Connect with us

Domaći film

Novi domaći film USEKOVANJE stiže u SRPSKE BIOSKOPE! A evo i KADA!

Kakvu tajnu krije SLAVSKA TRPEZA?

Published

on

Usekovanje film

USEKOVANJE od 7. februara premijerno u domaćim bioskopima! Odmah nakon pretpremijernog prikazivanja na festivalu Kustendorf, dugoočekivani film Usekovanje biće premijerno prikazan 7. februara u MTS dvorani u Beogradu, a već sutradan i u Novom Sadu.

Debitantski film reditelja Siniše Cvetića kroz niz dramskih zapleta upoznaje nas sa porodicom koja se priprema i obeležava krsnu slavu – Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja.

Sve članove porodice pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave, gde roditelji kriju od svog sina, ali i gostiju da se razvode i postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i mnogih drugih porodičnih tajni.

 

Kao “crnu ovcu“ porodice, u glavnoj roli gledaćemo Pavla Mensura, dok uloge njegovih roditelja tumače Bojan Žirović i Aleksandra Balmazović.

U ostalim ulogama tu su Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić i Vahid Džanković.

Ovu nesvakidašnju, savremenu dramu donosi producent Zoran Janković i produkcijska kuća Košutnjak film, autorska ekipa predvođena je rediteljem Sinišom Cvetićem i scenaristom Davidom Jankovićem, uz Marka Milovanovića kao direktora fotografije i Luku Broćića kao kompozitora.

Od 9. februara film “USEKOVANJE” će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona koja je poverena distributerskoj kući Art Vista.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo ArtVista

Izvor FILM i TV

Advertisement