Connect with us

Featured

HIT! JUŽNI VETAR 2 – Hrvatski mediji nahvalili srpski film! EVO ZAŠTO im se toliko dopada UBRZANJE!

Published

on

Svetska premijera filma „Južni vetar 2: Ubrzanje“ održana je na 68. Filmskom festivalu u Puli pred rasprodatom Arenom, a hrvatski medije ne štede pohvale za dugo očekivani nastavak kultnog ostvarenja.

Pročitajte još HIT! Serija PORODICA nominovana u svim kategorijama Sarajevo Film Festivala! A reditelj Bojan Vuletić najavljuje i novi film BELA NEDELJA!

Autorska ekipa predvođena rediteljem Milošem Avramovićem, sa scenaristom Petrom Mihajlovićem i glumcima Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Anastasijom Everal i Nenadom Herakovićem, nakon projekcije u Pulskoj Areni poklonila se oduševljenoj publici.

„Južni vetar 2: Ubrzanje“ je jedini film iz Srbije koji je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa međunarodne selekcije Pulskog festivala.

Pročitajte još HIT! Snaja Danice Ristovski je takođe glumica i zajedno su igrale u IGRI SUDBINE! EVO o KOME je reč!

Kako piše „Slobodna Dalmacija“, Pulski filmski festival nije još ni počeo, a premijerna projekcija nastavka srpskog megahita „Južni vetar“ bila je rasprodata – pet dana pre premijere i tri dana uoči početka festivala, planule su sve karte za „Južni vjetar 2: Ubrzanje“.

Kako se navodi u tekstu „Slobodne dalmacije“, „Južni vetar“ je nadmašio velike hitove kao što su „Montevideo, bog te video!“ i „Montevideo, vidimo se“ , „Parada „Mali Budo“, „Taxi blues“, koji su, pak, ostvarili brojke veće od 500, 400, 300 ili 200 hiljada gledalaca u Srbiji, što u kontekstu hrvatskog filma zvuči kao teška naučna fantastika.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Vuk Kostić otkrio kog kolegu ne podnosi! OVO niko nije očekivao!

– Žanrovsko ostavrenje Miloša Avramovića je i u hrvatskim bioskopima imalo veću gledanost od najvećeg bioskopskog hita u Hrvatskoj te godine, iako je zakasnio u distribuciju i mnogi su ga pre toga pronašli i pogledali nelegalno na internetu, kad je “procurio“ – piše „Slobodna Dalmacija“.

U tekstu se kaže da je senzacionalni uspeh „Južnog vetra“ potvrdio glavnog glumca Miloša Bikovića u ulozi Petra Maraša kao najsjajniju srpsku i regionalnu zvezdu i inicirao snimanje serije koja je sagradila čvrst most između prvog filma i planiranog nastavka, a prikazivala se i kod nas.

Pročitajte još HIT! SLOŽNA BRAĆA – THE NEKST ĐENERATION – Završeno snimanje serije! EVO KADA počinje prikazivanje!

– Sve ovo savršeno ilustruje potražnju za kartama. „Južni vjetar (2)“ je žanrovski film rađen pre svega za (široku) publiku, za razliku od većine hrvatskih filmova, drama sklonijih festivalskoj – art atmosferi i publici. Nastavak je žanrovski film kakav hrvatska kinematografija jednostavno nema, pa se možda i zato uključila u njegovu koprodukciju – piše „Slobodna Dalmacija“.

Jutarnji list naglašava da „prva polovina filma uveliko nalikuje na prvi deo serijala:

Pročitajte još HIT! Glumica Anđelka Prpić otkriva ZAŠTO je se plaše na snimanju serije RADIO MILEVA! A EVO i sa kojim javnim ličnostima je odrasla!

– Reč je o urbanom krimiću u stilu i duhu Tonija Skota ili Voltera Hila, s primesama gangsterskog filma i političkog trilera. Sve se bitno menja kad se radnja preseli u Bugarsku. Film najednom počne nalikovati špageti-vesternu. U odnosu na prvi film, ovaj ima jednu hvale vrednu novost. Dok su u prvom ženski likovi uglavnom služili da se vuku za kosu, u ovom jedna od ženskih junakinja (Jovana Stojiljković) ipak biva sporedni, ali aktivni faktor u zapletu – piše Jutarnji list.

Pročitajte još HIT! Snima se film o Marini Tucaković! EVO KO će glumiti najveću hitmejkerku na Balkanu!

Glas istre navodi da je „film dovoljno zabavan i vizuelno i muzički efektan, a i Biković dobro funkcioniše kao glavni lik koji se trudi da drži stvari pod kontrolom.

– Očito je da se na filmu nije štedelo i da ulice Beograda kao i neke prirodne vizure u Avramovićevom ostvarenju izgledaju dosta privlačno. Scene akcije su dobro složene i tempirane, a količina preokreta u priči dovoljna je da drži pažnju gledalaca – piše Glas Istre.

Foto Nemanja Miščević

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Telegraf/Tanjug/Slobodna Dalmacija/Jutarnji list/Glas Istre

Advertisement