Connect with us

Domaći film

“BOJ NA KOSOVU”: Igor Đorđević POTVRDIO da će igrati BRANKOVIĆA! Evo šta mu je poručio Voja Brajović

Novi epski spektakl bitno će se razlikovati od filma iz 1989. godine

Published

on

Bunar-Igor-Djordjevic-Natasa-Drakulic

Nakon serije “Koreni” Igor Đorđević postao je miljenik domaćih reditelja. U bioskopima se trenutno prikazuje njegov novi film “Džem od kavijara”, gde mu je partnerka supruga Zorana Bećić, a na male ekrane ovog vikenda stiže i serija “Bunar”, koju dramski umetnik potpisuje kao autor. Trenutno je najvažnija vest da će u novoj verziji “Boja na Kosovu” igrati Vuka Brankovića.

– Radujem se tome i smatram da je to veliki izazov – produkcijski, glumački i istorijski. Naslediću Voju Brajovića u ulozi Vuka Brankovića. Morate da pitate Gagu Antonijevića što mi daje takve uloge posle jednog Ante Vrbana u “Dari iz Jasenovca”. Lako je igrati likove koji su od vas daleko po karakteru – započinje razgovor za “Kurir” Igor Đorđević.

Voja Brajović je 1989. godine snimio film “Boj na Kosovu” Zdravka Šotre, a njegova uloga Vuka Brankovića i danas se pamti. Glumac priznanje da ne veruje da će u novoj verziji epske bitke biti mesta za njega u podeli.

– Drago mi je kad čujem to što je izjavio Igor Đorđević, jer je znak poštovanja prema kolegi. Ne znam ko radi novi “Boj na Kosovu”, ali je veliko pitanje šta će glumci sada izgovarati. Naš “Boj na Kosovu” radio je Šotra, ali je to napisao Ljubomir Simović. Poželeo bih Igoru da ima dobre replike i da ima prostor da se glumački iskaže – kaže Brajović.

Dramski umetnik ne gleda danas s nekom posebnom nostalgijom na tu ulogu:

– Film smo snimili za 30 dana, jer je bila jurnjava da se obeleži 600 godina Kosovskog boja, a ne da nešto ostane za narednih 600 godina.

Brajović smatra da tek danas istoričari otkrivaju pravu istinu o bitki 28. juna 1389. godine na Gazimestanu, gde su se sukobile vojske srpskog kneza Lazara i osmanskog sultana Murata.

– Turski istoričari su godinama tvrdili da je Murat mučki ubijen od strane Miloša Obilića. Danas se tek može pročitati da je poginuo u bitki kao jedini sultan u njihovoj istoriji. Sreća da su taj čin naši pesnici pretvorili u herojski čin. To je velika stvar – zaključuje proslavljeni glumac.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto TAG media

Izvor Kurir

Advertisement