Connect with us

Domaće serije

BESA Otkrivamo: Jedna scena iz Estonije koštala je 25.000 evra! Evo i KOJA!

Razlog će vas oduševiti!

Published

on

BESA lagano ulazi u veliku završnicu. Tokom vikenda pred nama očekuje nas finale druge sezone. U subotu i nedelju 25. i 26. decembra na kanalu Superstar gledaćemo poslednje dve epizode u kojima će napeta priča konačno dobiti rasplet. Barem kada je reč o drugoj sezoni. A svi se već nadamo da ćemo uskoro dobiti potvrdu o snimanju treće.

No, dok do toga i zvanično ne dođe, vratićemo se samom početku serije i scenama snimljenim u Estoniji. Upravo ovaj segment serije doprineo je utisku da pred nama imamo jedan ozbiljan TV projekat svetskog kalibra na kom se nije štedelo ni dinara. I baš zato „Besa“ i izgleda kao milion dolara.

E, sad, sigurno se svi pitaju zbog čega se produkcija „Bese“ odlučila za Estoniju, a to što je prvi deo serije smešten baš u ovoj zemlji uopšte nije slučajnost.

Kako je Igor Stoimenov, kreator serije objasnio, produkcija je za novu sezonu želela nove lokacije i prostor.

– Došli smo do toga razgovarajući sa ljudima iz policije. S obzirom na to da porodica Uroša Perića ulazi u program zaštićenih svedoka, stručni konsultanti su nam rekli da se takvi ljudi šalju u zemlje u kojima nema baš puno naše emigracije. Nekako su se baltičke zemlje same nametnule, ali osim dramskog donele su nam mnogo i na vizuelnom identitetu serije.

Besa-2-Inspektor-Kaspar

Scena koju smo snimali ispod vode bila je vrlo vrlo teška i zahtevna. Glumci, kaskaderi, ronioci, snimanje na realnom jezeru. S obzirom na to da je Estonija ekološki vrlo osvešćena zemlja, kada smo očistili auto, koji upada u vodu, od svih potencijalnih ekoloških onečišćivača, konačno smo mogli da taj auto ubacimo u jezero. Kada smo završili snimanje, lokalne vlasti su odlučile da auto ostave u jezeru, sa oznakom za ronioce da je tu snimana serija „Besa“.

Tea Korolija producentkinja serije istakla je još jednu veoma zanimljivu informaciju u vezi scena u Estoniji.

Besa epizoda 2

– Morali smo da potpišemo garanciju da ako zagadimo to jezero, da ćemo platiti kaznu od 25.000 evra. Svetsku premijeru smo imali na festivalu u Estoniji, koji je veoma bitan za našu industriju. Dolazimo u salu Solaris, i vidimo neko komešanje. I saznajemo da je došla njihova premijerka sa mužem i da je kupila karte. Zaboravila je svoj pass za festival, i odlučila je da kupi kartu za „Besu“. Bila nam je zaista velika čast.

BONUS VIDEO: ALEKS IGO – Nova krimi drama na kanalu FOX Crime

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo/ Adrenalin

Izvor Film i TV/ Nedeljnik

 

Advertisement