Connect with us

Top Story

Nedim Nezirović, junak serije KLAN – OTKRIVA: Evo ZAŠTO je PAŠA postao UBICA!

Published

on

Nedim Nezirović postao je TV zvezda preko noći. Zahvaljujući upsehu serije “Klan”, on i njegov kolega Aleksandar Dimitrijević dospeli su u žižu javnosti. Svi žele da znaju nešto više o Paši i Šoku, likovima koje igraju u popularnoj krimi-drami.

Nedim Nezirović kaže da ga je ovom scenariju, ali i njegovoj ulozi, privukla autentičnost priče i karaktera.

PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Dimitrijević: Zbog serije KLAN naučio sam da OBIJAM kola. A evo i KAKO!

– Imao sam utisak da prvi put neko na takav način predstavlja kriminal i zabavlja se s motivima tog šljama u društvu. Složićemo se da je krimi-žanr odomaćen kod nas i da mu producenti i reditelji pribegavaju iz sigurnosti da će se to dobro prodati, pa se neretko dešavalo da takav sadržaj i život glavnih aktera naiđu na izvesno odobravanje mlađe publike.

PROČITAJ JOŠ: KOŠARE: KONAČNO! NASTAVLJA SE SNIMANJE! Evo KADA i GDE će pasti prva NOVA KLAPA!

Nedim ne misli da iko ko režira takve serije ima nameru da regrutuje mlade u svet kriminala:

PROČITAJ JOŠ: RTS spremio BOGAT program za BADNJE VEČE i BOŽIĆ: Evo koji DOMAĆI FILMOVI i koncerti nas očekuju!

– Naprotiv. Čak su i filmska remek-dela poput “Kuma” ili “Skarfejsa” izazvale globalno oduševljenje. Ljudi širom sveta svoje kafiće ili restorane nazivali po glavnim junacima ili naslovima samih filmova. Međutim, u ovom scenariju niko nije predstavljen kao junak.

Klan 5. epizoda
Nedim Nezirović u seriji „Klan“

PROČITAJ JOŠ: ŠOK! OLJA LEVIĆ, zvezda serije IGRA SUDBINE postaje ZLOBNICA! DOSTA sam bila DOBRA DEVOJKA!

Nezirović smatra da je uspeh glavnih likova banalizovan i da reditelj i scenarista Boban Skerlić nije prezao od toga da svu prljavštinu tog sveta iznese pred gledaoce.

PROČITAJ JOŠ: Iva Štrljić POTPUNO gola OBORILA Instagram! Od ove FOTOGRAFIJE muškarcima će srce stati! (FOTO)

– Oni nisu dopadljivi. Sa kriminalnim miljeom se ne koketira, već se ispituju motivacija, uzroci i posledice takvog života. Slojevitost uloge koja mi je poverena je glavni razlog zbog čega mi je ovo bio veliki izazov. Paša je neko ko je svojim karakteristikama daleko od mene, i najveća motivacija se krila u tome kako do toga doći. Mislio sam da je najpravilnije da se ne trudim da budem neko drugi, već da unutar sebe nađem sličnosti sa karakterom koji igram.

PROČITAJ JOŠ: SENKE NAD BALKANOM: Junaci 3. SEZONE biće TITO i DRAŽA! A evo da li će se pojaviti i NIKOLA TESLA…

Nedim veruje da je neophodno da glumac ne sudi svom liku i njegovim postupcima, već da ga razume i brani.

– Iako je to u ovoj situaciji izuzetno zahtevno, jer je bilo potrebno razumeti zašto i kako neko ubija, krade, laže. U jednom trenutku sam istraživajući materijal došao do zaključka da njemu pre svega fali ljubavi i razumevanja. To mi je nekako pomoglo da sve što on radi motivišem i razumem zbog tog fundamentalnog nedostatka – rekao je Nedim Nezirović za “Blic”.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement