Connect with us

Top Story

NEMANJIĆI – RAĐANJE KRALJEVINE: HIT! Snima se DRUGA SEZONA? Otkrivamo SVE o nastavku serije! Evo KO SU GLAVNI LIKOVI i KO glumi u novim epizodama

Published

on

Početkom 2018. godine srpsku televizijsku scenu obeležila je serija koja je verovatno izazvala najviše polemike u ovdašnjoj javnosti. Naravno, reč je o istorijskoj drami „Nemanjići – rađanje kraljevine„. Od društvenih mreža, preko glumačkog sveta, pa do istoričara, svi su u nekom trenutku dali komentar o seriji nastaloj prema scenariju Gordana Mihića, i tome da li je opravdala svoj visoki budžet.

Pročitajte još Milica Pavlović ODBILA “nepristojnu” ulogu MILOŠA BIKOVIĆA! EVO o čemu se radi…

Kako je vreme pokazalo, serija je veoma brzo pala u zaborav, iako ju je RTS, matična kuća na kojoj je i emitovana, najavio kao epski projekat. Tri godine kasnije, sve što je ostalo od sećanja na pomen „Nemanjića“ jeste veliki broj grešaka koji se potkrao u scenariju i neverovatne scene na granici sa bizarnošću o kojima se još priča.

Pročitajte još EVO kako DANAS izgledaju NECA i VESNA iz serije SREĆNI LJUDI (VIDEO)

Od modernog jezika, korišćenja slenga, scenografije, pa do istorijskih nedoslednosti, bilo je mnogo razloga da „Nemanjići“ u gledaocima izazovu pomešana osećanja. Sa jedne strane bilo je krajnje vreme da se snimi serija o našoj najčuvenojoj i najdugovečnijoj dinastiji, a sa druge strane način na koji je to učinjeno, prema mišljenju mnogih, kolektivna je sramota Srbije.

Pročitajte još ŠOK! Nakon Aleksandre Prijović i Milice Pavlović – još jedna folk PEVAČICA dobija ulogu u seriji! EVO o KOME je reč!

Ipak, šuškanja o nastavku serije nikada nisu opovrgnuta, kao što nisu ni potvrđena. Izuzev u prvom naletu optimizma po završetku prvog ciklusa, kada je jedna činjenica bila nepobitna. Iako je serija bila potpuni fijasko, zabeležila je odličnu gledanost. Tada su obe strane, i RTS, kao i Gordan Mihić, potvrdili da rad na drugom serijalu počinje uskoro i da je scenario druge sezone već završen.

Prosečni rejting prve sezone bio je 16.7 odsto dok je šer dostigao neverovatnih 34.3 odsto, a zahvaljujući tim rezultatima serija je bila najgledaniji TV program 2018.

– Svi smo spremni. Kao što znate, ne zavisi od nas. Ekipa je spremna i čekamo da scenario bude pročitan, nakon čega će se krenuti sa daljom pripremom – rekao je svojevremeno Gordan Mihić koji je u međuvremenu, nažalost, preminuo. Ipak, on je tada otkrio čime će se baviti druga sezona i ko će biti glavni akteri sage o „Nemanjićima“.

Pročitajte još Ko je Jelena, DEVOJKA Milana Marića, koja je od njega STARIJA 17 GODINA?

– Biće posvećana velika pažnja Svetom Savi i zaokružiće će se njegova uloga u stvaranju Srpske Pravoslavne crkve, radu na diplomatskim odnosima i mnogim drugim. Posle Stefana Prvovenčanog dolaze sinovi Radoslav, Vladislav, Uroš, koji je vladao 40 godina, i Dragutin i Milutin. Isto kao u prvoj, bavićemo se očuvanjem zemlje koju su stvorili Nemanja i Stefan, sukobima sa susedima, velikim ljubavima vladara, njihovim sudbinama. To je sve ono što bi, prema scenariju, trebalo da bude u drugoj sezoni – rekao je tada Gordan Mihić, dodajući da će se serija baviti prvenstveno vladavinom Uroša Velikog.

Pročitajte još PEVAČICA – Stigao novi hit iz popularne serije! Pogledajte spot za pesmu BOGINJA i otkrijte – Hoće li Vlada OSTAVITI IVANU?

– Obradiće se period nakon krunisanja Stefana Nemanjića. Međutim, većim delom će se obraditi vladavina Uroša Velikog, koji je prema istorijskim tragovima dosta osobina nasledio od oca Stefana Nemanjića i majke Ane Dandolo. Veliku ulogu će imati i Uroševa žena Jelena Anžujska, koja je iz daleka došla na srpski dvor. Čim se odobri scenario, počeće kastinzi za izbor glumaca koji će tumačiti nove likove. U prvih nekoliko epizoda pojaviće se glumci iz prve sezone, a u narednim epizodama planirana je potpuno nova glumačka postava – poručio je Mihić.

Nedugo potom pričalo se čak i o tome da ćemo u drugoj sezoni „Nemanjića“ videti i popularnog domaćeg glumca Dragana Jovanovića, ali je on tu ponudu prihvatio sa rezervom.

– Moram da priznam da nisam nešto zadovoljan prvim delom „Nemanjića“. Dobro ću razmisliti. Važno mi je da scenario bude dobar, a onda i sve ostalo – rekao je glumac.

Pročitajte još KALKANSKI KRUGOVI – OTKRIVAMO SVE O DRUGOJ SEZONI! Ko će glumiti, šta se dešava u novim epizodama i da li ćemo KONAČNO saznati KO JE BABA GUBA!

U RTS-u je druga sezona „Nemanjića“ zvanično i dalje na čekanju, a budući da je reč o kapitalnom projektu sa velikim potencijalom, pretpostavlja se da se od ideje, ipak, još nije u potpunosti odustalo.

Kako je svojevremeno poručio Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, želja i volja za nastavkom snimanja serije postoji, ali glavna odluka zavisi od procene Upravnog odbora koji mora da odobri budžet. Istina, budžet bi u slučaju nastavka bio znatno manji, budući da je sa prvom sezonom „pokriven“ najveći deo troškova – kostimi, scenografija, rekviziti, što je svakako plus više za nastavak serije o „Nemanjićima“. U eri masovne produkcije TV programa drugi ciklus za RTS bi, uz nešto temeljniji pristup realizaciji projekta, bio dobitak u najavi.

Foto Promo RTS

Izvor Film i TV/ Blic/Telegraf

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

Advertisement