Connect with us

Top Story

TOP 25 Nove domaće serije i nove sezone serija koje smo OBOŽAVALI!

Published

on

Domaća TV produkcija poslednjih godina doživela je procvat i podarila nam brojne hitove koje ćemo pamtiti. Naslova je mnogo, neke od serija su završile svoju priču, ali mnogo je veći broj onih čije nam premijere ili nove sezone tek predstoje. Pandemija korona virusa pomerila je snimanja za većinu projekata, ali kako se vanrednom stanju sada već nazire kraj tako se naši filmski radnici zahuktavaju i pripremaju materijal za novu sezonu. Predstavljamo vam kompletnu listu premijera i novih sezona serija koje ćemo gledati u 2020. i 2021.

1. „Vreme smrti“ i „Vreme zla“

Produkcijska kuća Eye to eye Gorana Šušljika, kao i u slučaju serije „Koreni“ otkupila je prava na ekranizaciju romana Dobrice Ćosića „Vreme smrti“ i „Vreme zla“ po kojima će biti snimljene dve istoimene serije. Ovog puta serije neće biti rađene u koprodukciji sa RTS, već sa Junajted medijom.

Po prvom romanu biće snimljen serijal od 30, dok će drugi Ćosićev roman biti pretočen u 15 epizoda.

Uzbudljive po zapletu i strukturi, ove Ćosićeve sage o usponima i propastima jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa, privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih, strasnih, veličanstvenih, ali i tragičnih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih uzbudljivih sudbina na ovim prostorima tokom20. veka. Dobrica Ćosić je jedan od najistaknutijih srpskih književnih stvaralaca 19. i 20. veka, a njegova dela su ostavila neizbrisiv trag, ne samo u srpskoj, već i u evropskoj književnosti.

Pročitaj još HIT! Ljubomir Bandović otkriva SVE o svom liku iz serije JUŽNI VETAR – Evo ZAŠTO je VAJO morao da UMRE!

2. Most

Posle velikog uspeha prve sezone Besa (druga se, takođe, nalazi na ovoj listi), produkcijska kuća Adrenalin za ovu i sledeću godinu priprema nam još dva iznenađenja. Prvo je adaptacija legendarne švedsko-danske serije „Most“ iz 2011. godine koju je Endemol distribuirao kao svetski poznat format The Bridge na mnogobrojna tržišta (Velika Britanija, SAD, Francuska, Rusija, Nemačka i Malezija/Singapur). „Most“ je priča o neobičnom detektivskom paru, sa velikim sukobima i razlikama koji su posledica kompleksnog odnosa dve države.  Bogato istorijsko i kulturno nasleđe, kao i socijalne prilike stvaraju mogućnost da srpsko-hrvatska verzija Mosta, svojom dinamičnom i originalnom pričom iznenadi gledaoce.

3. Jovanka (Titova supruga)

Drugo iznenađenje koje nam stiže iz produkcije  Adrenalin jeste serija o najkotroverznijoj ženi bivše SFRJ – Jovanki Broz. TV serija Jovanka (Titova supruga) je istorijska drama koja prikazuje veliku ljubav dve veoma važne ličnosti koje su kao takve simbol zlatne istorijske ere bivše Jugoslavije. Raspad njihove ljubavi prati raspad Jugoslavije, a ova fascinantna priča ispričana je kroz prizmu Jovankine ljubavi prema Titu i zemlji. Pisac serije je hrvatska autorka Milena Vlaović.

Pročitaj još Pročitajte još Otkrivamo sve o filmu JUŽNI VETAR 2: MARAŠ postaje KRALJ, ali KAZNA je STRAVIČNA! Oduzeće mu ono NAJDRAŽE!

