Connect with us

FILM

TRI GODINE od SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA: OVO su njegove NAJBOLJE ULOGE po kojima ćemo ga ZAUVEK PAMTITI!

Published

on

Na današnji dan 9. februara, pre tri godine, napustio nas je poznati srpski glumac Nebojša Glogovac. Glogovac će ostati upamćen po brojnim filmskim i pozorišnim ulogama koje su obeležile njegovu bogatu karijeru, ali i srpsku kinematografiju. Bio je veliki profesionalac, talenat pred koji su ostale mnogobrojne uloge koje bi ga tek svrstale na mesto koje mu pripada, otac, sin i suprug.

Pročitajte još Anđelka Prpić za FILM I TV OTKRIVA: Zbog OVOGA sam prihvatila ulogu u filmu JEDINI IZLAZ!

Radio je do poslednjeg trenutka, a pred konačni odlazak snimio je neke od filmova i serija koje se i dalje prikazuju – „Južni vetar„, „Moj jutarnji smeh„, „Nemanjići„…

Pročitajte još IT! DARA IZ JASENOVCA pustoši AMERIČKE BIOSKOPE! Evo koliko AMERIKANACA je do sada videlo film o SRPSKOM STRADANJU!

Ipak, njegovu biografiju čine uloge zbog kojih ćemo ga zauvek pamtiti.

Prvu ulogu Glogovac je ostvario u seriji „Bolji život„, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića.

Prvi film u kojem se pojavio je u „Vukovar, jedna priča„, gde je igrao lik vojnika Fadila.

Pročitajte još TOP 10 NAJPOPULARNIJIH srpskih GLUMACA u prethodnoj deceniji. NEĆETE VEROVATI KO je u TOP 3!

Prva glavna uloga u filmu bila je u „Ubistvu sa predumišljajem„, gde je tumačenjem lika Bogdana publiku ostavio bez teksta.

Nakon uspeha tog filma ređale su se uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, a zapažene su mu uloge u filmovima „Munje“, „Kad porastem postaću kengur“, „Nebeska udica“, „Klopka“ i drugim.

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji „Nemanjići – Rađanje kraljevine„, gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Pročitajte još ŠOK! Miloš Biković UOPŠTE nije bio planiran za JUŽNI VETAR! Evo KO je trebalo da bude MARAŠ!

Ostvario je više od 40 filmskih i 19 serijskih uloga. Odbijao je role u stranim ostvarenjima, koje su Srbe prikazivale u lošem svetlu.

Dobio je više od 50 nagrada, i jedini je glumac koji je posthumno osvojio „Dobričin prsten“.

Pročitajte još TOP 5 NAJVEĆIH IZNENAĐENJA u novim epizodama serije TAJNE VINOVE LOZE! Hoće li Ivan i Kristina uspeti da POBEGNU?

Hvalili su ga i stranci. Za „Bure baruta„, uticajni list „Varajeti“ napisao je da je Glogovac „glumac svetskog formata“. U Berlinu je „Nebeska udica“ dobila odlične kritike, a „Varajeti“ je Glogovca nazvao „glumcem nalik Tomu Henksu“.

Za „Ubistvo s predumišljajem„, „Varajeti“ je napisao da je lik nevinog i naivnog Bogdana „nežan“ i da scena u kojoj priznaje da ne veruje u rat u kojem se bori „ledi krv u žilama“.

Pročitajte još Glumica Vanja Nenadić za FILM I TV OTKRIVA – Hoće li biti DRUGE sezone TAJNE VINOVE LOZE? Ali NE SAMO TO!

„Holivud riporter“ je Nebojšinu ulogu u filmu „Klopka“ nazvao „prelepo izvedenom“, i naveo da Glogovac „prenosi opipljiv osećaj patnje“ svakome ko gleda film.

Ustav Republike Hrvatske“ Nebojši je doneo brojne nagrade, a uloga profesora i transvestita po imenu Vjeko Kralj po mnogima je najizvanrednija u njegovoj karijeri.

Pročitajte još Tajne vinove loze: TOP 4 teorije KO JE UBIO TEODORU – Zoran, Vuk, Paun ILI…

I teško je izdvojiti njegove najveće glumačke bravure, pa smo mi izdvojili uloge koje će nam ostati omiljene. Koja je bila vaša najdraža uloga Nebojše Glogovca, recite nam u komentarima!

Ni ove godine u rodnom Trebinju nisu zaboravili svog velikana.

Pročitajte još  Peđa Bjelac za FILM i TV o novoj sezoni serije PREDSTRAŽA – Voleo bih da me ubiju, pa da se vratim kao ZOMBI!

U spomen na dan njegovog rođenja u avgustu će biti održana dvodnevna manifestacija Dani Nebojše Glogovca, koju u njegovoj Hercegovini organizuju porodica i prijatelji. Pred godišnjicu objavljena je i nova biografija „Glogi“ iz pera novinara Aleksandra Đuričića.

Foto Promo

Advertisement