Connect with us

Featured

ŠOK! KOŠARE pod znakom PITANJA! Producenti stopirali snimanje? Tražili da se priča POJEDNOSTAVI!

Published

on

Nakon nekoliko odloženih termina, usled širenja epidemije korona virus prva klapa filma i serije od nacionalnog značaja „Košare“ zvanično je pala 15. jula u Leskovcu pod rediteljskom palicom Balše Đoga.

Pročitajte još HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Fotografije Aleksandra Radojičića i Miloša Bikovića sa beretkama i u vojnim uniformama za nekoliko minuta obišle su Srbiju koja je sa velikim oduševljenjem pozdravila početak radova. Međutim, Đogo se večeras putem Fejsbuka obratio publici otkrivši da su producenti „Omega“ produkcije nizom nesmotrenih poteza doveli u pitanje opstanak celog projekta. Jedna od optužbi reditelja bila je i ta su producenti želeli da pojednostave scenario filma i serije kako bi se snimanja brže završila, ne pridajući značaj ozbiljnosti teme koju „Košare“ obrađuju. Takođe, povelo se i pitanje novca, čestih prekida u radu da bi se glumačka ekipa preko noći menjala, a o tome sa koliko ozbiljnih problema se susreće tim „Košara“ možete proceniti i na osnovu originalne poruke Đoga:

Pročitajte još Južni vetar 2: UBRZANJE – Počelo snimanje! U Knjaževcu pala PRVA KLAPA! A evo i kada će biti premijera!

„Dragi prijatelji, borci sa Košara, pripadnici 53. Granicnog bataljona i ostalih jedinica (znate vi koji ste), oficiri policije i vojske, glumci i svi ostali moji saradnici u ekipi, 23. jula dvojica mojih producenata Nemanja Micic i Vladan Andjelkovic su prekinuli na par dana snimanja filma i TV serije Košare dok ne pojacaju po njihovim recima ekipu. Pojacanja su u narednim danima stigla i nastavili smo sa radom ali je u isto vreme stigao njihov ultimativni zahtev meni da promenim scenario i da ga ucinim u toj meri „lakšim“ da moze da se snime i film i serija za 4,5 dana po epizodi što svi u našem poslu znaju da je tempo rada brži nego na sitkomu u studiju.
Ova tema prosto ne sme da se snimi na takav način jer je to sramota i nece doneti nikakav rezultat. To nikome nije u interesu.

Pročitajte još Lidija Vukićević o novoj ulozi u seriji IGRA SUDBINE – Spremite se za veliko iznenađenje! OVAKVU me NIKADA niste VIDELI! (FOTO)

Da ne bude zabune i Ministri i Ministarstva Vojske i Policije, Generalštab naše vojske i Uprava za Vanredne situacije MUP- a Srbije dali su nam sve besplatno i pomogli nam zaista bratski. Svaki čovek medju njima je znao koliko je ovo važno i kolika je nasa zajednicka odgovornost. Isto tako je sa Filmskim centrom i svima tamo od njegovog Direktora do Predsednice Upravnog odbora. Dali su sve od sebe prvo da nam pomognu, daju svu podrsku,i za to im hvala u ime ovog posla. Neki su pokusali i da ubede dvojicu momaka koji su umislili da su drzava, sila i da oni odlucuju u njeno ime da se urazume. Nisu vredele ni moje iskrene molbe da shvate da smo svi mi „drzavni sluzbenici“ i da ovo nisu njihove pare nego drzavne a oni samo treba da ih potrose na posao a ne na nesto drugo. Necu ja da gledam ni u čiji dzep i ne zanima me ali znam da smo od drzave dobili dovoljno da snimimo dva ovakva projekta, a ne neku besmislicu. Bice vremena da kazem i koliko.

Pročitajte još OTKRIVAMO Šta nas očekuje u nastavku serije IGRA SUDBINE? Luka i SOFIJA napuštaju kuću KANAČKIH! LUKA priznaje SEBI – još je zaljubljen u NJU!…

Mi smo snimili 32 dobra minuta za 8 dana, izmedju ostalog jednu veliku akcionu scenu, izmontirali ih i pokazali.I ako budem prinudjen ja cu ih pokazati . Ja sam ponosan na sve koji su u tome ucestvovali I pored svih organizacionih nevolja. Ja znam svoj posao i cela ekipa moze da svedoci kako sam se borio i izborio sa svakim propustom koji su drugi napravili tih dana. A bilo ih je i za njih su najvise odgovorni moji producenti. Nismo prvi ni poslednji koji su malo i ostali iza plana ali to je toliko normalno na pocetku i desava se stalno u nasem poslu. Pa niko ne zaustavlja snimanja, menja reditelja, celu ekipu, scenario i glumce. Nas scenario su citali svi u ministarstvima, komisije, glumci i borci sa Kosara i svi su stali iza njega. Svideo im se jer je ličan i nikome ne drzi lekcije ili arbitrira o nesreci ljudi koji su branili svoju zemlju. I nedamo ga nekim koji o tome ni priblizno ne misle kao mi. Bice vremena da objasnim i kako je do saradnje sa njima uopste doslo. Ali ko moze da pretpostavi da ce nekome pasti na pamet da se ne ponasa casno na filmu Kosare. I nece ni moci. Kad su ti namere ciste i zadatak jasan iza tebe je uvek sila i ja znam da je imam iza sebe. Imam vas heroje o kojima ovo snimam, imam glumce, imam ekipu pravih drugara i javnost, sve cestite ljude i nedam posle godinu dana da nas neko pretnjama ugusi u tisini. Ovo je nase i izboricemo se za njega. Probao sam sve da se nasi neprijatelji ovome ne raduju, a bilo ih je dosta, ali mora izgleda da se borimo i radimo vise od drugih da bi i o nama nesto progovorili. Zato do pobede. Radimo“

Pročitajte još

Foto Promo

Advertisement