Connect with us

Top Story

HIT! Žarko Laušević stigao u Beograd – snima KRALJA!

Published

on

Pročitajte još EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO koji glumac iz serije UBICE MOG OCA gostuje u drugoj sezoni DRŽAVNOG SLUŽBENIKA!

Glumac Žarko Laušević doputovao je u Beograd i danas je snimio prve svoje scene u seriji „Kralj“ Zdravka Šotre. Laušević u seriji o kralju Aleksandru Karađorđeviću igra Nikolu Prvog Petrovića, vladara Crne Gore.

Snimanje serije “Kralj” u režiji Zdravka Šotre, po romanu Vuka Draškovića, počelo je krajem maja na Belom dvoru, a ekipa trenutno radi u jednom hotelu na Dorćolu. Kralja Aleksandra Karađorđevića igra Ljubomir Bulajić, a Žarku Lauševiću poverena je uloga crnogorskog kralja Nikole Prvog Petrovića Njegoša. Prve scene sa Lauševićem i Vesnom Čipčić danas su već snimljene.

Pročitajte još Miloš Biković – Srbija treba da snimi novi BOJ NA KOSOVU! Sa holivudskim zvezdama! Budžet – 15 MILIONA DOLARA!

Prva scena koju je Laušević danas snimio je trenutak kada kralj Nikola razgovara telefonom sa kraljem Aleksandrom. Kralj Aleksandar ga zove u Beograd, na šta mu Nikola poručuje da povuče vojsku iz Crne Gore i da Crna Gora nikada nije bila Srbija. Laušević je scenu snimio sa Vesnom Čipčić, koja igra Milenu, suprugu kralja Nikole.

Reditelj Zdravko Šotra rekao je da je Lauševiću “dao da sam bira ulogu”, jer je on glumac iz nekih njegovih “starih podela”. Laušević je igrao ranije i Miloša Obilića u Šotrinom “Boju na Kosovu”.

Pročitajte još Pročitajte još Milica Tomašević, NADA iz serije IGRA SUDBINE za FILM I TV: Volela bih da odem kod BAKE na KOSOVO!

Pročitajte još Pročitajte još Ovo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

Oko snimanja serije okupljena je impozantna ekipa glumaca. Pored Bulajića i Lauševića, gledaoci će moći da vide i Branislava Lečića (Nikola Pašić), Sergeja Trifunovića (Stjepan Radić), Nikolu Koja (Ivan Meštrović), Tanasija Uzunovića (Vojvoda Mišić), Dejana Lutkića (princ Đorđe Karađorđević), Tihomira Stanića (Mehmed Spaho), Srđana Timarova (knez Pavle), Vojina Ćerkovića (patrijarh Dimitrije), Voju Brajovića (Miroslav Spalojković), Vesnu Čipčić, Svetozara Cvetkovića (Slobodan Jovanović), Anicu Dobru (Isidora Sekulić), Dragoslava Ilića (kralj Petar), Andriju Kuzmanovića (general Živković), Miodraga Mikija Krstovića (ađutant kralja Aleksandra), Milutina Mimu Karadžića (Puniša Račić), Danicu Maksimović (kraljica Marija), Gorana Šušljika (Ante Tumbić), Radivoja Bukvića (Poenkare), Vaju Dujović (princeza Jelisaveta) i Petra Strugara (novinar Luka Mesečina).

Pročitajte još Pročitajte još Rusi ODUŠEVLJENI – Milena RADULOVIĆ, zvezda filma BALKANSKA MEĐA vaš je novi MILOŠ BIKOVIĆ!

Serija u produkciji “United Media” imaće 15 epizoda, od nje će nastati film, radnja je smeštena u period od 1918. do 1934. godine, a biće emitovana na televiziji Nova S.

Foto Filip Krainčanić/Nova.rs

Advertisement