Connect with us

Strane serije

JANJIČAR: Ivan Bosiljčić i Milena Radulović u ruskom “Sulejmanu Veličanstvenom”! Evo kada i na kojoj TV (VIDEO)

Serija je oduševila rusku, a uskoro će i domaću publiku

Published

on

Janjicar-serija

Prve epizode istorijske drame “Janjičar”, u kojoj su u glavnim ulogama srpski glumci Ivan Bosiljčić i Milena Radulović premijerno su prikazane u Rusiji u martu prošle godine, a u međuvremenu su osvojile simpatije širokog auditorijuma.

Reč je o avanturističkom istorijskom spektaklu čija se radnja odvija na prelazu iz 15. u 16. vek kada je Boris Godunov počeo da vlada državom.

Serija prati slobodnog kozaka koji, pogođen očevom smrću, napušta domovinu u nameri da ispuni očevu poslednju želju i pronađe grob Device Marije. Кozak se probija kroz Osmansko carstvo gde biva zarobljen i primoran da kao janjičar služi sultanu.

Janjicar-serija-Ivan-Bosiljcic

Janjičar serija: Ivan Bosiljčić

Za potrebe projekta organizovan je međunarodni kasting koji je održan u Belorusiji, Litvaniji, Letoniji, Srbiji, Azerbejdžanu, Turskoj, Etiopiji i u okviru kojeg je odabrano više od 150 glumaca.

Pored Bosiljčića i Milene Radulović, u seriji igraju Ilja Malakov, Artur Ivanov, Arina Žarkova i drugi. Snimanje se odvijalo u različitim gradovima Rusije i Turske. Tako je, na primer, da bi se rekonstruisala okolina Istanbula iz 16. veka, u predgrađu Ankare izgrađen veliki set veličine 2,5 hektara.

Кreatorka serije je Elena Denisevič koja ističe da, iako je radnja zasnovana na stvarnim događajima, ona nema za cilj da citira istoriju.

Janjicar-serija-Milena-Radulovic

Janjičar serija: Milena Radulović

– Nismo želeli da doslovno prikažemo događaje iz tog doba i ne pretendujemo na istorizam naše avanturističke drame. Da, događaji serije se dešavaju u određeno vreme, ali reč je zapravo o okruženju u kojem je smeštena izmišljena radnja – priča o prijateljstvu, ljubavi, časti“, objašnjava Elena Denisevič.

Gledaoci su već primetili sličnost sa turskom TV serijom “Veličanstveni vek”, što nije slučajnost jer je “Janjičar” nastao uz podršku studija koji je radio na tom projektu kao i na seriji “Sulejman veličanstveni”.

Serija “Janjičar” stiže na kanal RTRS u nedelju, 15. januara, gde će se prikazivati vikendom od 21.10.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement