Connect with us

TV

OTKRIVAMO SVE o Kosani iz serije JUGOSLOVENKA – EVO s kim glumica Jovana Milovanović najrađe PROVODI vreme na setu!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Prvi put smo je videli kao “šargarepicu” u televizijskoj reklami, a ovih dana gledamo je kao Kosanu u seriji “Jugoslovenka” na Pinku. Od prve TV reklame do danas mlada, talentovana glumica Jovana Milovanović imala je dosta uloga. Jovanu Milovanović gledali smo u “Mojoj generaciji Z”, zatim u “Sinđelićima”, “Preživeti Beograd”, “Vojnoj akademiji” i “Nekim boljim ljudima”.

Pročitajte još TOP 6 TEORIJA KAKO će ZAVRŠITI SOFIJA ŠUBAREVIĆ iz serije IGRA SUDBINE! Matija UBIJA SOFIJU??? Sofija ADI uzima SVE!!!

Ipak, lik Kosane novi je izazov Jovane Milovanović, a kako sama kaže,  razlog je epoh, jer do sada sa njom srela samo na fakultetu, u okviru nastavnog plana. Da li će se u epohi i snaći, kaže, ostavlja na sud rediteljima i publici.

Kosana je poštena, dobra, vredna devojka, koja je i veoma emotivno čista za to vreme. Ona dugo ne može da shvati u kakvom se svetu nalazi i pokušava da se uz Sofijinu pomoć prilagodi situacijama u kojima se nalazi – opisuje svoj lik iz „Jugoslovenke“ Jovana Milovanović.

Pročitajte još OVE činjenice o MONTEVIDEU možda niste znali!

O kolegama, sa kojima sarađuje na svojevrsnom nastavku „Crvenog meseca“, Jovana kaže da su sjajni ljudi, posvećeni poslu, da glumu ne doživljavaju samo kao posao, već kao životni poziv.

Ivana Dudić, koja igra Sofiju Bauman, i ja smo tokom priprema radile na tome da naš odnos deluje tako iskreno i čisto, Kosana Sofiju doživljava kao stariju sestru, a ova u njoj vidi sebe iz mlađih dana. Odnos njih dve jedan je od lepših u celoj seriji – otkriva Jovana. – Ali i sa ostalim kolegama Janom Milić Ilić, Draganom Vujićem Vujketom, Danielom Kovačevićem i drugima je fantastičan. I nije to samo puka fraza, već zaista jeste tako. Ipak, snimanje na Hvaru nas je sve veoma zbližilo, tako da je odličan odnos i sa kolegama ispred kamere, kao i sa onima iza nje. Činjenica da smo Ivana i ja postale bliskije, dovela je do toga da smo već u prvoj zajedničkoj sceni savršeno „kliknule“.

serija jugoslovenka
„Jugoslovenka“ Ivana Dudić, Jana Ilić Milić i Jovana Milovanović na setu

Na komentare da se lik Kosane posebno izdvaja u „Jugoslovenki“ Jovana kaže da su svi likovi podjedanko zastupljeni, ali da priča u jednom delu dosta pokazuje Kosanin ugao gledanja.

Pročitajte još Državni službenik 6. epizoda – KOŠNICA kreće sa akcijom! Za koga radi STEFAN?

„Jugoslovenka“ je serija koja se bavi vremenom o kojem smo čitali, ali veoma malo. Čini mi se da se o ovom dobu nekako uvek stidljivo pričalo, ali serija nije suvoparna istorija, već se taj period oslikava kroz živote nekih stvarnih ljudi, njihove strahove, uspehe, neuspehe i daje nam mogućnost da steknemo pravi utisak o tom dobu – kaže na kraju naša sagovornica.

Foto J.V.

Advertisement