Connect with us

Naša Preporuka

ITAN HOK – Nikola Tesla je bio DIVAN ČOVEK i UM bez premca! Njega ne bi iznenadio KORONA VIRUS! A evo i ZAŠTO!

Published

on

Glumac Itan Hok uskoro će nam dočarati lik i delo najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle u filmu Tesla čija nas premijera u drajv-in bioskopima očekuje 21. avgusta. Holivudski superstar istakao je da se trudio da doživi naše „čudo iz Smiljana“ na što autentičniji način, te je da bi se poistovetio sa njim čitao njegova pisma i eseje.

Pročitajte još Miloš Biković, zvezda filma i serije JUŽNI VETAR OTKRIVA – Evo zašto PETAR MARAŠ više nema OŽILJKE!

– Želeli smo da budemo u dijalogu sa njim. Ima nečeg vrlo intenzivnog i briljantnog u susretu nauke, religije i umetnosti, bilo da govorimo o Ajnštajnu, Tesli, Mikelanđelu, Da Vinčiju. Moj otac je matematičar, a ja sam glumac i postoji jedno zajedničko tlo gde se susreću nauka i umetnost. Tesla je vrlo specifičan i divan. Moj cilj je bio da stvorimo umetničko delo o velikom naučniku – rekao je Hok, dodajući da je Tesla bio toliko ispred svog vremena da njega sigurno ne bi iznenadila trenutna pandemija koronavirusa.

Pročitajte još OTKRIVAMO: Najgledaniji film Miloša Bikovića dobija nastavak. Evo kada SLUGA 2 stiže u BIOSKOPE!

– Zanimalo bi me šta bi Nikola Tesla danas rekao o pandemiji i šta možemo da naučimo iz ovog trenutka. On je imao fobiju od virusa i siguran sam da ga novi virus ne bi iznenadio. Bilo bi zanimljivo čuti od njega kako možemo sebe da transformišemo u periodu inkubacije i da nas posavetuje kako sebe da promenimo, kaže Itan Hok koji glumi naslovnu ulogu u filmu “TeslaMajkla Almeride.

Pročitajte još  Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

– Deluje ponekad kao da je Tesla zaboravljen i da njegova priča dotiče svakoga ko brine o ljudima ili se oseća pomalo izgubljeno i ignorisano. Postoji nešto u njegovoj energiji, mudrosti – ocenjuje Hok, izrazivši iskreno žaljenje što dva izuzetna uma kao što su bili Tesla i Edison nikada nisu uspeli da sarađuju.

Pročitajte još Kris Malki, zvezda TVIN PIKSA, u Beogradu na snimanju serije KALJAVE GUME – OBOŽAVAM SRBIJU! Jedva sam čekao da DOĐEM u VAŠU ZEMLJU!

– Dešava se nešto magično kada veliki umovi zaborave svoj ego i sarađuju zajedno. Da su se Tesla i Edison udružili, mogli su da stvore nemoguće i da unaprede čovečanstvo, ali se to nije desilo – rekao je Hok.

Foto Promo

Advertisement