4. Serija po romanima Mirjane Bobić Mojsilović „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“

Mirjana Bobić Mojsilović, jedna od najčitanijih domaćih autorki, potpisala je prošle godine ugovor sa uglednom producentskom kućom Contrast Studios, iza koje stoji Radoš Bajić, za snimanje serije po njenim romanima „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“. Tema serije, kao što je to reč i u romanima, jesu problemi savremenog braka, razvoda, zatim napuštanje i na kraju ipak nada da naše gluposti možemo da popravimo. Po prvobitnom planu snimanje serije trebalo je da počne tokom ove godine, ali kako je trenutna situacija mnogima poremetila planove tako je i sudbina ove serije neizvesna. Glavni likovi serije biće Uroš i Vesna.

Uroša mora da igra glumac koji ima u sebi sve što imaju današnji muškarci od 50 godina, divotu i nesigurnost, dobrotu i površnost. A Vesnu, neka genijalna, pametna, duhovita žena koja ume da se nosi sa svim izazovima sadašnjosti – poručila je autorka romana. Seriju će režirati Jelena Bajić Jocić.  

5. Klan

Iz „kuhinje“ Firefly produkcije stižu nam veoma zanimljivi naslovi, a prvi kom ćemo posvetiti pažnju jeste serija Klan koja nastaje po scenariju i u režiji Slobodana Skerlića. Snimanja su završena, a Klanu slede montaža i postprodukcija osam predviđenih epizoda. Emitovanje je, kako kažu iz produkcije Firefly, planirano za kraj 2020. na kanalima Superstar TV i RTS 1. Glumačku podelu čine neafirmisani glumci koji su uloge dobili na kastingu. Među novim licima koja su dočekala svojih „pet minuta slave“ su i mlade glumice Milena Božić i Anđela Popović.

U Klanu će ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmati do temelja srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu Tigrovo mesto. Karte se ponovo dele i svi bi hteli svoje parče plena. Na marginama tog sveta, Šok (Aleksandar Dimitrijević) i Paša (Nedim Nezirović), provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek započinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

 6. Crna svadba

Bizaran narodni običaj koji se vezuje za područje Homolja i Negotinske krajine i vlaški folklor poslužio je kao tema za misterioznu krimi dramu Crna svadba u režiji Nemanje Ćirpranića, a po scenariju Strahinje Madžarevića. Inspektor Petar tragom dokaza o masakru u jednom zabačenom srpskom selu postaje žrtva sopstvene radoznalosti i dolazi u sukob sa mračnim silama.

7. Porodica

Serija „Porodica“ kroz pet epizoda prikazaće nam poslednje sate Slobodana Miloševića u Srbiji, pre nego što je uhapšen i otpremljen u Hag. Iako je snimanje trebalo da otpočne u martu, neizvesno je da li će se nastaviti zbog trenutne situacije sa epidemijom Korona virusom. Kao reditelj i scenarista projekat potpisuje Bojan Vuletić. Osim što će za potrebe snimanja biti korišćene autentične lokacije, seriju će dodatno začiniti pojavljivanje likova Milorada Ulemeka Legije i Čede Jovanovića, a uprkos tvrdnjama Marije i Marka Miloševića da autori nisu otkupili prava za snimanje serije, iz Firefly produkcije potvrđuju da su prava otkupljena i da nema nikakvih problema za početak snimanja.

8. Močvara

Prva sezona od 10 epizoda serije “Močvara” snimljena je po scenariju dramske spisateljice Milene Marković, pod rediteljskom palicom Olega Novkovića. Ova napeta policijska potraga za serijskim ubicom otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. U uzavrelom Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve povezuje slobodan stil života i to što su majke muške dece. Sva trojica sinova nemaju očeve, o čemu odbijaju da govore.

Glavni junak priče je policijski inspektor Nikola (Goran Bogdan), inače bivši huligan. On mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću, kako bi otkrio surovog ubicu. Što mu je bliže u istrazi, Nikola je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje. U “Močvari” se prepliću greh i žudnja, ljubav i mržnja, ali i prijateljstvo koje počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Najzad, “Močvara” je i priča o gradu koji lagano tone u močvaru prošlosti.

Pročitaj još VUK KOSTIĆ otkriva KOJI MU JE LIK DRAŽI – Jakovljević (Ubice mog oca) ili Sparta (Južni vetar)! Pogađate?

Uz Gorana Bogdana, u seriji “Močvara” igraju: Stefan TrifunovićBoris IsakovićDejan DedićNada ŠarginMarta BjelicaDubravka КovjanićJana BjelicaBojana ŽirovićMiona MarkovićSvetlana BojkovićAna FranićTamara DragičevićMilutin Milošević i Olga Odanović.

9. Južni vetar 2

Južni vetar serija

Kako je to nedavno potvrđeno, početak snimanja nastavka filma “Južni vetar” zakazan je za prve dane po ukidanju vanrednog stanja. Reditelj Miloš Avramović objasnio je da nas krajem ove ili početkom sledeće godine (otprilike negde do marta) očekuje premijera filma od kog će biti adaptirane prve četiri epizode druge sezone serije. Posle toga, tokom leta 2021. snimiće se ostatak od 10 epizoda, a premijera će biti zakazana za jesen 2021.

10. Junaci našeg doba

Junaci naseg doba

Siniša Pavić još u januaru ove godine, odmah po završetku prvog ciklusa, otpočeo je rad na snimanju nove sezone “Junaka našeg doba” najavivši da u odgledanim epizodama još ništa nije završeno i da nam velike atrakcije tek predstoje. Snimanja serije u koprodukciji Telekoma i RTS-a počeće najverovatnije na jesen, a nastavak možemo očekivati naredne godine.

Pročitaj još TOP 10 NEVEROVATNIH činjenica o filmu i seriji JUŽNI VETAR 2! EVO KO i ŠTA nas očekuje u NASTAVKU…

11. Slučaj porodice Bošković

Ekipa serije “Slučaj porodice Bošković” vest da su snimanja prve sezone završena objavila je na društvenim mrežama još krajem prošle godine. Katarina Janković i Nina Džuver, autori serije čiju režiju potpisuju Raško Miljković i Ivan Živković najavili su da će se projekat sastojati od tri sezone i 50 epizoda.

Glavni junak sitkoma je neuspešni glumac Gavrilo Bošković (Raša Bukvić), oženjen Danijelom (Nataša Marković), koja sa 40 godina odlučuje da se vrati na fakultet. Žive sa decom Veliborom (Đorđe Kadijević) i Jovanom (Silma Mahmuti) u skromnom iznajmljenom stanu u Beogradu.

Kao i mnogi od nas, imaju ludog stanodavca Gulivera (Bojan Dimitrijević), otkačenu tetku Olju (Jelisaveta Koraksić) i ekstravagantnu baku (Seka Sablić).

Kroz malo uspona i beskrajno mnogo padova ove porodice upoznajemo svakodnevicu i ličnosti koje su svuda oko nas ili, možda, baš mi.Sve srećne porodice su lude.

Boškovići su normalni na srećan način. Srećne porodice su povremeno i nesrećne, i lude, i komplikovane. Ono što ih čini srećnim jeste da su funkcionalni u svojoj disfunkciji.

Pročitaj još FILM i TV saznaje: JUŽNI VETAR dobija OZBILJNU konkurenciju!Snima se balkanska AKCIONA krimi drama MONOPOL!

12. Istine i laži

istine-i-lazi-1

Četvrta sezona popularne telenovele “Istine i laži” očekuje nas do kraja ove godine. Snimanja je trebalo da počnu već u maju 2020, ali zbog aktuelne situacije pomerana su do daljnjeg. Ipak, nastavak serije koja je oduševila milionski auditorijum u Srbiji trebalo bi startuje do kraja godine.

13. Besa

SERIJA BESA

Još jedan od serijala koji je postigao veliki uspeh, ali i koji je prva serija sa ovih prostora koja je dobila svoju međunarodnu verziju jeste projekat produkcije “Adrenalin”. Sa snimanjima druge sezone, kako se to može otkriti na internetu, počelo se još krajem 2019, a kako je reč o veoma ambicioznom projektu može se očekivati da druga sezona iz posprodukcije neće izaći pre početka sledeće godine.

