Connect with us

Featured

KAMIONDŽIJE 3 – TOP 10 činjenica o seriji koje do sada NISTE ZNALI! Koliko se Baja i Žića razlikuju od Paje i Jareta?

Published

on

“Кamiondžije 3” samo što nisu ponovo počele da voze. Poslednja klapa pala je u septembru na Ubu, gde je četiri meseca snimana serija. “Dva vozača malo jača”, ponovo sede iza upravljača, a kroz nove životne puteve “na krivini, u brzini, za elanom, za volanom” voziće nas Tihomir Stanić i Nenad Jezdić.

U nastavku teksta donosimo vam TOP 10 zanimljivih činjenica o seriji “Kamiondžije 3”.

10. Nastavak original, rimejk ili potpuno nova serija?

Od kada je najavljeno snimanje serije “Kamiondžije 3”, mišljena gledalaca su podeljena. I dok jedni ne mogu da dočekaju početak emitovanja, ima i onih koji joj se ne raduju. Smatraju da će nova serija oskrnaviti sećanje na originalnu seriju. Kao i na likove Paju i Jareta, koje su tumačili Pavle Vuisić i Čkalja. Reditelj Filip Čolović istakao je da nije reč o nastavku i rimejku originalne priče, već o novoj seriji. On shvata da je RTS-u bilo zanimljivo da napravi nešto što je na tragu projekta koji su radili pre pola veka. Zbog toga i vlada veliko zanimanje javnosti za ovu seriju.

Kamiondzije-Paja-i-Jare
Čkalja i Pavle Vuisić kao Jare i Paja u originalnoj seriji „Kamiondžije“

– Snimanje ovakve serije je mač sa dve oštrice. Ne možemo da pobegnemo od poređenja, a kada vas porede sa jednom kultnom serijom, uvek ćete izgubiti – svestan je Čolović.

Pročitajte još: OTKRIVAMO Milica Milša POBEDILA KORONU! EVO kada se nastavlja snimanje serije IGRA SUDBINE!

9. Novi likovi – Baja i Žića

Životni putevi i starih i novih kamiondžija su, kako kaže reditelj Filip Čolović slični. Ali, novo vreme donosi nove okolnosti i probleme. U fokusu nove priče o kamiondžijama je mali, običan čovek, koji prolazi kroz peripetije raznih devijacija aktuelnih društvenih odnosa. Baja i Žića imaju sličnosti sa Pajom i Jaretom samo u tome što su dva lika sa potpuno različitim karakterima.

Kamiondzije-Nenad-Jezdic-i-Tihomir-Stanic
Tihomir Stanić i Nenad Jezdić u novoj seriji „Kamiondžije 3“

Pročitajte još: VUK KOSTIĆ drugi put OBOLEO od KORONE? ODLAŽE se snimanje serije UBICE MOG OCA?

8. Neprevaziđen crni humor Gordana Mihića

Radnja i likovi su novi, ali duh Gordana Mihića, koji je potpisan kao pisac i idejni tvorac serije, ostao je isti.

– Esencija priče jeste ista borba malog čoveka za egzistenciju. Ovo je i jedna topla prijatljska priča dva čoveka koja verovatno nikad ne bi drugovala i koji su potpuno različitih naravi i biografije. Ta životna muka spaja i oni zajedno počinju da voze kamion. Tako da postoji taj socijalni element koji je Mihić gajio još od Crnog talasa. Postoje i komični elementi. Rekao bih da su to sličnosti sa prvim serijalom – poručuje Čolović.

Pročitajte još: MINA Lazarević kao STANA pravi HAOS u seriji IGRA SUDBINE! Ali do JUČE je živela pravu DRAMU! OVO niko ne bi PREŽIVEO! Pogledajte o čemu je REČ!

7. Radnja serije je prilagođena mladima

Kroz seriju će nas voditi jedno od Žićine dece. Tako će epizode biti prijemčive i mlađoj populaciji, a stariji će osetiti atmosferu starih “Кamiondžija”. Nova serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote. Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije “Кamiondžije” sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vujsićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Pročitajte još: Sandra Bugarski je htela da ODBIJE ulogu PANČETE, a evo šta je RAZLOG!

6. U seriji učestvuje više od 150 glumaca

Glavne uloge igraju Tihomir Stanić i Nenad Jezdić. U glumačkoj ekipi, između ostalih, su i Branislav Zeremski, Nataša Marković, Danina Jeftić, Paulina Manov, Iva Ilinčić i drugi.

Pročitajte još: TOP 10 činjenica o filmu JUŽNI VETAR 2 koje do sada NISTE ZNALI! Na koga će UDARITI MARAŠ?

5. Muzika će biti bitan deo i novog serijala

Za muziku je zadužen Vlada Petričević, za koju Čolović veruje da će postati prepoznatljiva. Još nije poznato hoće li velike estradne zvezde gostovati u seriji i izvoditi originalne songove, kao u originalu. U nastavku poslušajte numeru “Lagano, tiho, tiše” iz serije “Kamiondžije ponovo voze”, koju izvodi Lepa Brena.

4. Uvodna špica ostaje ista kao u originalu

Autori serije zadržali su staru prepoznatljivu muzičku špicu, koja najavljuje nove epizode “Кamiondžija”. Stihove “Кamion šestoton, juri kao avion” uvodne numere će u novom aranžmanu pevati Tihomir Stanić i Nenad Jezdić. A poslušajte kako su to radili Čkalja i Pavle Vuisić.

3. Filmske kafane

Jedna od specifičnosti novih “Kamiondžija” biće nazivi kafana u koje će svraćati Baja i Žića. Reč je o nazivima kultnih Mihićevih dela poput “Varljivo leto ‘68”, “Balkan ekspres”

Pročitajte još: OLJA LEVIĆ uskoro stiže u seriju URGENTNI CENTAR. OTKRIVAMO u kojoj epizodi i KADA ćemo Milu GLEDATI kao doktorku! (FOTO)

2. Koliko će biti epizoda?

Snimljeno je dovoljno materijala za 20 epizoda. Ukoliko serija bude dobro prošla kod publike, nije isključeno da “Kamiondžije 3” dobiju i drugu sezonu.

Pročitajte još: IGRA SUDBINE nije prva serija u kojoj su igrale MILICA MILŠA i SANDRA BUGARSKI. U ovoj su bile RIVALKE! Pogledajte kako su se SVAĐALE (VIDEO)

1. Premijera na RTS-u

Mada je planirana za sredinu decembra, premijera novih “Kamiondžija” zakazana je za drugu polovinu januara.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement