Connect with us

TV

Vuk Kostić otkriva SVE o ulozi LEGIJE u seriji PORODICA! OVAJ detalj NIKO NIJE ZNAO!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Pre tačno dvadeset godina politički događaji u tadašnjoj Jugoslaviji ispisali su stranice istorije koju je reditelj Bojan Vuletić pretočio u igranu seriju „Porodica“, u produkciji Fajerflaj.

Glumac Vuk Kostić otkriva detalje sa snimanja, i kako se pripremao za ulogu Legije.

Pročitajte još HIT! Ivana Dudić, NORA iz serije IGRA SUDBINE otkriva koji likovi su joj DRAŽI – dobrice ili ZLOBNICE? Njen odgovor će vas ŠOKIRATI!

U ekranizaciji hapšenja nekadašnjeg predsednika republike Slobodana Miloševića on igra Milorada Ulemeka Legiju, komandanta JSO, i odmah je pobrao simpatije publike.

Nije prvi put da se Vuk nađe na mestu opasnog momka, ali je sada bilo reči o oživljavanju stvarnih događaja i ličnosti. Iako je to bliska istorija, glumac je se slabo seća. Dok je marta 2001. godine politika okupirala pažnju većine nas, glumcu je život priredio neke mnogo teže, a intimne trenutke.

Pročitajte još ŠOK! Otkrivena MRAČNA TAJNA serije UBICE MOG OCA! OVI zločini u HIT krimiću su PRAVI! U seriji LEGIJA, ČEDA JOVANOVIĆ… A to NIKO nije ZNAO!

Na pitanje da li je gledao seriju, glumac kaže:

– Gledao sam, jer inače gledam kad mogu, ali nisam za tim lud. Sigurno bih pre bio na čamcu ili sa prijateljima u nekom provodu nego ispred televizora. A pošto sam živim, sam i gledam serije – kaže glumac, i objašnjava kako se pripremao za ulogu.

– Stvar je jasna. Sve smo se sa rediteljem Bojanom dogovorili pre pristanka kako ćemo da radimo, tako je i bilo. Igram čoveka koji se dvoumi, ima borbu u sebi između starog šefa, kojeg voli i kojem je privržen, i novih ljudi. Radi za državu, profesionalac je, a šta se posle tih događaja dešavalo u njegovom životu, to se nas u ovoj priči nije ticalo. Jasan je lik, hoću da kažem.

Pročitajte još HIT! Dragana Mićalović OTKRIVA KO je ČOVEK čije je REČI VODE KROZ ŽIVOT! Na OVO niko ne može ostati RAVNODUŠAN!

O tome da li misli da mu je uloga „legla“, glumac je rekao:

– Bojan me je birao i nadam se da nisam razočarao. Rekao mi je da to moram ja da odigram i niko drugi. A snimali smo u uslovima koje bih nazvao postprvotalasni kada je reč o pandemiji. Bio je to prvi posao posle dva meseca lokdauna, pa je bilo i pomalo čudno snimati, iako sam to jedva čekao. I potpuno sam se predao poslu, kao i svaki put kad ga se uželim. A ja sam uvek željan da radim – kaže Vuk, i nastavlja.

Pročitajte još TUŽNO! OVU zvezdu serije IGRA SUDBINE zvali su ŠIPTARKO, a ona je želela SAMO JEDNO! Evo i ŠTA!

– Poštujem svoje slobodno vreme, volim da odem na more, pa se zaželim posla i onda dam najbolje od sebe, jer samo tako i umem. Vremena jesu teška, kriza je, besparica, razna čuda… Ali kad i drugi oko mene daju maksimum, to mi je dovoljno. Tako smo se ponašali svi tokom rada na „Porodici“. Svi su radili vrlo marljivo i video sam da im je veoma stalo. Impozantna je glumačka ekipa u seriji.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – ŠOK! Milica Milša OTKRIVA kada počinje DRUGA SEZONA i koji nas to VELIKI UŽAS čeka na KRAJU PRVE!

Glumac se dotakao i saradnje sa Borisom Isakovićem.

– Sa Borisom sam radio još svoj prvi film „Apsolutnih sto“. Imao je tada malo preko 30 godina. A posle smo snimili zajedno još nekoliko filmova zajedno. Uvek smo se lepo slagali, a i družili. Recimo, kada smo snimali „Krugove“ Srdana Golubovića, blejali smo zajedno u hotelu na pauzama, bili smo soba do sobe. Odlazili smo u isto vreme na ručak i voleli da sedimo u kafani. Ovoga puta nam je trebalo nekoliko dana da se prezupčimo na nove uloge, a posle je sve išlo lako i bilo fenomenalno – kaže glumac za Kurir, prenosi Alo.

Pročitajte još Igra sudbine 284. epizoda: BRUNER smišlja NOVU PAKOST za ADU! Evo o čemu se RADI! Sledi novi ŠOK!

Vuk je izneo i viđenje o ekranizaciji događaja iz tako bliske prošlosti.

– Bilo je to mučno vreme. Mrzim te godine, stomak mi se prevrne kad čujem muziku iz odjavne špice. Ali to je željeni efekat reditelja, pogotovo za nas koji smo odrastali u tim godinama. Sankcije, ratovi, ljudi su ginuli, siromaštvo… Imao sam divno detinjstvo i hvala bogu da smo sve to preživeli, ali ne vezuju me lepe uspomene za devedesete godine. Osećao sam empatiju prema drugim ljudima – kaže glumac, i dodaje:

– Pamtim kako su mi majka i otac imali platu po dve nemačke marke. Pre podne ih dobiju, a po podne za te pare ne možeš da kupiš ništa. Ipak, leta sam provodio na našoj maloj jedrilici od šest i po metara i bio sam nekako zaštićen. Išao sam i na duga zimovanja, upražnjavao sve aktivnosti koje je i moj ćale voleo.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – OTKRIVAMO! Sledi veliki ŠOK! Strahinjina MAJKA izlazi iz LUDNICE! A evo i KOJA legendarna glumica će je GLUMITI!

Za mart 2001. Vuka pogotovu ne vežu nimalo prijatna sećanja.

– Radnja serije dešava se 30. marta 2001. godine, a meni je Pljaka preminuo 9. marta. Čovek koji ima neke veoma stresne situacije kasnije nekako pokuša da ih potisne. Imao sam 21 godinu i nisam razmišljao ni o čemu drugom. Pogotovo što mi je 40 dana od odlaska oca rođeni brat Nestor, s kojim sam ceo život delio malu sobu od 12 kvadrata, otišao da plovi na prekookeanski brod. Znao sam i ja šta se dešava tada u državi, ali imao sam svoja posla – rekao je glumac, i dodao da je jedva stajao na nogama, pa je kaskader bio neophodan.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – OTKRIVAMO: KADA počinje snimanje POSLEDNJIH 100 EPIZODA, i ŠTA nas očekuje u DRUGOJ SEZONI!

U odjavnoj špici serije piše da je imao dublera.

– Da, i to za scenu u kojoj trčim. Ali tih dana nisam mogao da pređem pedeset metara, a da se ne zadišem i jedva sam stajao na nogama, a ne da potrčim. Samo što sam se oporavio od preležanog koronavirusa. Nisam mogao da se zamaram – rekao je glumac.

Pročitajte još ŠOK! JANKO iz serije IGRA SUDBINE krije VELIKU TAJNU! Nećete verovati O ČEMU JE REČ!

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor Filmitv.rs/Kurir/Alo

Advertisement