14. Državni službenik

Druga sezona serije “Državni službenik” zakazana je za jesen ove godine. Poslednja klapa serijala pala tik pred raspisivanje vanrednog stanja. Vreme u karantinu ekipa serije iskoristila je za radove u posprodukciji, zahvaljujući čemu ćemo uskoro gledati i premijeru jedne od najiščekivanijih serija ove godine.

15. Neki bolji ljudi

Nova igrana serija „Neki bolji ljudi“ autora Slobodana Šuljagića, u produkciji Pink International Company i „Telekoma Srbija„, pre početka vanrednog stanja snimala se u kompleksu Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima. Planirano je da seriju od 66 epizoda publika premijerno gleda na Superstar TV od maja, dok će se na kanalu TV Pink emitovati od oktobra ove godine. Okosnicu zapleta čine tri generacije pod jednim krovom, u komšijskim stanovima Graovac i Urošević, što predstavlja idealan teren za sukobe generacija i sistema vrednosti, ali i fini humor.

Pročitaj još IGRA SUDBINE – Sve ih OBOŽAVAMO, ali KO vam je OMILJENI LIK iz serije? Da li je VAŠ favorit na našoj LISTI?

16. Urgentni centar

Snimanja treće sezone serijala Urgentni centar završena su još prethodne godine, tako da je vrlo verovatno da ćemo nove avanture iz Hitne pomoći gledati već ove jeseni. Ono što svakako pričinjava veliku radost publici jeste i činjenica da ćemo zahvaljujući upravo ovom serijalu ponovo gledati omiljeni glumački par Ivana Bosiljčića i Slobodu Mićalović na malim ekranima.

17. Kaljave gume

Nova dramska serija „Kaljave gume“, u režiji Miodraga Ćertića, taman se „zakotrljala“ u beogradskom studiju na Dorćolu kada je proglašeno vanredno stanje. Prva klapa serije, koju prema scenariju Mie Ćertić za RTS radi izvršna produkcija Easy E Films, pala je 18. februara i nepunih mesec dana kasnije ekipa se razišla. Dok tim čeka priliku da se ponovo uključe kamere, objavljen je prvi trejler „Kaljavih guma“, a prva epizoda bi trebalo da bude emitovana sledeće godine na RTS-u.

18. Tajkun

Tajkun serija Domaće serije

Mada prva sezona serije “Tajkun” još nije privedena kraju, prema nezvaničnim informacijama saznajemo da su radovi na nastavku otpočeli. Koga ćemo gledati u drugom ciklusu još nije poznato, ali verujemo da će tok priče druge sezone “Tajkuna” zavisiti od  ishoda poslednje, odnosno 10. epizode koju ćemo gledati 18. juna.

Pročitaj još OTKRIVAMO Snima se LED 3: Nadja NIJE umrla. VRAĆA SE Aglaja Tarasova! (VIDEO)

19. Švindleri

Svindleri

Posle ne tako uspešnog prikazivanja na kanalu Superstar TV i znatno boljeg odziva publike tokom aktuelnog repriznog emitovanja na RTS, šanse za drugu sezonu neobične i pomalo ekscentrične serije “Švindleri” sve su realnije. Ko će biti odgovoran za pisanje scenarija, kada će početi snimanje druge sezone i najvažnije – kada ćemo gledati drugi ciklus, još se ne zna.

20. Grupa

Neočekivani kraj prve sezone serije „Grupa“ koji je emitovan u decembru prošle godine obožavaoce serije ostavio je sa željom za nastavkom. Kako je najavljeno u jednom od brojeva prošlogodišnjih TV novosti, produkcija priprema nastavak serijala, mada zbog trenutnih okolnosti još nije jasno kada će i na kom kanalu biti emitovana druga sezona.

Ova kriminalistička drama brzo je dostigla popularnost, a prikazala je živote tinejdžera koji su skrenuli s puta, policajce koji pokušavaju da stanu na put kriminalu i one sa druge strane zakona.

