Connect with us

Top Story

Đorđe Milosavljević otkriva – Evo KAKO je nastao scenario za film i seriju KOŠARE! JEDAN detalj mu je bio NAJVAŽNIJI! EVO o čemu je REČ!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Scenaristu Đorđa Milosavljevića iza kojeg su uz „Kalkanske krugove“ i mnoge druge uspešne serije, među kojima su “Tajkun”, “Preživeti Beograd”, “Jagodići”, “Cvat lipe na Balkanu”, ali i filmovi “Apsolutnih 100”, “Ustanička ulica”, “Nataša”, “Točkovi” u poslednje vreme više privlače mistične priče.

Pročitajte još HIT! Snima se nastavak serije KALKANSKI KRUGOVI! EVO KAKO je nastala priča o ZABRANU i BABA GUBI!

Zato publika jedva čeka još jedan njegov projekat – “Beležnica profesora Miškovića”. Milosavljević stoji i iza scenarija za film “Košare”, čija se premijera takođe očekuje ove godine.

– Kao scenarista filma maksimalno sam se pridržavao svedočanstava, i to pre svega onih koje sam imao prilike da čujem “iz prve ruke”, od preživelih boraca kao sagovornika ili iz dokumentarnog materijala, koje je produkcija snimila. Moja zamisao je bila produkciono relativno skromna – želeo sam da pre svega ispričam priču o grupi osamnaestogodišnjaka, koji su, posle samo šest meseci obuke, sa slabim naoružanjem i siromašnom tehnikom, bili prinuđeni da se sukobe sa više puta jačim i brojnijim neprijateljem… i da su u tome uspeli da njihov napad zaustave – kaže Đorđe dodajući da daje bezrezervnu podršku Balši Đogu.

– Reditelj Balša Đogo je preuzeo projekat, koji se proširio i na seriju, a i ambicije su u međuvremenu značajno narasle. Mogu samo da im dam podršku da u tome istraju do kraja.

Pročitajte još HIT! Serija BESA uskoro stiže na male ekrane! A evo i KADA i na KOM KANALU!

– U slučaju “Kalkanskih krugova” privukao me je dramski raskol između problema savremenog života, otuđenja oca i ćerke, problema sa kriminalom i korupcijom, sa jedne strane, i žilave narodne tradicije koja se tiče “izdvojenika” i drevnih kletvi. Sad su krimići i trileri praktično postali standard tekuće produkcije, pa kao scenarista osećam potrebu da se od toga odmaknem u nekom drugačijem pravcu – rekao je scenarista.

Pročitajte još ŠOK! Glumci serije IGRA SUDBINE se POIGRALI sa ŽIVOTOM! Nećete VEROVATI šta su URADILI!

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor filmitv.rs/CG Vijesti

Advertisement