Connect with us

Featured

OTKRIVAMO – Evo GDE se snimala SERIJA PORODICA! Da li je bilo scena u VILI MIR?

Published

on

Ove godine su dve decenije od hapšenja Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije. Na taj događaj – podsetiće nas dramsko viđenje dešavanja pretočeno u mini televizijsku seriju „Porodica“ u produkciji Firefly-a i Telekoma Srbija koje kao reditelj i scenarista potpisuje Bojan Vuletić. Pet epizoda o poslednjih 48 sati Slobodana Miloševića na slobodi biće prikazano na kanalu Superstar TV od 20.00 – svake večeri od 29. marta.

Pročitajte još JELENA BAJIĆ JOČIĆ za FILM i TV otkriva – U kom slovu serije AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA će se pronaći ŽENE, a u kom MUŠKARCI!

Ambiciozna i odvažna igrana rekonstrukcija potkrepljena dokumentarnim zapisima, zasnovana na faktografiji, autentičnim snimcima, svedočenjima aktera događaja. Ima i fikcije – neke scene bazirane su na pretpostavkama, uz dozvoljene umetničke slobode. 

Pročitajte još Vlasta Velisavljević VEROVAO da će POBEDITI KORONU! Evo šta je REKAO o smrtonosnom VIRUSU!

„Mi smo bili svedoci toga kako je izgledalo to ispred kuće i u tadašnjoj vlasti saveznoj i republičkoj. Ali, malo ko zna kako se unutra porodica osećala, šta su oni radili, šta su mislili, da li su se pribojavali, čega su se pribojavali i čini mi se da je to ono najzanimljivije što će gledaoci imati prilike da vide“, objašnjava reditelj i scenarista Bojan Vuletić.

Serija Porodica

Pročitajte još OVO je NAJVEĆA TAJNA serije RADIO MILEVA! Šta imaju zajedničko NIKOLA KOJO i jedan opasan BEOGRADSKI MOMAK?

Delikatna tema, kompleksne ličnosti – za glumce izazov, ogroman. Uz boju glasa, govor, pokrete, gestikulaciju, besprekornu mimiku, evidentna je sličnost sa Miloševićem, u čiji je um u seriji – maestralno pronikao iskusni Boris Isaković.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Hoćemo li gledati i drugu i treću sezonu serije KALKANSKI KRUGOVI?

„Nisam ni ovoga puta bežao od imitacije, ali na određeni način vi ne možete nikada da izgubite iz vida da ta imitacije može biti samo to. I zapravo kad se desi ono u glumcu da imitacija vas odvodi tamo u središte tog čoveka i kad ona počne da se spaja sa vama kao ličnošću, onda imate osećanje da ste na pravom putu“, navodi Isaković.

Pročitajte još Milan Marić, junak serije PORODICA OTKRIVA – OVO mi je bilo NAJTEŽE kod lika ČEDOMIRA JOVANOVIĆA!

U priči koja se izdiže nad politikom, jer oslikava ljudske ranjivosti, inspirativan glumački prostor iskoristila je Mirjana Karanović, u ulozi Mirjane Marković.

„Ono što je meni bilo jako važno, to je da se oslobodim svega što je neka prethodna, ili da ne kažem predrasuda, ili neka slika unapred koju imamo o toj ženi, da bih mogla da iz jedne nule, jedne neutralne pozicije pristupim tom liku“, ističe Karanovićeva.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo gde je snimana serija KALKANSKI KRUGOVI! Da li zaista postoji šuma ZABRAN?

Uz mnoge ličnosti iz tadašnjeg političkog života Srbije koje vidimo u seriji – pored ostalih Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu, Čedomira Jovanovića, u Porodicu su ušli i imaginarni likovi čije sudbine nose određenu simboliku – TV reporterka, kućna pomoćnica i jedna penzionerka.

Pročitajte još HIT! Zvezda serija BESA i JUŽNI VETAR u novom filmu TRAG DIVLJAČI! Miloš Timotijević ŠOKIRAO FANOVE! Niko ga nije PREPOZNAO!

Ono što je zanimljivo jeste to da se serija Porodica, ipak, nije snimala u originalnoj vili MIR u Užičkoj ulici, već su sve scene iz unutrašnjosti, kako nam u produkciji otkrivaju nastale u studiju. Međutim, scenografi su do najsitnijeg detalja verno prikazali svaki deo zdanja u kojoj se odigrala ova drama, a mnogi koji su imali priliku da posete rezidenciju na Topčideru, smatraju da nikakve razlike nema između originalnog i onog zdanja koje ćemo videti u seriji. Od ovalnog salona, preko velike dvorane u kojoj su presudne noći Miloševići sedeli sa svojim prijateljima i obezbeđenjem, sale sa bazenom i Slobine i Mirine spavaće sobe.

Foto Promo

Advertisement