Connect with us

Emisije

RTS SE OGLASIO O NAPADIMA NA KONSTRAKTU: Evo odakle slovo Z na slikama (FOTO)

Published

on

Konstrakta-slovo-Z

Posle napada na predstavnicu Srbije na festivalu “Evrosong”, Anu Đurić Konstraktu, zbog fotografija postavljenih na evrovizijskom tviter nalogu RTS-a, Radio Televizija Srbije oglasila se saopštenjem.

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Advertisement