Connect with us

Featured

Srpske serije OSVAJAJU SARAJEVO! GRUPA, KLAN, PORODICA i TAJKUN u trci za NAJBOLJU TV SERIJU na Sarajevo Film Festivalu! A evo koja domaća produkcija ima NAJVIŠE NOMINACIJA!

Published

on

Sarajevo film festival opštio je spisak nominovanih za novoustanovljenu nagradu „Srca Sarajeva za televizijske serije“ u kategorijama za najbolju dramsku seriju, komediju, kreatora serije, glumicu, glumca i zvezdu u usponu.

Pročitajte još Igra sudbine 301. epizoda – ŠOK! Ada Kanački saznaje KO JE UBIO BOŠKA! To ipak NIJE BRUNER! Ali evo KO JESTE!

Selekcioni odbor 27. Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 13. do 20. avgusta, u konkurenciju za prvu dodelu „Srca Sarajeva za televizijske serije“ uvrstio je 16 serija iz regionalne televizijske produkcije, premijerno prikazanih od 1. septembra 2019. do 31. maja 2021. godine.

Za najbolju seriju nominovane su iz Srbije „Grupa“, „Klan“, „Porodica“ i „Tajkun“, zatim „Kosti“ (Bosna i Hercegovina i Srbija), slovenačko „Jezero“ i treća sezona „Novine“ iz Hrvatske, dok su za najbolju komediju predloženi srpski „Zlatni dani“ i „Mama i tata se igraju rata“, a iz Hrvatske „Dnevnik velikog Perice“ i četvrta sezona „Crno bijelog svijeta“.

Pročitajte još Igra sudbine – ŠOK! Otkrivamo: EVO kako će na kraju završiti SOFIJA ŠUBAREVIĆ! Stiže je UŽASNA KAZNA! A evo O ČEMU JE REČ!

U kategoriji za najbolje kreatore serija nominovani su Uroš Tomić i Dragan Đurković za „Grupu“, Bojan Vuletić za „Porodicu“, Matevž Luzar za „Jezero“, zatim Ivan Đikić, Nebojša Taraba, Miodrag Sila i Dalibor Matanić“ za „Novine“, kao i Slobodan Skerlić za „Klan“, Dragan Bjelogrlić za drugu sezonu „Senki nad Balkanom“ i Albino Uršić za „Dnevnik jednog Perice“.

Za najbolju glumicu nominovane su Jasna Đuričić („Grupa“), Jovana Stojiljković („Južni vetar“), Mirjana Karanović („Porodica“), Nada Šargin („Kalup“), Nika Rozman („Jezero“), Olga Pakalović („Novine“), Tihana Lazović („Tajkun“) i Jelena Miholjević „Crno bijeli svijet“).

Pročitajte još TOP 10 NAJGLEDANIJE SRPSKE SERIJE – ŠOK! IGRA SUDBINE nije na PRVOM MESTU! Ali evo koja JESTE! Ada Kanački NE MOŽE DA VERUJE!

U izboru za najboljeg glumca su Boris Isaković („Porodica“), Dragan Bjelogrlić („Tajkun“), Feđa Štukan („Klan“), Filip Đurić („Grupa“), Goran Bogdan („Močvara“) Jovo Maksić („Kosti“), Sebastian Kavaca („Jezero“) i Zdenko Jelčić („Novine“).

U konkurenciji za „Zvezdu u usponu“ su Aleksandar Dimitrijević („Klan“), Ivana Zečević („Grupa“), Jana Bjelica („Porodica“), Kaja Šišmanović („Crno bijeli svijet“) i Petar Petkovski (druga sezona svernomakedonske „Porodice Markovski“).

Pročitajte još ŠOK! Pavle Jerinić OTKRIVA kraj serije IGRA SUDBINE! EVO hoće li Matija UMRETI? ADU ne čeka SREĆAN KRAJ!

Sarajevo film festival saopštio je da će o dobitnicima odlučivati žiri sastavljen od „više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabraće onlajn glasanjem po uzoru na slične svetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija“.

Prema broju nominacija, u kategoriji dramskih serija najviše nominacija imaju serije „Grupa“ i „Porodica“ – po pet nominacija; po četiri imaju „Jezero“, „Novine“ – 3. sezona i „Klan“; tri nominacije ima serija „Tajkun“, serija „Kosti“ ima dve, a po jednu nominaciju imaju serije „Porodica Markovski“ – 2. sezona, „Južni vetar“, „Senke nad Balkanom“ – 2. sezona, „Močvara“ i „Kalup“.  Od producijskih kuća Fajerfraj ima čak 13, a u trci za Srce Sarajeva je čak četiri projekta.

Pročitajte još HIT! Snimaju se MUNJE 2! Vraćaju se Pop, Mare i GOJKO SISA! Ali to nije SVE!

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Kurir

Continue Reading
Advertisement