Connect with us

Top Story

SENKE NAD BALKANOM treća sezona – evo kada nam stiže nastavak!

Published

on

Mada je na konferenciji za štampu organizovanoj krajem prošle godine povodom premijere druge sezone serije „Senke nad Balkanom“ koju trenutno pratimo na televiziji PRVA, petkom od 21.50, Dragan Bjelogrlić istakao da ga je aktuelni ciklus kreativno iscrpeo i da nije siguran da će imati snage za nastavak, sada je već izvesno da ćemo treću sezonu, ipak, gledati.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li Dragan BJELOGRLIĆ i u drugoj sezoni serije biti TAJKUN?

Senke nad Balkanom„, originalno je zamišljena kao trilogija koja će radnju završiti negde pred Drugi Svetski rat, a prema prvobitnim planovima premijera trećeg ciklusa bila je predviđena za 2020. godinu.

Aktuelna situacija, a i činjenica da smo na drugi nastavak pričekali gotovo dve godine, sigurno će te planove prolongirati za narednu godinu, ali do konačne potvrde moraćemo da pričekamo za konačan termin premijere.

Pročitaj još TOP 25 Nove domaće serije i nove sezone serija koje smo OBOŽAVALI!

Ono što je do sada poznato o trećoj sezoni jeste to da će se emitovati na kanalu Nova S i da će ciklus imati 10 epizoda. Serija radnju smešta u osvit najmračnijeg perioda u modernoj ljudskoj istoriji. Gledaćemo dešavanja u Kraljevini Jugoslaviji pred sam Drugi svetski rat.

„Očigledno je serija uspela da pomeri granice, pored toga što smo se trudili da produkcijski i estetski odemo korak dalje, druga sezona donela je još jednu novinu. Mogućnost da se sve epizode pogledaju odjednom, odnosno da se ‘bindžuju’, donela je 150.000 gledalaca što me čini ponosnim, jer ne samo da ljudi vole i cene seriju, već su spremni i da usvoje novi način prikazivanja“, rekao je Bjelogrlić svojevremeno za „Blic“, i dodao:

„Ogroman rad, znanje i energija uloženi u ovaj projekat isplatili su se, još je rano da govorimo o nastavku ali uzevši u obzir ovoliko interesovanje i pozitivne reakcije ne samo publike, već i stručne javnosti, svakako je otvorena mogućnost da kreativni tim i ja razmišljamo o trećoj sezoni“.

Pročitaj još Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

Foto Promo

Advertisement