Connect with us

Top Story

Serija PORODICA: Glumica TIJANA MARKOVIĆ OTKRIVA – OVO su najveće RANE Marije MILOŠEVIĆ!

Published

on

Od 29. marta na kanalu Superstar TV u 20.00, kao i na RTS 1 nepun sat kasnije emituje mini-serija „Porodica“ nastala u saradnji Firefly produkcije i Telekoma Srbije u režiji i po scenariju Bojana Vuletića. Petodelni serijal prati zbivanja u poslednjih 48 sati pred hapšenje nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Slobodana Miloševića, a nama svakako najzanimljivije dočarana rola jeste upravo ona Marije Milošević koju je maestralno odglumila mlada glumica Tijana Marković.

Pročitajte još Igra sudbine 256. epizoda – Žaklina napada SOFIJU u PANČETA STILU! Ove batine NEĆE ZABORAVITI!

Iako je reč o sporednom liku, zahvaljujući Tijani Marković, ćerka Slobodana Milošević u njenoj izvedbi konačno je dobila svoje ja za kojim je tako dugo tragala rastrgnuta između svoje želje za normalnim životom i porodicom, i svim nasleđem koje joj je donela titula njenog oca.

Pročitajte još Kalkanski krugovi 5. epizoda: MIONA će se KONAČNO uveriti da VELIBOR nešto KRIJE! A evo i ŠTA!

– Oni su u tih 48 sati doživeli najdramatičnije trenutke. Tragične trenutke. I tokom svih ovih pet epizoda, koje su na neki način celina, jer ne možete da gledate drugu, pa petu epizodu zato što je to jedan ritam koji morate da pratite, koji kreće sa jedne tačke i dovodi do katarze – poručuje glumica, napominjući da ideja nije bili, niti glumcima, niti reditelju Bojanu Vuletiću, produkciji i ostalim članovima ekipe da na bilo koji način niti vređaju, niti glorifikuju bilo koga.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo GDE se snimala SERIJA PORODICA! Da li je bilo scena u VILI MIR?

Tijana smatra da je bilo veoma važno ekranizovati ovakav istorijski događaj i otvoriti priču o nečemu što je obeležilo čitavu jednu epohu. Serija Porodica, kako ona kaže, govori o duši jednog čoveka, jedne porodice i o duši jednog naroda.

Pročitajte još OVO je NAJVEĆA TAJNA serije RADIO MILEVA! Šta imaju zajedničko NIKOLA KOJO i jedan opasan BEOGRADSKI MOMAK?

– Stvari nikada nisu samo crne ili samo bele. Ovo je umetnička interpretacija. Ovo je jedna serija koja je urađena na svetskom nivou u svakom smislu – rediteljskom, glumačkom, produkcijskom. Mi ovakvu seriju nismo imali i mislim da toga treba da budemo svesni i vrlo sam ponosna što sam deo toga, dodaje Markovićeva.

Marija Milošević je istorijski ličnost koja je živa i Tijana Marković je svesna da glumac kada radi takvu ulogu ima još veću odgovornost.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Hoćemo li gledati i drugu i treću sezonu serije KALKANSKI KRUGOVI?

– Kada sam pročitala scenario znala sam da je ova uloga birala mene. Prosto smo se negde našle. A jedina i najveća stvar je njena ljubav prema ocu. Jer Slobodan Milošević je za Mariju Milošević bio otac. Jedan običan čovek sa svim svojim borbama, sa svim svojim slabostima, strahovima i to je ono što ovu seriju izdvaja, ističe Tijana.

Dodaje da je javnosti uglavnom bilo poznato šta se dešavalo ispred vile, ali ne znamo šta je bilo unutar. Ne znamo kroz šta su sve ti ljudi prolazili, a Marijin emotivni tok je išao vrlo uzlaznom putanjom.

Kako bi se što bolje pripremili za uloge, čitali su razne članke i knjige. Gledali su dokumentarce i arhivske snimke i mnogo probali. Tijana je moral da ide i u streljanu pošto je Marija volela da puca i bila je veliki „džek“ i kafanski tip.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo gde je snimana serija KALKANSKI KRUGOVI! Da li zaista postoji šuma ZABRAN?

Reditelj Bojan Vuletić je bio vrlo otvoren za bilo koju vrstu predloga, mada je imao veoma jasnu predstavu šta hoće.

– Volela bih da čujem Marijine utiske jer ona će da gleda ovu seriju. Ona je posle ovih događa napustila zemlju i otišla u Crnu Goru. Sve ovo je nju mnogo pogodilo i te rane su sigurno ostale nezaceljene i baš bih volela da čujem njen komentar“, kaže glumica Tijana Marković na kraju gostovanja u Jutarnjem programu RTS.

Foto Promo

Advertisement