Connect with us

Featured

BAGRINA – Saznajte SVE o vinu koje je nadahnulo seriju “Tajne vinove loze”

Published

on

Bagrina, vinokojejepostalo sinonim za seriju “Tajne vinove loze”. Upravo ova melodrama ponovo je spojila Slobodu Mićalović i Vojina Ćetkovića, omiljeni glumački par u Srbiji. A njihove likove, Veru i Vuka, za čitav život vezalo je vino od posebne sorte grožđa – bagrine.

PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Srećković Kubura: Paun je ODVRATAN i tek će da bude ZAO! Evo ZAŠTO ćete ga još više MRZETI!

Baš u jednom od negotinskih vinograda rodila se ljubav između dvoje mladih. Pre prvog poljupca, Vera je zavela Vuka ovim slatkim grožđem, za koje momak sa severa nije znao ni da postoji.

Ali, život je udesio da ova ljubav potraje jedno leto. Jedan nesrećan događaj razdvojio ih je na 25 godina.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – Hoće li se snimati DRUGA SEZONA serije TAJNE VINOVE LOZE?

Ona se udala, on oženio. Deca su se rodila. Vuk je stvorio veliku vinariju u Subotici, a Vera vrhunsko vino od ove posebne sorte grožđa koje sada Vuk želi da otkupi. Bagrina ih je ponovo spojila.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Sloboda Mićalović se pojavila u kvizu SLAGALICA i iznenadila SVE! Pogledajte KAKO!

Šta je to, zapravo, bagrina? Reč je sorti belog grožđa koja vodi poreklo iz Negotinske Кrajine u Srbiji. Autohtona je sorta ovih predela. Ima bujan čokot i bobice srednje veličine. Slabo je prinosna, ali bogata je šećerom.

PROČITAJTE JOŠ: Marko Vasiljević OTKRIVA – Samo zbog JEDNE ŽENE glumi u seriji TAJNE VINOVE LOZE! A EVO I KOJE!

Od bagrine se dobija vino izrazito specifičnog ukusa. Bagrina nudi jedinstven aromatski profil u kom se prepoznaju sveže kajsije, mango, žalfija, seno, cvet jasmina i beli čaj. Punog je tela, kremaste strukture, ali istovremeno veoma mineralna i čvrsta.

Serija “Tajne vinove loze” prikazuje se premijerno radnim danima na kanalu Superstar TV od 21.00. Popularnu melodramu možete gledati i na RTS 1, svakim danom u terminu od 20.05.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement