Connect with us

Domaće serije

BESA zamalo ostala bez DARDANA! Evo zašto je albanski GLUMAC prvo ODBIO ULOGU!

A evo kako su ga na kraju pridobili! Jedan poziv bio je presudan! Evo i čiji!

Published

on

Besa 2 vratila nam je Uroša Perića na male ekrane. Ono što je manje poznato jeste da je uloga Uroša, koga sada glumi Radivoje Bukvić, pisana za Nebojšu Glogovca, ali je posle njegove smrti za sve uloge organizovan kasting. Producenti serije Tea Korolija i Igor Stoimenov, kako kažu, znali su da im za seriju treba najveća albanska zvezda.

Arben Bajraktaraj koji je glumio u „Hariju Poteru“ je super lik, ali pregovori za ulogu u „Besi“ su bili teški i trajali su mesecima i on nije želeo da igra. Nije čak želeo da pročita scenario. Ja sam bila toliko očajna i u tom očaju slučajno vidim da je on na Fejsbuku i pošaljem mu poruku sa pitanjem da li postoji šansa da se čujemo makar na pet minuta. Eto, meni koja ne koristim Fejsbuk, on je pomogao jednom u životu. I kada smo se čuli, pitala sam ga kako da pričamo – na engleskom ili na francuskom? A on je odgovorio: „Pa možemo na srpskohrvatskom.“ To mi je bilo toliko simpatično jer taj izraz nisam čula od 1991. Naš razgovor je trajao pola sata i u njemu sam ga zamolila da podari šansu Dardanu. I slala sam mu scenario, jednu po jednu epizodu, do četiri ujutru – otkriva Tea Korolija, dodajući da je nakon toga prvim jutarnjim avionom odletela za Pariz, gde su se sve dogovorili.

– Kasnije mi je puno pomagao jer je došao sa mnom u Prištinu i prisustvovao kastingu. Na kasting je došlo 50 glumaca i bili su bojažljivi jer nisu imali prilike da igraju u nekoj srpskoj seriji. Najviše su se bojali kako će njihova odluka biti prihvaćena u njihovoj sredini. Uspevala sam da ubedim da je ova priča univerzalna, bitnija od dnevne politike i da je ovo način da se pošalje poruka koja je mnogo važnija i koja će ostati – zaključuje Tea, koja jednim od najvećih uspeha serije smatra to što je jedini kriterijum za gledaoce bilo to kakvi su likovi i njihova priča.

Gresa Pallaska, albanska glumica koja glumi Teutu, ponedeljkom ujutru posle emitovanja nove epizode dobijala je ogroman broj poruka od gledateljki iz Srbije koje su pisale da joj se dive, da osećaju njenu bol zbog gubitka ćerke. Veoma sam srećna što je Telekom Srbije prepoznao univerzalnost „Bese“ i faktički otvorio Superstar kanal sa našom serijom, koja je sada već postala regionalni hit.

Uloge tumače Radivoje Raša BukvićArben BajraktarajMiloš TimotijevićLana BarićGresa PalaskaMensur SafkiuSebastijan CavazaMilica GojkovićMilan MarićRelja PoopovićFlorist BajgoraDušan KovačevićTristan Halilaj

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO Ubice mog oca 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Adrenalin

Izvor FILM I TV

 

Advertisement