21. Dug moru

dug moru

Glumica i producentkinja Bojana Maljević u autorskom tekstu za “Kurir” najavila je drugu sezonu hit serije “Dug moru”, ali izrazila i žaljenje što pojedini seriju postavljaju na piratske portale.

– Ovu godinu pamtiću po najlepšim, ali i po veoma stresnim momentima. Kad sve saberem, napravili smo neverovatan uspeh: u jesen 2018. godine počelo je snimanje, a početkom decembra te godine završen je prvi deo serije ‘Dug moru’. Sada, samo godinu dana kasnije, 11 epizoda serije je snimljeno i obrađeno, a premijerno emitovanje poslednje epizode se upravo završava! Veoma sam ponosna na celu ekipu koja je uspela da tako veliki posao uradi za samo godinu dana, a da ne odstupi od željenog kvaliteta.“ poručila je Maljevićka i dodala da je everena da ih uz podršku Telekoma i veću kreativnu slobodu, očekuje divan rad na drugoj sezoni serije.

22. Pet

Uzbudljiva serija “Pet” sa kriminalističkim zapletom osvojila je simpatije i dobila brojne pohvale i publike i kritike.

Tokom 11 epizoda, za koje su scenario napisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, koji je i reditelj ove serije, gledaoci su zavoleli Ninu, Aleksandru, Nataliju, Katarinu i Sonju.

Pročitajte još KORONA bindž: TOP 9 Najboljih postapokaliptičnih serija koje nas uče KAKO PREŽIVETI!

Pet” je i serija u kojoj se Gala Videnović vratila na male ekran. Takođe, i ostvarenje u kojem su neke od poslednjih svojih uloga odigrali nedavno preminuli glumci – Marko Nikolić i Nebojša Glogovac. Odlične kritike, velika gledanost, a i sama završnica serije, nagoveštavaju da bi trebalo da usledi i snimanje druge sezone.

Pročitaj još Glumica Tihana Lazović (TAJKUN) otkriva sve Ksenijine MRAČNE TAJNE – ONA nije DOBRA DEVOJKA!

23. Senke nad Balkanom 3

Serija „Senke nad Balkanom“ otpočetka je zamišljena kao trilogija te verujemo da će Dragan Bjelogrlić, uprkos velikom stresu i naporima koje je, kako je to rekao na premijeri druge sezone, uložio u prva dva ciklusa, ipak smoći snage za nastavak. Kada ćemo ga gledati, ako se u obzir uzmu svi njegovi trenutni angažmani nije poznato.

24. 12 reči

Marija-Bergam-Senke-nad-Balkanom

Još jedna od novih domaćih serija koje ćemo gledati na kanalu Superstar TV je i neobičan krimić 12 reči u režiji Jelene Stolice.

Snimanja su se odvijala tokom prvih meseci ove godine, a za sada je poznato da u njoj igraju Marija Bergam (Senke nad Balkanom), Filip Đurić (Grupa), Denis Murić (Grupa), Miloš Pejović (Biser Bojane) i Viktor Savić (Vojna akademija).

Pročitaj još Podmornica (Das Boot) – Premijera DRUGE sezone na kanalu EPIC DRAMA (nedelja, 17. april u 21.00)! Serija koju kritika OBOŽAVA!

25. Kralj

Kralj-serija-Zdravko-Sotra

Ovih dana tokom vanrednog stanja u Beogradu snimljene su prve scene nove serije reditelja Zdravka ŠotreKralj“. Serija zasnovana na romanu Vuka Draškovića Aleksandar od Jugoslavije” snima se u produkciji „United media“ i bavi se životom kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (1888-1934).

Aleksandar je tema koja se tiče svih nas, čitavog područja bivše Jugoslavije, svi smo umešani u taj deo istorije“, istakao je Šotra koji se već bavio srpskom istorijom („Boj na Kosovu„, „Kneževina Srbija„, „Kraljevina Srbija„, „Igmanski marš„).

Foto Promo

Advertisement