Connect with us

Intervjui

Dragana Đurđević, Vanja iz “Kola sreće”, pridružuje se popularnoj seriji! Evo o kojoj je reč…

Iz jedne u drugu dramu

Published

on

Dragana-Djurdjevic-Kolo-srece-Urgentni-centar

Mlada glumica Dragana Đurđević, postala je poznata široj publici kao otresita policajka Babić u sapunici “Tate” i požrtvovana Vanja, najbolja drugarica glavne junakinje Jelisavete u telenoveli “Kolo sreće”, a uskoro ćemo je gledati i u našoj jedinoj medicinskoj drami, “Urgentni centar 4”, čije je snimanje u toku.

– Igram Jelenu Vidak, žrtvu porodičnog nasilja, koja je prva komšinica doktorke Vanje Kokotović (Milena Živanović). Tako se u seriji otvara tema nasilja nad ženama, kojoj je svakako potrebno posvetiti više pažnje. Moj lik se pojavljuje u nekoliko epizoda – otkriva, za “Novosti”, ova rođena Kraljevčanka, koja je nedavno u Knjaževcu završila snimanje uloge monahinje, u filmu “Zlatni rez 42”, koji govori o stradanju kozarske dece u logoru Jasenovac.

– Moja uloga je mala. Veoma je važna tema kojom se ovaj film bavi. Reditelj Lordan Zafranović svakom kadru pristupa kao da je najbitniji, tako da su smo svi radili vrlo koncentrisano.

Scenario koji je čekao više od tri decenije, počeo je da se realizuje 27. avgusta, kada je pala prva klapa. Tekst “Djeca Kozare”, koji je Arsen Diklić napisao još 1986. godine, Zafranović je adaptirao i uveo pojedine nove scene, kako bi što vernije prikazao događaje iz leta 1942. godine. U autorskoj ekipi, nalazi se više od 60 profesionalaca iz celog regiona. Film i serija od šest epizoda snimaće se u dva dela, a planirano je da traje oko godinu dana. Ovaj zahtevan i veliki filmski projekat podržali su Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, “Telekom Srbija” i Vlada Republike Srpske. Uloge u ovom ostvarenju, između ostalih, tumačiće Predrag Miki Manojlović, Leon Lučev, Džek Dimić, Irfan Mensur.

Nove uloge se dosta razlikuju od onih koje je do sada igrala. Da li joj to prija?

– Prija mi promena žanra, ali mi ipak nedostaje komedija. Poslednja dva meseca, u “Kolu sreće”, lik koji igram, Vanja, imala je tragediju sa majkom a zatim sam dobila ulogu u “Urgentnom centru”. Rekla sam kolegama: “Ne mogu više! Već četiri meseca plačem, neka me vrate u komediju” – uz osmeh kaže Dragana Đurđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Prva

Advertisement