Connect with us

Featured

NEMANJIĆI – RAĐANJE KRALJEVINE – od 25. avgusta na RTS 1! Hoćete li im dati DRUGU ŠANSU?

Published

on

Pročitajte još ŠOK! KOŠARE pod znakom PITANJA! Producenti stopirali snimanje? Tražili da se priča POJEDNOSTAVI!

Posle dve godine od premijernog emitovanja, Javni servis Srbije repriziraće prvi put istorijsko-dramsku seriju „Nemanjići: Rađanje kraljevine“, koju ćemo od 25. avgusta gledati svakim danom u 21.00 na Prvom programu RTS-a.

Pročitajte još Lidija Vukićević o novoj ulozi u seriji IGRA SUDBINE – Spremite se za veliko iznenađenje! OVAKVU me NIKADA niste VIDELI! (FOTO)

Reč je o najvećem produkcijskom poduhvatu u istoriji srpske televizije, budući da je za ovaj projekat angažovano 218 glumaca i 2.700 statista, i da je sniman na više od 200 lokacija. Serija o najuticajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji ekranizovana je povodom obeležavanja 800 godina od nastanka Кraljevine Srbije i krunisanja Stefana Prvovenčanog. Scenario je napisao Gordan Mihić, a režiju je potpisao Marko Marinković.

Uloga Stefana Nemanje bila je poverena Mladenu Neleviću, a njegove supruge Ane Nemanjić – Dubravki Mijatović. Njihove sinove Stefana Prvovenčanog, Vukana Nemanjića i Rastka Nemanjića – Svetog Savu igrali su Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac i Dragan Mićanović, a usvojenu sestru Rašku – Nada Šargin. Prvu srpsku kraljicu, mletačku princezu, Anu Dandolo tumačila je Sloboda Mićalović, dok se u ulozi prve supruge Stefana Nemanjića, vizantijske princeze, našla Jelena Gavrilović.

Pročitajte još OTKRIVAMO Šta nas očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE? Luka i SOFIJA napuštaju kuću KANAČKIH! LUKA priznaje SEBI – još je zaljubljen u NJU!…

Uprkos oštrim krutikama jednog dela publike i kritičara, serija „Nemanjići: Rađanje kraljevine“ bila je najgledaniji TV program tokom svog emitovanja. Gordan Mihić napisao je scenario za drugu sezonu, ali do snimanja još nije došlo.

Da li ste gledali seriju? Ako niste, hoćete li joj sada, kada su se strasti smirile, dati šansu?

Foto RTS

Advertisement