Connect with us

TV

EKSKLUZIVNO Đorđe Milosavljević OTKRIVA za FILM i TV sve o novoj seriji KALKANSKI KRUGOVI i dodaje: Snimaće se druga sezona serije TAJKUN!

Published

on

Scenaristu Đorđa Milosavljevića koji potpisuje priče mnogobrojnih najuspešnijih novijih domaćih serija (uz sve one naslove koji čine njegov višedecenijski kinematografski opus) poput „Čizmaša“, „Korena“, „Preživeti Beograd“, „Švindlera“, pa sve do trenutno najpopularnijeg „Tajkuna“ zatekli smo, kako drugo, nego u osmišljavanju novih zapleta. Vreme u izolaciji usled pandemije korona virusa, osim za čitanje i gledanje filmova i serija, posvetio je i razmišljanju o novim projektima. U razgovoru za Film i TV portal  Đorđe otkriva dokle se stiglo sa radom na njegovoj novoj seriji „Zabran- Kalkanski krugovi“, ali i da li ćemo gledati novu sezonu „Tajkuna“ i „Švindlera“.  

Pročitaj još FILM i TV saznaje: JUŽNI VETAR dobija OZBILJNU konkurenciju!Snima se balkanska AKCIONA krimi drama MONOPOL!

– Trenutna situacija, kao i svima, i nama je poremetila planove, pa je došlo do stopiranja i odlaganja nekoliko projekata. Čekamo da se završi vanredno stanje, pa da se krene sa realizacijom serije „Zabran – Kalkanski krugovi“. Reč je o jednom veoma zanimljivom i neobičnom projektu, koji je u osnovi triler-misterija sa elementima fantastike,  tako da jedva čekam da vidim kako će to da ispadne – započinje razgovor za Film i TV jedan od najuspešnijih domaćih scenarista, uvodeći nas polako u radnju neobične priče koja se ne viđa često na domaćim malim ekranima.

Pročitajte još TOP 10 NEVEROVATNIH činjenica o filmu i seriji JUŽNI VETAR 2! EVO KO i ŠTA nas očekuje u NASTAVKU…

– Odlučili smo da „Kalkanske krugove“ smestimo u ruralno okruženje koje nije standardno za triler. Radi se o ocu i ćerki koja je u nekoj privatnoj krizi, te otac želi da je odvede u izolaciju u selo odakle su poreklom. U tom selu otkrivaju detalje iz njihove prošlosti koji će uticati na dalji tok radnje. Serija nas istovremeno vodi na početak 20. veka u kom je smešten manji deo radnje, dok se najveći deo priče odvija u sadašnjosti. Već smo bili spremni da krenemo sa snimanjem istorijskog dela kada je proglašeno vanredno stanje, pa je sve odloženo do daljeg. Iz nekih skorijih dogovora sa direktorom fotografije i rediteljem trebalo bi uskoro da se vratimo na posao i počnemo sa snimanjima. Kada je reč o emitovanju, najverovatnije će termin biti početak sledeće godine – objašnjava nam Milosavljević, oktrivši nam i odgovor na pitanje koje zanima sve koji večernje termine nedeljom od 21.00 i ponedeljkom od 20.15 na Superstar TV i RTS 1 rezervišu već nedeljama unazad. Pretpostavljate, da bi gledali seriju „Tajkun“. Hoće li biti nastavka?

Pročitaj još OTKRIVAMO Snima se LED 3: Nadja NIJE umrla. VRAĆA SE Aglaja Tarasova! (VIDEO)

Tajkun 6. epizoda

– To je projekat o kom trenutno razmišljam. Razrađujem ideje za drugu sezonu, ali moglo bi se reći da sam bukvalno na samom početku (smeh). Postoji i ambicija i želja, i moja i produkcije i ostalih autora koji su radili na prvoj sezoni ove serije. Za sada imamo neku najširu ideju. Razmišljamo o pravcima u kojima bi priča posle finalne 10. epizode aktuelnog ciklusa mogla da krene, jer će se upravo u toj epizodi mnogo toga rešiti. Kako je to scenarista Kevin Vilijamson koji potpisuje legendarni filmski horor serijal „Vrisak“, rekao – nastavci uvek moraju da ponude više. Tako ćemo i mi u nastavku „Tajkuna“ ponuditi svega više. I drame, i akcije i tajkuna. Ne mogu trenutno mnogo da vam otkrivam o svemu, priča bi se širila i u prošlost i u budućnost. A da li će se Dragan Bjelogrlić pojaviti u drugoj sezoni, još je rano da otkrivam, mada je on taj koji sigurno obeležio prvi ciklus i dao ljudsko lice „Tajkunu“ – zaključuje Milosavljević.

Međutim, „Tajkun“ nije jedina Milosavljevićeva serija u kojoj Srbija trenutno uživa. Tu su i „Švindleri“.

Svindleri

– Projekat je po meni super zanimljiv jer ima tu strip estetiku, koja ga čini drugačijim. Ono što me oduševljava jesu pozitivne reakcije publike na seriju koja se trenutno prikazuje na RTS, kao i dobri rejtinzi koje „Švindleri“ postižu, s obzirom na to da je zaista reč o jednom ekscentričnom projektu koji nije lako razumeti i koji je kreiran za posebnu publiku. Ideja o drugom delu postoji čak i duže nego što je to slučaj sa „Tajkunom“ jer je i serija starija, s tim što ja neću raditi scenario zbog prevelikog broja mojih drugih obaveza. Tu dužnost prepustio sam mom mlađem kolegi, koji je bio i moj student, a koji se odlično snalazi u žanru kom pripadaju „Švindleri“. Smatram da je i za njega velika stvar i značajno iskustvo to što će pravo sa studija uleteti u rad na jednoj TV seriji – ističe Milosavljević, za kraj nam ponudivši i nekoliko naslova koji nam mogu poslužiti kao odličan „lek“ za prekraćivanje vremena tokom korona izolacije.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

– Jedna od boljih novijih serija koje sam pogledao u poslednje vreme jeste delo režisera Aleka GarlendaDevs“ iliti „Deus“, koja na netipičan način pokreće veoma zanimljive i važne filozofsko-sociološke teme o kojima se danas ne razmišlja tako često. Serija traži vreme i nije materijal za „bindžovanje“. Tu je i zanimljiv švedski naučnofantastični film „Aniara“, smešten u distopijsku budućnost u kojoj klimatske promene pustoše Zemlju, pa su ljudi prinuđeni da migriraju na Mars. Veoma ozbiljan film koji takođe pokreće pitanja ko smo, gde smo i kuda idemo. U svakom slučaju, moja topla preporuka – zaključuje Đorđe Milosavljević.

Foto Promo

Advertisement