Connect with us

TV

FILM I TV na snimanju serije BELEŽNICA: Momčilo Otašević na meti JAGUARA! Dejan Lutkić iz prikrajka PRATI svaki njegov KORAK!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Ruvarčeva ulica u Beogradu pre nekoliko dana bila je zatvorena, ali ne zbog popravke cevi ili rekonstrukcije, već zbog snimanja serije „Beležnica“, koju za RTS radi „Košutnjak film“. Potez od Đušine do Jaše Prodanovića i Cvijićeve bio je zatvoren za saobraćaj, a i pešaci su prolazili samo tokom pauza u nameštanju seta.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Evo ko u filmu i seriji TOMA igra LEPU LUKIĆ i TOZOVCA!

Kamioni i kombiji puni opreme svedočili su slučajnim prolaznicima da se u ovom delu prestonice snima eksterijer za seriju nastalu prema motivima „Beležnice profesora Miškovića“ koju je napisao Ratko Dmitrović.

U Ruvarčevoj parkiran jaguar, a za volanom sedi glumac Dejan Lutkić, dok vođa snimanja Ljuba Đorđević sa režijom dogovora gde bi automobil trebalo tačno da stoji.

– Pomerite ga malo na više – čuje se glas preko motorole, a poziciju postavlja Bojana Andrić Đorđević, direktorke fotografije „Beležnice“. Bilo je dovoljno da Lutkić pomeri auto u rikverc samo pola metra i sve se uklapa u scenu.

Pročitajte još HIT! BAĆA postao PLAVUŠAN! Pogledajte kako BAĆI stoji PLAVA KOSA! JUŽNI VETAR 2 samo što NIJE!

Malo niže, u jednom ulazu ove ulice glumac Momčilo Otašević, koji glumi glavni lik novinara Boška Stevanovića, čeka komandu „akcija“. Reditelj Miroslav Lekić, posle provere svih parametara dao je znak za početak, a Moma, kako ga na setu ekipa zove, izlazi iz kuće dok kamera prati svaki pokret.

Glavni junak Boško po izlasku iz kuće svog prijatelja proverava da li ga neko prati, ne nadajući se da malo više u jaguaru sedi neko ko pomno posmatra svaki njegov korak. Boško seda u svoj citroen i odlazi, a za njim kreće pratnja.

Pročitajte još Milica Milša OTKRIVA – Adu Kanački u seriji IGRA SUDBINE uskoro očekuje NEŠTO UŽASNO! Spremite SE!

– Ponovićemo još jednom, moramo da sklonimo taj odsjaj od šoferke – čije se ponovo Bojanin glas. I sve se vraća na početke markere. Ponovo ta reč „akcija“ i snimanje počinje. Ovog puta je sve prošlo kao po loju, pa je ekipa zadovoljna i spremna za novu scenu. I dok traju pripreme, na set stuže glumac Miloš Samolov, koji u seriji glumi Boškovog najboljeg prijatelja.

Snimatelji Branimir Milovanović i Strahinja Marković nameštaju dve kamere za krupan kadar Dejana Lutkića i ponovo glas direktorke fotografije kroz motorolu.

Pročitajte još LUKA RACO, zvezda serije IGRA SUDBINE – BORIO bih se za SRCE DEVOJKE kao što je MILA!

Bane, tvoj kadar je super. Strahinjin još nisam videla, kad proverim, krećemo.

Iskustvo i dobro razumevanje daje rezultate, pa se ovaj kadar brzo snima i Lutkić završava radni dan, bar što se „Beležnice“ tiče. Dok on odlazi na set stiže Slobodan Terzić iz „Košutnjak filma“.

– Pitao me je Nele Karajlić pre nekoliko godina da li sam pročitao roman Ratka Dmitrovića, iznenadio sam se da on piše takva dela, a kada sam ga pročitao, dopao mi se – kaže za Film&TV Slobodan Terzić.

Pročitajte još TOP 10 ČINJENICA o serijalu LUDE GODINE: Ovo sigurno niste ZNALI – TITO zaustavio prikazivanje ŽIKINE DINASTIJE!

– U dogovoru sa Zoranom Jankovićem, producentom „Košutnjak filma“ predložili smo da roman pročita i naš čuveni scenarista Đorđe Milosavljević i tako je nastala prva epizoda koju smo poslali u RTS.  Pet godina kasnije serija je na putu do gledalaca.

Dok mi pričamo sa Terzićem spremna je još jedna scena. U njoj Otašević i Samolov kolima stižu u Ruvarčevu ulicu i ulaze u kuću. Letnji je beogradski dan i dosta stepeni, ali hladovina Ruvarčeve ide u prilog glumcima i ekipi, pa je i ova scena brzo „kupljena“. Zadovoljan snimljenim reditelj daje pauzu za ručak, nakon koje slede pripreme za nove kadrove.

Glavni glumac je završio radni dan, pa ga na kratko zaustavljamo da nam kaže koju reč o ulozi novinara u „Beležnici“.

– Dok traje snimanje živim kod prijatelja Danila Mašojevića (novinar i voditelj jutarnjeg programa „Probudi se“ na Novoj S) tako da mi on razrešava sve nedoumice koje imam kada je posao novinara u pitanju – kaže za Film&TV Momčilo Otašević.

Danilo je bio potpuno otvoren i hvala mu na tome. Sada sam prvi put u situaciji da detaljno razmišljam o novinarskom pozivu, opasnostima, izazovima, kao i situacijama koje se mogu desiti. Ipak, veoma brzo u seriji novinarstvo prelazi u drugi plan, ali i dalje sam novinar, kao i istraživač, tražilac istine, avanturista sa razlogom. Tražim jednu veliku istinu koja je sakrivena u „Beležnici profesora Miškovića“.

Pročitajte još HIT! Sandra Afrika u filmu JUŽNI VETAR 2?

I dok mu skidaju mikrofon Otašević nam priča kako je sa radošću dočekao ulogu Boška Stevanovića.

– Ono što mi je posebno drago je što ću biti deo priče koja nije baš zastupljena na ovim našim prostorima žanrovski. Srećan sam što ću se ja oprobati u nečemu novom, a i što će publika imati priliku da vidi seriju ovog žanra u domaćoj produkciji, jer čini mi se da je drugačija od svega što sam do sada i gledao i radio – kaže na rastanku Otašević.

Ekipa „Beležnice“ nastavlja sa radom, a odlazimo i mi, i ostavljamo ih da rade, jer prema Terzićevim rečima serija će biti snimljena do kraja godine, a onda nam ostaje da sačekamo premijeru na RTS.

Foto Film i TV

Advertisement