Connect with us

Featured

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ, zvezda serija BESA i hita JUŽNI VETAR – Nije sramota ljubiti muškarca, strašno je biti NEPISMEN u 21. veku!

Published

on

Glumac Miloš Timotijević, prethodnih godina, a zaključno sa filmom i serijom “Južni vetar”, doneo nam je na malom ekranu i velikom platnu niz ozbiljnih uloga koje ga bez mnogo razmišljanja svrstavaju u naše najperspektivnije glumce. Kako je to i sam priznao, preokret u njegovoj karijeri dogodio se sa filmom “Vlažnost” pre nekoliko godina, kada je konačno posle višedecenijske karijere ispunjene rolama u stilu “daj što daš” napokon došao u situaciju da bira likove koje će igrati. Jedan od njih je bio i onaj koji mu je doneo veliku popularnost. Naravno, reč je o ulozi korumpiranog inspektora Stupara u projektu “Južni vetar” koji mu, uprkos našim očekivanjima, kako to kaže – nije pao nimalo teško.

Pročitaj još HIT! PORED TEBE – prvi srpski film o epidemiji KORONA VIRUSA!

– Sa Stuparom sam se upoznao još u filmu gde je njegov lik već bio dovoljno razrađen. Upoznajemo ga kao čoveka koji se nalazi sa obe strane zakona, “gura” neku svoju priču ii ma snažnu ambiciju da ostvari svoje ciljeve. Sa te strane, zaista nisam morao mnogo da radim na njemu. Bilo je dovoljno samo da sledim scenario i pratim priču dalje. U seriji je već postalo zahtevnije, budući da se njegov lik često nalazi u fokusu radnje. Njegova priča ima česte amplitude, od vrha do dna. Dodaju li se tom još i akcione scene, serija mi je svakako bila zahtevnija, ali poenta je da sam uživao u tom liku, jer je ponudio nešto novo i drugačije. Imao je poruku – smatra Timotijević osvrnuvši se i na čuvenu scenu poljupca sa muškarcem.

Pročitaj još Sve što znamo o seriji JOVANKA BROZ! U igri TRI IDEJE za scenario, seriju radi hrvatska autorka i bivši prateći vokal TAJČI!

– Meni je to bilo sasvim prirodno. Taj poljubac je za mene bio glumački zadatak. Produbljivanje lika. I veoma mi je drago što je 90 odsto komentara i reakcija na taj deo priče bio pozitivan. međutim, onih 10 odsto koji ne razumeju sa profesionalne strane šta je to što se dogodilo i šta je to što su gledali, doživeli su kao što je neko koga su zavoleli gej. Tada su postali prilično glasni u nameri da opravdaju njega, a u stvari su kroz to pokušali da opravdaju sebe što su zavoleli muškarca koji ljubi muškarce – ističe Timotijević i dodaje da reakcije nisu te koje su ga najviše iznenadile.

Pročitaj još EKSKLUZIVNO Đorđe Milosavljević OTKRIVA za FILM i TV sve o novoj seriji KALKANSKI KRUGOVI i dodaje: Snimaće se druga sezona serije TAJKUN!

– Posmatrajući poruke koje sam dobijao, shvatio sam da mi kulturološki i civilizacijski uopšte ne napredujemo. Sama činjenica da neko od 10 godina može na takav način, bez imena i lika, preko društvenih mreža, da nekome ko je glumac, ko ima iza sebe nešto u životu, u lice saspe gomilu uvreda, i da mefigurativno kao kukavica iz mraka gađa paradajzom, govori o tome da mi idemo unazad. Mi nismo u 21. veku, mi smo u 50-im godinama prošlog veka. I ono što mi je ostavilo najsnažniji utisak jeste doza nepismenosti tih ljudi koji su mi se obraćali. Uvek sam verovao da je propadanje jezika merilo stepena culture u jednoj zemlji. Ako je jezik onih koji su mi se obraćali mera kojm treba da se vodim, moj zaključak je da smo načisto propali – zaključuje glumac, koji kaže da se na pozorišnim daskama najčešće pronalazi u ulogama koje imaju političku poruku, a da se od glume najrađe odmara na moru.

Pročitaj još HIT! Ljubomir Bandović otkriva SVE o svom liku iz serije JUŽNI VETAR – Evo ZAŠTO je VAJO morao da UMRE!

– Već dve godine nisam išao na odmor, ali nadam se da ću sledeće, ako mi to dozvole obaveze ostvariti svoj san, a to je pusto grčko ostrvo, more i plaža.

Govoreći o predstojećim projektima, Timotijević nije mogao da sakrije oduševljenje zbog rada na nastavku serije “Besa”.

– Druga sezona počinje da se snima. To mi je veoma draga serija i veoma snažna priča. Radujem se ponovnom okupljanju ekipe i druženju sa svim glumcima i produkcijom iz cele regije. Jedva čekam da počnemo sa snimanjima – zaključuje naš poznati glumac.

Foto PROMO

Advertisement