Connect with us

FILM

SNIMA SE NASTAVAK LUDIH GODINA: Hoće li moći ŽIKINA DINASTIJA bez ŽIKE?

Published

on

Nekada su „Žikina dinastija“ i njeni nastavci punili bioskopske sale, a sada je komisija FCS procenila da i svojevrsni nastavak kultne franšize „Luda godina“ ima potencijal i odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film.

Pročitajte još Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Kako „Žikina dinastija“ bez Žike, ljubi ga deda… Da može, sigurni smo da bi her Žika Pavlović umešao svoje prste u ono što se sprema. Jer, to je, kako je voleo da kaže, njegova loza. Plemenita. U 11. delu najpopularnijeg filmskog serijala „Lude godine“, iliti reboot-u „Luda godina“, jednog i neponovljivog Dragoljuba Gidru Bojanića nećemo gledati. Kao i njegovog prijatelja, „kolektora“ Milana Todorovića, i priju „neljubljenu“ Jelenu. Ovaj trojac odavno zasmejavaja nebesku publiku. Za Mariju i Bobu, čiji ljubavni jadi su pokrenuli ovu filmsku papazjaniju, još ćemo videti. Ono što je zasad poznato jeste da će Žikine avanture naslediti njegov unuk Miša, iliti Nikola Kojo.

Da li će „Luda godina“ uspeti da nastavi fantastičan niz od 10 filmova koje je volela čitava Jugoslavija, ali i mnogobrojne zemlje Istočnog bloka?

Nema sumnje, Nikola Kojo, kao i autori novog filma, scenaristkinja Milena Marković i reditelj Milan Konjević prihvatili su se ozbiljnog zadatka. Hoće li „Luda godina“ biti KAKAV DEDA – TAKAV UNUK, ili IDI MI – DOĐI MI – oceniće Žikina armija obožavalaca, koja mu je ostala verna i posle 30 godina, baš onoliko koliko je prošlo od prvog dela „Žikine dinastije“.

Pročitajte još Sandra Bugarski, zvezda serije IGRA SUDBINE za FILM I TV – Pančetin osmeh će iskoreniti KORONU!

„Luda godina“ je nastavak, ali i takozvani reboot „Žikine dinastije“ (kada jednog junaka iz prethodnog serijala postavite kao nosioca filma). U centru priče ovoga puta nalazi se Žikin unuk Miša, koga će, baš kao i u originalnom serijalu, igrati Nikola Kojo.

On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan tinejdžer, na pragu „onih“, ludih godina.
Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku, još od prvog dela „Ludih godina“, snimljenog davne 1977. Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala „Došlo doba da se ljubav proba“, „Idi mi, dođi mi“, „Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi“, „Žikina dinastija“… Brojne reprize na domaćim televizijama i dalje beleže visoku gledanost, što je za komisiju FCS bila jedna od preporuka.

PROČITAJTE JOŠ Miloš Biković – NAJSEKSEPILNIJI MUŠKARAC U RUSIJI! A šta BIKOVIĆ kaže na TO?

– Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na „Jutjubu“ poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje – navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.
Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU, svestrana autorka, ali i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario, Jovana Markovića.
– Njen scenario predstavlja osveženje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici – navodi se u saopštenju FCS.

Pročitajte još Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

Film „Luda godina“ režiraće Milan Konjević.
Komisija je podržala i filmove „Plavi safir“ reditelja Marka Jocića i Andrije Miloševića (22,5 miliona), i „Brod budućnosti“ reditelja  Jovana Arsenića (20 miliona dinara).

Izvor Novosti

Advertisement