Heroji su postojali u svim vremenima, postoje i u ovim. Međutim, oni su uglavnom nevidljivi i neprimetni. Njih karakteriše jedna osobenost koja je kod svakog heroja ista. On tiho, i po svaku cenu, sprovodi svoju misiju odbrane od zla. U slučaju Uroša Perića, to zlo nadvilo se nad njegovom porodicom. Tim je njegova sudbina zacrtana. Heroj se ne hvališe, ne šepuri se svojim delima a kamoli novcem. Heroj reaguje bez najave. Tiho i smelo. I uvek bez traga.

BONUS VIDEO UBICE MOG OCA 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor Blic

Advertisement