Connect with us

Top Story

Ko je Marko Grabež, junak serije “Nečista krv”, o kojem bruji Srbija?

Pozvao je narod na ekološke proteste i skrenuo veliku pažnju na sebe

Published

on

Kada su pre nekoliko dana u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije pozvali gledaoce da izađu na ekološki protest širom Srbije, Marko Grabež i Nedim Nezirović dospeli su u centar pažnje. Junaci serije “Nečista krv” skrenuli su tako pažnju na sebe, pa su se mnogi gledaoci zapitali o kojim glumcima se tačno radi. Otuda su već dva dana njihova imena najpretraživaniji pojam na Google u Srbiji.

Za one koji ne znaju, Marko Grabež, trenutno jedan od najaktuelnijih mladih glumaca zbog zapažene uloge u seriji “Nečita krv” u režiji Milutina Petrovića, koja se prikazuje na RTS 1, važi za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije.

Imamo priliku da ga gledamo na mnogim pozorišnim scenama u Beogradu, ali i slušamo u alternativnoj grupi “KoiKoi”, gde peva i svira gitaru. U “Nečistoj krvi” glumi efendi – Mitu, jednog od sinova Hadži Trifuna. Bio je pravo osveženje i u serijama “Senke nad Balkanom 2” i “Branio sam Mladu Bosnu”.

Sa sedam godina roditelji su ga upisali u Dadov, a sedam godina je pohađao studio Sandre Rodić Janković. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Dragana Petrovića Peleta.

Za Marka kažu da je vredan i ozbiljan, već na trećoj godini fakulteta igrao je u filmu “Otadžbina” Olega Novkovića. Svaka njegova uloga deluje kao rezultat ozbiljnog i promišljenog rada. Neke od predstava u kojima glumi su “Grobnica” za Borisa Davidoviča (srpsko-hrvatsko-slovenačka koprodukcija), “Dnevnik o Čarnojeviću” (JDP), “Kafa i cigarete” (Atelje 212), “Ukalupljivanje” (Kult), “Čitač” (BDP)…

BONUS VIDEO Aleks Igo – Nova krimi-drama samo na kanalu FOX CRIME

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor filmitv.rs / Nova

Advertisement