Connect with us

Featured

OTKRIVAMO Ko je Branislav Jerković, DUŠAN JOVIĆ iz serije TAJNE VINOVE LOZE

Published

on

Branislav Jerković, koga trenutno gledamo u seriji “Tajne vinove loze”, nije nam čest gost na malom ekranu. U karijeri je ostvario desetak uloga u serijama, ali tek ga je Dušan Jović doveo u žižu interesovanja publike.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJEMO Evo KADA stiže nova domaća serija KALKANSKI KRUGOVI!

Mada smo ga do sada retko viđali na televiziji i filmu, 39-godišnji Branislav Jerković važi za traženog i nagrađivanog pozorišnog glumca. Studirao je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u klasi profesorke Vide Ognjenović.

PROČITAJTE JOŠ: Vuk Kostić je ODBIO ove ULOGE, a odigrao ih je Miloš Timotijević!

Veliki broj predstava odigrao je u Narodnom pozorištu u Somboru i Srpskom narodnom pozorištu. Ljubiteljima “dasaka koje život znače” veoma je poznat, ali zahvaljujući seriji “Tajne vinove loze” za njega je čula cela Srbija.

PROČITAJTE JOŠ: Tajne vinove loze, epizoda 36: FINALE! Ko PROGANJA Veru? Da li je Ilarion zapravo NENAD?

– Glumcima je tokom snimanja poznato samo ono što vide na setu. Ceo “paket” i nama dostupan tek kada serija počne da se emituje. Svako veče sa suprugom, obavezno uz vino, gledam “Tajnu vinove loze” i uživam. Naš izbor najčešće je vino roze. Kada je reč o mom liku, Dušanu, svaki glumac mora da voli lik kojeg igra i da ga brani, da ga razume – rekao je Branislav Jerković u emisiji “Kec na jedanaest”.

PROČITAJTE JOŠ: SAZNAJEMO – Stižu nove epizode serije URGENTNI CENTAR! A evo i OD KADA!

Partnerka u seriji mu je Vanja Nenadić, a Branislav kaže da su njih dvoje postali veoma bliski prijatelji.

– Vanja mi je jedna od najbližih prijatelja, znamo se duže od 15 godina. Tako da mi je sa njom uvek lako da igram, jer se veoma dobro poznajemo. Igrati rame uz rame sa Vojinom Ćetkovićem za mene je kao da igram sa starijim bratom. Od njega može mnogo da se nauči – kazao je Branislav Jerković, koji je 1982. godine rođen u Rumi.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement