Connect with us

TV

CRVENI MESEC dobija SPIN-OF: Stiže nam JUGOSLOVENKA!

Published

on

Posle velikog uspeha serije „Crveni mesec“ i želje mnogobrojnih obožavalaca ove kostimirane drame da odgleda nekoliko preostalih epizoda koje im je uskratila epidemija koronavirusa, stigla je sjajna vest.

Pročitaj još HIT! Sloboda Mićalović ŠEFICA PODZEMLJA u filmu JUŽNI VETAR 2! Maraše, spremi se da budeš ZGAŽEN!

Reditelj Roman Majetić priprema spin-of popularne telenovele „Crveni mesec„. Reč je o serijalu „Jugoslovenka“ koji nas vodi u najmračniji trenutak 1916. godine, kada je zemlja okupirana, a vojska na Krfu.

Pročitaj još HIT! Kristijan Golubović u novom JUŽNOM VETRU! Glumi jednog od najvećih balkanskih KRIMOSA svih vremena

Međutim, da bismo razumeli priču „Jugoslovenke„, moramo se vratiti nekoliko koraka nazad, do „Crvenog meseca„. Kao što već znamo ljubavna priča lepe ćerke austrougarskog diplomate Sofije Bauman (Ivana Dudić) i hrabrog srpskog oficira Nikole Stanimirovića (Miloš Đurović), koja se dešava posle pobede Srbije u balkanskim ratovima, a uoči Prvog svetskog rata, najzad će dobiti epilog u deset završnih epizoda.

Pročitaj još HIT! MILOŠ BIKOVIĆ bi voleo da igra ARKANA, CECA želi VUKA KOSTIĆA u ulozi pokojnog supruga!

Kako je to objasnio reditelj ove, ali i buduće serije „Jugoslovenka„, Roman Majetić, nova serija biće spin-of. Takvo rešenje se nametnulo, jer su važni likovi „Crvenog meseca“ bili istorijski, pa ih je, smatra on, bilo nemoguće izbeći.

– U novoj seriji gledaćemo iste junake, poput kralja Aleksandra (Mihajlo Jovanović), kralja Petra (Miodrag Milovanov) i Nikole Pašića (Lepomir Ivković), a od fiktivnih ostaće samo Sofija Bauman – otkriva Roman Majetić koji režira i potpisuje scenario „Jugoslovenke„.

U planu je 140 epizoda koje će biti koncentrisane u jednoj jedinoj sezoni, a kako Majetić objašnjava posle „Jugoslovenke“ neće biti još jednog spin-ofa.

Pročitaj još Počelo snimanje serije KRALJ: Saznaj zašto je Žarko Laušević ODUSTAO od uloge MIŠIĆA!

– Priča je potpuno nova i zbiva se u drugom vremenu. „Crveni mesec“ je počeo u svetlom, pozitivnom i optimističnom trenutku srpske istorije, posle balkanskih ratova i oslobađanja teritorija, dok priča „Jugoslovenke“ počinje u najmračnijem momentu 1916. godine kada je zemlja okupirana, a vojska na Krfu. Radnja prati istorijske događaje do 1921. godine i smrti kralja Petra, dakle Veliki rat, oslobođenje zemlje, stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Kraljevine Jugoslavije. Dok je „Crveni mesec“ pokazao poslednju istorijsku epohu u kojoj su vladali čast i viteštvo, sa „Jugoslovenkom“ ćemo ući u period u kojem je nastalo ono što vlada i danas – korupcija, skrivene igre, laži – ističe Majetić, dodajući da su u središtu zapleta dve porodice i njihovne ljubavne priče.

Upoznaćemo staru beogradsku porodicu Pavlović, koja je izdanak prošlog vremena i koja se ne snalazi u novom, kao i porodicu Ristić koja je tipični predstavnik „novog doba“. Sofija Bauman, kao jedan od glavnih likova, je spona koja ih povezuje. Postoje paralelne priče na Krfu i u Parizu gde je veći deo obe porodice bio za vreme Prvog svetskog rata. Dok pratimo priču mladih likova, saznajemo detalje iz mladosti generacije njihovih roditelja. Posle oslobođenja zemlje, junaci će se spojiti u Beogradu i uvideti da se istorija ponavlja. Sve što su u mladosti proživeli roditelji sada su na drugačiji način spoznali i mladi.

Foto Promo

Advertisement