Connect with us

Top Story

VUK KOSTIĆ u filmu KOŠARE i TREĆOJ sezoni serije DRŽAVNI SLUŽBENIK

Published

on

Glumac Vuk Kostić u prethodnom periodu obeležio je domaću kinematografiju sa dve sjajne role. Jedna je ona na koju smo već navikli u seriji Ubice mog oca, čiju smo četvrtu sezonu odgledali tokom prolećnog korona karantina, a peti ciklus očekujemo krajem ove ili početkom sledeće godine. I drugo Kostićevo TV delo gledali smo ovog proleća, a malo ko se ne bi složio mu je uloga Sparte u hit krimiću Južni vetar legao možda i bolje nego inspektor Aleksandar Jakovljević.

Pročitajte još Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

 

Međutim, Vuk je već uveliko krenuo dalje. Kako je to otkrio u nedavnom intervjuu pred njim su neki važni poslovi koji su na čekanju

– Čeka me snimanje filma „Košare„, u režiji Balše Đoga, pete sezone serijala „Ubice mog oca“ i treća sezone „Državnog službenikaPredraga Gage Antonijevića – poručio je Kostić i dodao da se raduje početku rada na Košarama.

Pročitajte još Sloboda Mićalović: Kolege su me osuđivale zbog serije RANJENI ORAO! KORENI su mi doneli zrelost

Velika mi je čast što sam deo tog filma. U „Košarama“ igram padobranca, borca 63. padobranske jedinice, profesionalnog vojnika koji je oružjem i srcem branio svoju zemlju, i moj junak se zove Noske. U filmu je okupljena odlična ekipa, u junačkom sam društvu glumaca Miloša Bikovića, Aleksandra Radojičića, Viktora Savića – poručio je Kostić, dodajući da će Košare biti film posvećen onima koji su dali živote za otadžbinu.

Pročitajte još Sandra Bugarski, zvezda serije IGRA SUDBINE za FILM I TV – Pančetin osmeh će iskoreniti KORONU!

– Ljudi koji su preživeli Košare kažu da je ta bitka bila pakao na zemlji, oni su njeni svedoci, a mi snimamo film o nečemu što se njima dogodilo. Oni su bili pored onih koji su stradali ili bili teško ranjeni, i mislim da je istina najveća odgovornost u ovoj priči o zaboravljenim vojnicima tadašnje jugoslovenske vojske, koji su 1999. pokazali ogromno junaštvo u borbi na Košarama protiv OVK. Naša je dužnost, ne samo odgovornost, da se bavimo istinom i da ne lažemo ni sebe ni druge, i smatram važnim da se snimi takav film – koji ne upućuje na mržnju, koji bez patetike i laži govori nešto o nama i ima ljubavi prema našem narodu – istakao je Kostić.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Ovo su najgledanije domaće serije svih vremena! SELO GORI… i RANJENI ORAO bez konkurencije!

Još jedan značajan projekat u kom će Vuk Kostić odigrati jedan od ključnih likova jeste dugo očekivani srpski film, „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića, gdeće nam dočarati zloglasnog ustašu Miroslava Filipovića Majstorovića.

Pročitajte još Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

– Na taj film se čeka više od sedamdeset godina, i veoma sam počastvovan što sam u njegovoj ekipi. Oni koji su ga gledali na zatvorenoj projekciji rekli su mi da je fenomenalan, a siguran sam da će premijerna publika biti vrlo iznenađena kada me vidi u ovoj ulozi. Filipović je zbog krvoločnih zločina u logorima Jasenovac i Stara Gradiška imao nadimak Fra Sotona, a ubijanje dece se može opisati samo ludilom i najdubljom psihičkom patologijom. Koliko su strašni ti prizori sa decom govori i to što mi je na snimanju čak i fizički pozlilo. A moja scena u „Dari“ nije velika, ne znam koliko traje u finalnoj verziji, ali mi u ljudskom smislu mnogo znači – zaključio je Kostić za Novosti.

Pročitajte još Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Foto Promo

Advertisement