Connect with us

FILM

HIT! Glumio je Isusa, igrao sa Orlandom Blumom, a sada ga je upoznala i domaća publika! EVO o KOME je reč!

Published

on

Mada u svojoj biografiji već ima dvadesetak uloga u popularnim filmovima, TV serijama, 36-godišnjeg glumca, rođenog Beograđanina, Dejana Bućina, srpska publika upoznaje tek sada, posle upečatljive role vladike Mirona u filmu „Nečista krv – greh predaka“, koji ovih dana osvaja domaće bioskope.

Razlog tome je što Dejan svoju karijeru gradi u Berlinu, gde, uz kraće pauze, živi od najranijeg detinjstva.

Pročitajte još HIT! Jelisaveta Orašanin na poklon od supruga Miloša Teodosića dobija jahtu! Sve pršti od luksuza!

Do sada se „prošetao“ kroz brojne žanrove, od arthaus drama, istorijskih priča, preko romantičnih komedija, do epskih fantazija, poput serijala „Carnival Row“, sa Orlandom Blumom i Karom Delevinj u glavnim ulogama, a uskoro ćemo ga gledati i u novom filmu slavnog reditelja Terensa Malika „The Way of the Wind„.

Bućin, za „Novosti“, otkriva kako je stigao do svoje prve, srpske uloge u „Nečistoj krvi…“

– Ta priča je započeta pre nekih 12 godina, 2009, kada sam na Berlinalu upoznao reditelja Gorana Stankovića sa kojim sam ostao u kontaktu. Javio mi se 2019. sa rečima da je u pripremi jedan divan projekat i da misli da u njemu ima uloga za mene. Preporučio me je reditelju Milutinu Petroviću. Posle sam saznao da sam bio prvi glumac koga su izabrali, što je velika čast – iskren je Dejan.

Pročitajte još ŠOK! Glumac Viktor savić završio u živom blatu! EVO o ČEMU je reč!

Uloga vladike Mirona je, po njegovim rečima, bila zahtevna i izazovna, ali je srećan što se baš s njom predstavio srpskoj filmskoj publici. Ona pozorišna mogla ga je upoznati pre nekoliko godina kada je sa trupom iz Berlina gostovao na Bitefu. Dejan kaže da mu je najizazovnije bilo da prikaže unutrašnji konflikt vladike između zavetom zapečaćene odanosti Bogu i crkvi i čežnje koja se probudila u njemu nakon susreta sa Hadži Trifunovom snahom Tašanom.

– To je velika odluka za vladiku, pravo raskršće života, izbor da li napustiti sve, skinuti odoru i pobeći sa ženom koju voli. Drugi, dodatni motiv je bilo prikazivanje društveno-socijalnog konteksta vremena u kome se radnja dešava. Kako se „zažmuri“ na greh? Šta je za to vreme značio povratak zvona na manastir u Vranju posle 400 godina turske vladavine i koja je cena toga? Nastojao sam da prikažem da vladika ima moralne dileme i empatiju sa žrtvama takve „trgovine“, da je običan čovek pun nedoumica i unutrašnje borbe – objašnjava Bućin.

Pročitajte još HIT! Zvezda serije ŽENE SA DEDINJA je u vezi sa poznatim rediteljem! EVO o KOME je reč!

Dok je u „Nečistoj krvi“ igrao vladiku, u američko-italijanskom filmu „Sedam čuda“ bio je Isus Hrist. Da li je to slučajnost ili ga njegov imidž, duga kosa i brada, „preporučuju za Isusa„?

– Mislim da je vreme da se ošišam i obrijem, pa da moja karijera dobije i drugu dimenziju – šali se Dejan, a potom dodaje. – Verujem da nijedan glumac ne bi odbio ulogu Isusa Hrista, a posebno jer je to bio jedan specifičan projekat, budući da se radi o VR filmu, odnosno, o filmu namenjenom virtuelnoj realnosti.

Kruna ovih religijskih uloga je rola apostola Marka u novom filmu Terensa Malika „The Way of the Wind„, a o ovoj saradnji kaže:

Pročitajte još Neki bolji ljudi, 4.epizoda: NIKOLA i MICI se konačno LJUBE!

– Imao sam sreće da snimam na više lokacija, u različitim zemljama, da budem duže sa ekipom. Malik ima veliko poverenje u glumce, a istovremeno je zaljubljenik u sliku i veoma mu je važna ta estetska strana filma. Njegov rad sa glumcima je takođe specifičan jer glumcima daje slobodu, nije zacrtao svaki detalj, već da samo okvir scene i pušta stvari da se dese.

Zarad filma i televizije, Dejan je, priznaje, zapostavio pozorište, u kome je pre korone imao redovan repertoar.

– Već osećam da mi nedostaje, ali ovo je težak period za slobodne glumce jer će retko koje pozorište da angažuje ljude sa strane, van svog ansambla zbog svih rizika, osiguranja, honorara… Ipak, sigurno se vraćam pozorištu jer je to moja prva ljubav, zbog toga sam i zavoleo ovu profesiju – zaključuje Bućin.

Pročitajte još  OTKRIVAMO – EVO KADA serija DINASTIJA stiže na TV PINK! Pogledajte PRVE FOTOGRAFIJE i TREJLER! Ovako će izgledati SRPSKA ALEKSIS! (VIDEO)

Dejan potvrđuje da je Nemačka jedna od zemalja koje najviše novca ulažu u kulturu, zbog čega umetnici iz celog sveta hrle tamo, ali pojašnjava da je zato i konkurencija ogromna.

– Fondovi su otvoreni za različite stvari, postoje brojne mogućnosti, ljudi sa svih strana dolaze da pokušaju, što povećava konkurenciju. Zamislite samo koliko je glumačko tržište kada imate 16 državnih akademija koje svake godine daju oko 350 novih glumaca, a da ne pominjem privatne akademije – kaže glumac.

Foto Printscreen Instagram dejanbucin

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Novosti

Advertisement