Connect with us

Featured

OVO je NAJVEĆA TAJNA serije RADIO MILEVA! Šta imaju zajedničko NIKOLA KOJO i jedan opasan BEOGRADSKI MOMAK?

Published

on

U komediji „Radio Mileva“ upoznali smo sve stanare zgrade. Zamlatu Radeta, slikara Leona, komšinicu Cvetu, majstora Mocu, muzičara Gavrila, umetnika Živorada, doktora Savu Marića, upravnika zgrade Stevana Lisičića. Sve ih znamo, a znamo i njihovo okruženje. Ništa tu ne bi bilo kako jeste da nema Jece frizerke i Coke, njene pomoćnice, ali ni bez ekipe koja se okuplja u kafiću uz ulaz zgrade.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Hoćemo li gledati i drugu i treću sezonu serije KALKANSKI KRUGOVI?

Ono što je nama privuklo pažnju je kafić. Njega drži Dača, kojeg glumi sjajni Nikola Kojo. Tamo radi Sara (Jovana Gavrilović), a pomaže joj, ili odmaže, Dane (Nemanja Janičić). Gazda kafane je opasan lik. On dođe s vremena na vreme, pokupi zaradu, izda naređenja i, naravno, ima svoje mesto. Zadužio je mnoge, a i mnogi njega. Šeta po samoj ivici zakona i ceo ga grad zna. Iako ga prati glas opasnog momka, on je emotivan i željan ljubavi.

Pročitajte još Igra sudbine 255. epizoda – ŠOK! Sofija Šubarević postaje DIREKTOR KAN HOLDINGA?

Ali, ima tu još jedan detalj. Ime kafića. Dačin izvor prihoda nosi ime „Tavolino“. I sve bi to bilo ok, da ne postoji baš dosta sličnosti sa stvarnošću. Naime, lokal „Tavolino“ zaista je postojao u Beogradu. Nalazio se u prizemlju Genex kula na Novom Beogradu. I bio je izuzetno popularna picerija.Tu čuvenu, neki kažu i prvu piceriju u prestonici ondašnje Jugoslavije držao je čuveni Milutin Dačović, zvani Dača. Mnogi su ga znali i kao Daču Dorćolca. Urbana legenda gradskog asfalta posebno se izdvajao jer je obožavao da gostuje po televizijama, a njegova dikcija bila je sve samo ne razumljiva.

Pročitajte još Milan Marić, junak serije PORODICA OTKRIVA – OVO mi je bilo NAJTEŽE kod lika ČEDOMIRA JOVANOVIĆA!

– Dača je bio neko ko je pobedio sve zakone televizije govoreći ono što misli i što drugi ne smeju da kažu – pričao je svojevremeno Vanja Bulić, koji je Daču intervjuisao u svojoj autorskoj emisiji “Biseri. – Malo je ljudi iz sveta glume i šou biznisa koji nisu bar jednom svratili u “Tavolino” kod Dače.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo gde je snimana serija KALKANSKI KRUGOVI! Da li zaista postoji šuma ZABRAN?

Milutin Dačović Dača je preminuo pre pet godina, ali legenda o njemu živi. Bio je opasan, ali pravedan tip kojeg su mnogi poštovali. Imetak je stekao u Italiji, a kasnije sve uložio u “Tavolino”.

Pročitajte još Serija PORODICA Mirjana Karanović OTKRIVA – Evo PO ČEMU smo ISTE MIRA MARKOVIĆ i JA!

Sličnosti između Dače u realnosti i seriji, složićete se, svakako ima. Pitanje je da li je lik iz serije nastao po imenjaku iz stvarnosti. Odgovor nećemo tražiti, jer je Dača, vlasnik “Tavolina” u seriji, lik koji nam mami osmehe na lica u svakoj sceni.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement