Naslovna Naša Preporuka ŠOK! Zvezda serije TAJKUN - U ZATVORU! Crnogorska VLADA mu OVO nije...

ŠOK! Zvezda serije TAJKUN – U ZATVORU! Crnogorska VLADA mu OVO nije OPROSTILA! A evo šta je ON poručio premijeru

Glumac je završio proteklog vikenda iza rešetaka zbog umetničkog performansa i crtanja murala s likom Momira Bulatoviću.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo SIGURNO niste znali o seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA! Evo kako je Olga Odanović PREVARILA seljake iz sela KUKLJIN!

Mladi glumac Vuk Jovanović, zvezda serije “Tajkun”, proteklog vikenda uhapšen je u Budvi jer je crtao mural sa likom bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića.

Crnogorska policija prekinula je umetnički performans u Miločerskom parku u Budvi, a nakon saslušanja pustila je umetnika uz krivičnu prijavu. – Mi smo želeli samo da odamo počast Bulatoviću bez ikakve političke konotacije – poručio je tada glumac.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 11 ČINJENICA koje niste znali o filmu MARATONCI TRČE POČASNI KRUG: Zoran Radmilović nije bio planiran za ulogu Bilija Pitona. Evo ko je trebalo da ga igra!

Momir Bulatović je iznenada preminuo prošle u 63. godini, a glumac je, kako i sam priznaje, već nekoliko meseci progonjen i trn u oku vlasti. – Kompletnu opoziciju Crne Gore pozvao sam na ujedinjenje. Moja malenkost, niti bilo ko drugi nije dostojan da citata patrijarha Pavla, ali, ako je ikada bio momenat, onda je taj momenat sada: “Budimo ljudi!” Nisam političar, ali molim sve one koji jesu da ovoga puta dobro, vrlo dobro razmisle o našoj budućnosti. Kada kažem našoj, mislim na mladost ovoga grada, na mladost ove države – poručio je Jovanović.

Vuk-Jovanovic-Tajkun

Vuk se oseća dobro nakon hapšenja, što su nam potvrdili njegovi najbliži. On nam je dostavio svoje pismo i apel u kome kritikuje lošu kulturnu politiku u Crnoj Gori i navodi da sa odlaskom Živka Nikolića crnogorska kinematografija odlazi u zaborav.

– Dok se na svetskoj sceni traga za novim pravcima, mi smo svedoci, a i saučesnici ovog modernog feudalističkog talasa promiskuitetne umetnosti. Bilo je mnogo pokušaja i isto toliko promašaja da se legendarni Nikolić kopira, ali sa tolikom količinom kompromisa, dodvoravanja, propagiranja i potcrtavanja u dramaturškom smislu da je istina, koja je bila suštinska nit ovog reditelja, pisca i slikara, vešto zaobiđena, dok su u prvi plan isplivali kadrovi zadnjica partijskih glumaca, betonskih palata i nabubrelih kompleksa. Sramota me je do koje mere su samoprozvane kolege Živka Nikolića spremne da ponize umetnost zarad udobnijih stolica po kafićima Budve i nezaobilaznog Beograda – kaže Jovanović.

 PROČITAJTE JOŠ: Mima Karadžić za FILM i TV OTKRIVA: NEĆU više da snimam u CRNOJ GORI! A evo i ZAŠTO…

On ističe da je pozorišna kultura doživela još tužniju sudbinu, maltene ne postoji, a tamo gde postoji, bolje da je nema.

– Kada sam upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u čijem nazivu stoji drama, dakle pozorište, osećao sam se kao siroče po tom pitanju. Na toj glumačkoj klasi, generacija 2008/09, geografski smo bili izmešani, Valjevo, Kragujevac, Prokuplje, Novi Sad, Beograd, jedino sam ja bio iz Crne Gore i jedino moj grad nije imao pozorište u januaru.

PROČITAJTE JOŠ: MILOŠ BIKOVIĆ – čast je biti deo duhovnog spomenika KOŠARE!

Dok su oni diskutovali o predstavama koje su odgledali ili na kojima su učestvovali, ja sam bio primoran, ne svojom voljom, da se crvenim i gledam u plafon. Nisam imao živaca da svojim kolegama objašnjavam da je moj grad postao betonski kavez, cirkus u kome se umesto čuvenog “Zeta filma” nalazi kockarnica, umesto pozorišne scene podižu diskoteke, otvoreni amfiteatar na Svetom Stefanu prodaje stranim investitorima i na njegovo mesto dolaze restorani i kafići za iće i piće – smatra glumac.

On je u svom saopštenju naveo i to da se Grad teatar pali i gasi na dugme, kao da je šporet, a ne ozbiljna ustanova sa dugogodišnjom tradicijom. – Moji Budvani su primorani da čekaju leto da bi odgledali neku predstavu, i to sa sve zvučnim efektima komercijalne elektronske muzike obližnjih klubova u vlasništvu opštinskih drugarica i drugova. Ministarstvo kulture Crne Gore funkcioniše po principu “idi mi – dođi mi”. Godišnji budžet ne može da se poredi ni sa jednom zemljom u okruženju, uključujući tzv. državu Kosovo. Onaj ko bi se usudio da predstavi ministarstvu svoj novi projekat, pre svega bi morao da zna kako se izgovara slovo Z, otkad potiče i kako je nastalo – zaključuje mladi glumac.

Pročitajte još Glumica IVA ŠTRLJIĆ otkriva za FILM I TV – Evo zašto DIJANA ERSKI, junakinja serije IGRA SUDBINE, nosi SAMO JEDNU RUKAVICU!

Vuk Jovanović osvrnuo se na izjavu premijera Crne Gore Duška Madnića da će stvar s Budvanima rešiti za 15 minuta.

– Ne priliči meni kao slobodnom umetniku da ograničavam ni sebe ni drugoga matematičkim izrazima, sem kada slavim. A rado ću slaviti vaš odlazak i početi odbrojavanje sa deset, devet, osam, sedam… – konstatuje Jovanović.

Izvor Kurir

Čekirajte Obavezno

MILOŠ BIKOVIĆ otkriva KADA nam stižu SENKE NAD BALKANOM 3!

Miloš Biković pojavio se na samom kraju druge sezone serije "Senke nad Balkanom", u poslednjoj epizodi, te gledaoci s nestrpljenjem čekaju treću...

IVAN BOSILJČIĆ šokirao javnost PRIZNANJEM iz PRIVATNOG ŽIVOTA! Mnogi ga NEĆE razumeti, ali OVU TAJNU više nije mogao da KRIJE…

Pročitajte još Južni vetar 2 – Ubrzanje: CAR se vraća iz MRTVIH?! A evo i KAKO! Glumac Ivan Bosiljčić...

Urgentni centar – četvrtak, 17. septembar (PRVA, 22h): Damjanu stavljene LISICE, a Marina mu POMAŽE

Ljubav između Nemanje Arsića i sestre Marte vraća svoj stari sjaj ioni su sve bliže odluci da obelodane svoju vezu. Nastavlja se Nininaborba za radno mesto. Sestra Ljilja pomaže Nini tako što je dovodi unevladinu organizaciju koja se bavi borbom za prava majki i budućihmajki.  Pročitajte još Igra sudbine 146. epizoda – četvrtak, 17. septembar: Vukašin PROVALJUJE Sofiju! Ona i ne sluti ŠTA...

Igra sudbine 146. epizoda – Aleksu čeka OGROMAN ŠOK! Saznaje da je Ivan zaljubljen u Adu! I to ga NEĆE oduševiti…

Igra sudbine 146. epizoda zavrteće točak života brže nego ijedna do sada. Konačno će se neke stvari razjasniti, a mnoge maske će...

Tate – četvrtak, 17. septembar (PRVA, 20.00): Vlada u PAKLU zbog Mionine LJUBOMORE

Pročitajte još Igra sudbine 145. epizoda – sreda, 16. septembar: ŠOK! Sofiji se ne PIŠE DOBRO! Matija će POLUDETI na POSLU! A zatim...