Connect with us

Featured

GODINA TESLE – Snimaju se čak 4 filma o slavnom SRBINU! Jedan NIKOLA TESLA biće i MILOŠ BIKOVIĆ

Published

on

Mada ceo svet funkcioniše zahvaljujući naučnim otkrićima ovog Srbina, čini se da smo dugo čekali na filmskih pet minuta Nikole Tesle. Ipak, ta godina je došla, i da, reč je o 2020. Naime, baš tokom ove godine očekuju nas čak četiri velika filma o životu našeg najpoznatijeg naučnika. Neki od njih već su snimljeni, na nekima se radi i uskoro, odnosno kada Korona virus to dozvoli, dolaze na velika platna, a neki polako zaokružuju startni deo priče i spremaju se da od ideja postanu stvarnost. Zanimljivo je da se među ovim naslovima nalaze i dva domaća filma. Na jednom radi Košutnjak film, dok drugi producira verovatno trenutno najpopularniji srpski glumac Miloš Biković. Ali krenimo redom…

Pročitajte još HIT! AMAZON otkupio SENKE NAD BALKANOM! Bjelogrlićeva serija OSVAJA SVET!

Film koji je već ugledao svetlo dana jeste „Tesla 2020“ koji je predstavljen na Sandens festivalu gde je „pokupio“ i nagradu festivala. U ovom ostvarenju lik slavnog srpskog genijalca tumači Holivudska zvezda Itan Hok . Film je ocenjen kao maestralan prikaz Tesline ličnosti i umesto na njegova otkrića i dostignuća fokusira se na pitanje – Kako je biti Tesla?

Itan Hok kao srpski naučnik u filmu „Tesla“ (2020)

Hok nam sjajnom glumom dočarava sve uutrašnje borbe čuvenog naučnika dok se u potpuno stranom okruženju borio sa izazovima, neprijateljima i konkurencijom. Film nam tako predstavlja Teslin sukob sa Tomasom Edisonom (Kajl MekLaklan) i njegovu saradnju sa Džordžom Vestinghausom (Džim Gafigan), brojne događaje iz njegovog života koji se mogu smatrati dokumentarnom stranom ovog filma, ali zanimljiv je i veliki broj „izmišljenih“ segmenata koji su, prema rečima reditelja Majkla Almerejda, imali za cilj da dočaraju sve ono što je Tesla bio, a o čemu se malo znalo.  

Tomaš Kot – Tesla je Srbin, u to nema sumnje!

Kako je biti stranac u svetu sa one strane okeana zapitao se u filmu „Nikola“ i poljski glumac Tomaš Kot čiji je film o Nikoli Tesli trenutno u preprodukciji, a zanimljiva je bila njegova izjava o tome kako je doživeo Nikolu Teslu.

Pročitajte još Liv Tajler (911: Texas) EKSKLUZIVNO za FILM I TV: ZALJUBLJENA SAM U MIŠEL BLEJK! Ko je ONA?

– Znam za pitanje čiji je Tesla – srpski ili hrvatski. Za mene odgovor na to pitanje je jasan. Nikola Tesla je Srbin i tako sam ga i glumio. Pripremajući se za ovu rolu insistirao sam na tome da ga što više prikažemo u duhu naroda kom pripada. Tako sam, recimo, psovao na srpskom, jer emociju poput one koja iz vas izmami psovku, možete iskazati samo maternjim jezikom – poručio je glumac, čiji ćemo film gledati u nekom trenutku tokom ove godine, u zavisnosti od razvoja situacije sa epidemijom Korona virusa.

I mi Teslu za trku imamo!

Radivoje Raša Bukvić kao Nikola Tesla u filmu „Luminous“

Kada je reč o domaćim ostvarenjima, domaći zadatak na temu Tesle pod nazivom „Luminous“ trenutno radi Košutnjak film, a naučnika će nam u ovom filmu dočarati Radivoje Raša Bukvić.

Kako je naznačeno u opisu, „Luminous“ je – fantastična priča o najfascinantnijoj ličnosti moderne istorije, naučniku Nikoli Tesli koji u preriji Kolorado Springsa vrši eksperiment stvaranja slobodne energije, koja će pomoći čitavom svetu.

Pročitajte još Sve o II sezoni srpske “Igre prestola”: ODUŠEVIĆE VAS nove priče serije “SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA”!

I na kraju, tu je nezaobilazni Miloš Biković. Film i serija o slavnom srpskom naučniku koje kao koproducent u saradnji sa ruskim kolegama potpisuje zvezda hitova „Led“, „Sluga“ i „Hotel Beograd“, predstavljeni su na Kanu 2018. godine, a u projekat će sa ruske strane biti uloženo čak dva miliona evra.

Biković je istakao da će „Tesla“ biti međunarodni film, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

Sve u svemu – velika godina za Teslu!

Foto Promo

Advertisement